Lifestyle

Așa cum am susținut mereu cred în educație și dezvoltare. Când spun educație mă refer inclusiv la educarea bunului gust în designul interior. Mulți dintre noi facem greșeli "la prima mână" mai ales când ne mutăm în casă nouă. De cele mai multe ori se aplică același scenariu peste tot. Dăm toți banii pe casă și pentru că trebuie să ne mutăm cât mai repede, amenajăm pe grabă și luăm ce ne trece prin mână, ieftin și de calitate îndoielnică. Perdelele și draperiile trebuie însă să fie neapărat de calitate pentru că ele au darul de a schimba aspectul întregii case. 

Citește mai departe: Perdele colorate. Ce alegi în funcție de stilul casei tale

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Bine v-am găsit!

 

Vă mărturisesc că am avut o revelație zilele trecute! Mai e o lună și Agnes împlinește 6 ani! 6 ani!

M-am mirat într-o primă fază că hainele de casă (că afară poartă aproape mereu rochii sau fuste) sau pantalonii de pijamalele i s-au transfarmat în pantaloni trei sferturi, bluzele au devenit dintr-o dată cu vedere la buric, dar ce să vezi, trecerea de la 115 cm la 124 s-a făcut ca un fulger, personal nici nu am sesizat-o. Ieri i-am făcut curat în haine și am pus în saci peste 90%, așa că a trebuit să merg să i le înlocuiesc!

Citește mai departe: Paradisul copiilor există. Sinsay AFI Ploiești

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Bine v-am găsit! Plănuiesc să-mi schimb mașina și de data aceasta intenționez să fac asta echilibrat. Toate mașinile pe care le-am cumpărat până la această vârstă au fost achiziții „nesăbuite”, în sensul că am văzut, mi-a plăcut pe moment și am cumpărat. De la aceste decizii am tras diverse ponoase, am plătit rate la un Matiz nou acum vreo 10 ani ca pentru un Mercedes, mi-a pocnit arborele cotit la un Opel Corsa Sport luat într-un exces de adrenalină, iar ultima boacănă nu o spun că v-aș face să râdeți prea tare.

Citește mai departe: Honda CR-V Hybrid din perspectiva unei femei atehnice

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Bucură-te de vară în biroul de acasă!

Tot mai multe persoane lucrează de câteva luni de acasă. Încerci să te adaptezi, să îți creezi cadrul perfect pentru a face față oricărei provocări. Dacă vrei ca în ședințele online colegii să îți admire biroul de acasă, urmează cele câteva sfaturi pe care trebuie să le urmezi. A lucra de acasă în timpul verii poate părea de invidiat pentru unii. Tentația de a sta la soare, pe șezlong cu o limonadă și o carte bună este foarte bună. Dar biroul de acasă este pentru taskurile de la job. Așa că realizează câteva modificări și bucură-te de vară chiar și din biroul de acasă.

Circulaţia aerului

Dimineața, deschide ferestrele larg pentru a lăsa aerul curat să inunde biroul. Aroma florilor te poate ajuta să fii mai productiv. Conform studiilor, capacitatea dvs. de a lua decizii scade dacă nu aveți o ventilație adecvată în camera de lucru. Așadar, lăsați aerul curat de afară sa va inunde biroul până faceți exercițiile fizice și serviți micul dejun.

Vederea către exterior

Dacă spațiul vă permite, ar fi bine că așezați biroul astfel încât să vedeți peisajul din exterior. Culorile verii, lumina razelor solare aduc buna dispoziție. Din punct de vedere Feng Shui , dacă așezați biroul într-un unghi drept față de fereastră, lumina naturală și vederea către exterior vă vor oferi pauze constructive  pe tot parcursul zilei. 

Plantele de interior

Pe parcursul zile este nevoie să porniți aerul condiționat din cauza temperaturilor ridicate de afară. Dar păstrați în birou câteva plante verzi pentru a completa atmosfera. De exemplu, cercetătorii olandezi susțin că arborele de cauciuc este un bun purificator al aerului și, pe deasupra, reduce si strezul zilelor aglomerate cu multe taskuri. 

Perdelele

Bucurați-vă  de vară! Este anotimpul pe care îl așteptăm atâtea luni și parcă trece mult prea repede. Folosiți perdele simple, vaporoase, care în adierea vântului de dimineață își mișcă unduitor fiecare fald. Lăsați lumina naturală să pătrundă în birou. Perdelele vaporoase conferă camerei o atmosferă aerisită și aduc, pe deasupra, și eleganță biroului de acasă, fără a fi nevoie de schimbări majore.  

Schimbă culoarea biroului

Schimbarea culorii biroului necesită ceva mai mult timp și energie, dar dacă le aveți pe amândouă, pictați-vă biroul pentru a aduce vara și în interior și pentru a vă stimula eficiența. Culorile strălucitoare vă ajută să fiți productivi și nuanțele soft creează o atmosferă liniștitoare. Intensitatea culorilor depinde de cât de productiv sau relaxat îți dorești să fie biroul de acasă.

Există nenumărate beneficii ale muncii de acasă. Bucură-te de vara aceasta! Ai ales deja culoare potrivită? Dacă mai ai întrebări nu ezita să ceri ajutorul designerilor de la Sophia Home Decoration. 

Urmărește-ne! Inspiră-te! Și spor la decorare cu www.sophia-romania.ro

IMG 20200813 WA0027

IMG 20200813 WA0028IMG 20200813 WA0030IMG 20200813 WA0031IMG 20200813 WA0032

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Cred mult în puterea exemplului, dar doar prin intermediul poveștilor adevărate cu oameni adevărați, de aceea azi v-am adus la rubrica Femei de succes, puterea exemplului, o femeie despre care mi-am dorit să aflu lucruri interesante, o femeie pe care o apreciez.

Cu magazinul Sophia am făcut cunoștință mult mai devreme când mi-am amenajat apartamentul și eram în căutări de perdele și draperii. Pe Amalia însă, am cunoscut-o de curând prin intermediul colaboratorilor și prietenilor mei, Robin & Raluca Eparu, dar și Magic 5

Citește mai departe: Cine transformă în Ploiești o casă în acasă?

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Acum ceva timp, să fie prin ianuarie, am mers la doamna doctor nutritionist, cu treabă, dar zic să mă “urc și pe aparate”. Am constatat atunci ca Sărbătorile s-au desenat pe mine sub forma kilogramelor în plus. Apoi, în  “minunata” izolare am reușit performanța de a avea 60 de kg. 60!!! Când m-am cântărit, nu am crezut din prima, așa că am încercat vreo 3 cântare. Bun, am zis, asta e! Încep să fiu foarte strictă cu mine. Având încă proaspete în minte amintirea tinereței când dacă mă supăram dădeam 2 kg jos în 2 zile, mi-am zâmbit complice. Zis și făcut, m-am apucat să mă țin de ceea ce îmi scrisese doamna doctor pe 4 foi. Trece o zi, două, trei, mie mi-era foame, cântarul mă amăgea cu câte 200 gr în minus.  Abia după o săptămâna am început ușor, ușor să am rezultate. După 1 lună și 2 săptămâni am reușit să ajung la 56 de kg. 

Și uite așa am ajuns să realizez că nu mai am 25 de ani. Și când mă gândesc cum strâmbam din nas când auzeam expresia: “vezi tu după 30 de ani!”

Citește mai departe: Când mi-am dat seama că îmbătrânesc

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

VitejiePeTocuri la tine in inbox

Te tinem la curent cu cele mai noi articole, recomandari, tips & tricks pentru tine si familia ta!