Lifestyle

Așa cum vă povesteam săptămâna trecută, am început acomodarea lui Agnes cu after school-ul la care o să meargă din septembrie, respectiv SISU Academy. A mers toată săptămâna acolo și a nimerit în săptămâna Japonia. A fost extraordinar de încântată de experiența ei, pe lângă faptul că a învățat o mulțime de lucruri, s-au jucat, au dansat și nu s-au plictisit nici măcar o clipă (voi reveni cu  mărturia ei video, mi-a promis că mi-o oferă).

Pentru că știu cât de important este pentru orice părinte acest subiect, am rugat-o pe Laura Mistodinis să-mi răspundă la câteva întrebări care vă vor ajuta să cunoașteți mai bine conceptul SISU Academy. O idee foarte bună ar fi să mergeți în vizită și să o cunoașteți pe Laura, să simțiți atmosfera de acolo și căldura în care se desfășoară activitatea!

 

În contexul în care instituțiile de tip after school apar ca ciupercile după ploaie, cum de ai decis să te îndrepți în această direcție? Nu era puțin riscant?

Dupa 17 ani de cariera in marketing si resurse umane, am ales ceea ce m-a inspirat in ultima perioada: lucrul cu tanara generatie. Implicarea mea in proiecte pentru copii si adolescenti  in cadrul a doua organizatii non guvernamentale: ‘Zonta Club Valea Prahovei’ si “Un strop de fericire” mi-au oglindit un vis din copilarie, cand  doream sa devin invatatoare. Asa a aparut ideea proiectului “SISU Academy” – un Centru Educational cu program de after-school si alte  activitati  pentru copii, tineri si parinti. Acest proiect a fost pus in aplicare in cadrul unei Intreprinderi sociale, un concept nou de business pe care il administrez prin proiectul “Acceleratorul de intreprinderi sociale” cu scopul de a contribui la dezvoltarea comunitatii si a incluziunii sociale. 

Intr-adevar, este un moment special, s-au deschis mai multe centre educationale in timp foarte scurt, tocmai pornind de la nevoia care exista in piata acum doi ani, cand am initiat eu proiectul. Am credinta ca exista loc pentru toti cei care fac lucrurile bine si cu pasiune. 

 

Ai lucrat mulți ani într-o companie mare, de top, cât de provocator este să dezvolți puțin câte puțin un business care nu este de amploarea celui pentru care ai lucrat? 

Da, este foarte provocator. De la organizare, program educational, motivarea echipei si pana la resurse, activitatea presupune multe cunostinte, experienta, vigilenta, responsabilitate si, mai ales, creativitate. In compania in care mi-am dezvoltat abilitatile aram obisnuita cu lucrul in echipa si departamente, acum activitatea mea implica  multa diversitate. Imi place sa fiu in mijlocul actiunii si fac cu bucurie multe activitati, insa cel mai mult imi place interactiunea si activitatea cu copiii.

 

Ce este SISU Academy? De unde ideea denumirii și care este povestea?

Povestea a inceput acum cativa ani, intr-o perioada de cautare si dezvoltare personala. Am participat la multe workshopuri si cursuri care mi-au deschis perspectiva voluntariatului si a misiunii personale. Am inceput sa ma implic (individual si prin intermediul companiei Metigla) in activitati de voluntariat care se adresau tinerilor si copiilor. Nevoia lor de autocunoastere, de dezvoltare si comunicare intr-un mediu mai putin formal decat scoala, m-a determinat sa ma gandesc la un cadru propice.

 

 „ Descopera Eroul din tine” este sloganul nostru. Este si credinta noastra ca avem misiunea de ai indruma pe copii spre a-si descoperi resursele nebanuite cu care sunt inzestrati si a-si dezvolta superputerile care sa-i propulseze in a-si indeplini visurile. Noi însoțim copiii în propria Călătorie a Eroului cu scopul de a se descoperi, de a ieși din zona de confort, de a fi astăzi mai buni că ieri și mâine mai buni ca azi, pentru a-și îndeplini misiunea și rolurile pe care și le asumă.

 

De ce Sisu Academy? In fiecare zi, copiii își vor dezvolta spiritul SISU, concept finlandez prin care se definește curajul, perseverența, puterea interioară de care dispun pentru a trece peste orice obstacol. 

 

Ce crezi că are în plus sau are diferit ca abordare Sisu Academy în comparație cu alte unități de tip after school?

Programul este creat pe baza metodei de învăţare prin experiment care creează premisele unei conexiuni permanente cu realitatea. La Sisu Academy copilul este în centrul atenţiei şi beneficiază de un plan de dezvoltare personalizat în vederea modelării caracterului individual, însă fără a minimaliza importanţa şi puterea spiritului de echipă. Tocmai de aceea, aici se pun bazele unei comunităţi în care cu toţii ne dorim spiritul SISU. Credem că doar împreună putem face lucrurile mai bine, putem fi “schimbarea pe care o dorim” în educaţia din România. Încurajăm pasiunea pentru natură, sport şi pentru lectura, dorim să le dăm copiilor posibilitatea să experimenteze şi să afle că nu există eşec, există doar feedback.

 

Suntem convinşi că deschidem copiilor drumul spre cunoaşterea, dezvoltarea şi accesarea resurselor interioare, care îi va propulsa către performanţă şi leadership.

 

Care sunt vârstele  copiiilor cărora vă adresați? Aveți mai multe grupe? 

Prin programul de after-school ne adresam copiilor cu varsta intre 6 si 11 ani. Pentru anul scolar 2021-2022 am oranizat trei grupe ( pentru clasa 0, clasa 1 si clasa a 2-a si a 3-a). In fiecare grupa sunt 10 (maxim 12) copii. 

 

Câți membri are echipa Sisu și ce specializare au aceștia?  Echipa este formata din 5 persoane specializate in pedagogie, psihologie si logopedie, limbi straine, coaching si programare neurolingvistica. Ne puteti cunoaste mai bine urmarind site-ul nostru: www.sisuacademy.ro.

 

Când încep înscrierile și câte locuri aveți? 

Inscrierile au inceput din august si avem 36 de locuri. 

 

Cum decurge o zi din viața unui elev Sisu? 

Fiecare zi e speciala, are vibratia ei si copiii incep activitatile cunoscand-o. Miscarea in aer liber este foarte importanta (indiferent de vreme). Copiii participa la aranjarea si strangerea mesei si, dupa o pauza de relaxare si relationare, incep pregatirea temelor, lucrul individual si suplimentar. Sunt supravegheati si ghidati in realizarea temelor, scopul principal fiind ca ei sa devina independenti si responsabili. De asemenea dorim sa dezvoltam cooperarea si nu concurenta si suntem foarte placut surprinse sa vedem cum se ajuta copiii intre ei. Dupa gustare urmeaza  activitatea zilei (de 45 de min) dupa o tematica a saptamanii: educatie financiara, activitati STEAM, ateliere de creatie, dezvoltare personala, clubul de lectura, miscare, dezvoltarea limbajului (limba franceza, teatru, storytelling), atelierul de miscare. Programul este afisat saptamanal. Avem si cursuri optionale care se desfasoara incepand cu ora 16.30: limba engleza, aikido, sah, programul „Calatoria Eroului”- dezvoltare personala prin tehnici de programare neurolingvistica. Pentru parinti am pregatit intalniri bilunare pe teme de parenting (intra in pachetul educational) deoarece dorim sa creem o comunitate si credem ca doar intr-un cadru: trainer-copil-parinti putem avea rezultate. 

 

Care sunt planurile voastre de viitor? Unde vă doriți să ajungeți cu acest after school? Ce vă doriți să integrați în programa voastră pe termen mendiu și lung?

Ne dorim sa cream un model functional pentru dezvoltarea cognitiv-emotionala a copiilor, model pe care sa-l putem multiplica la nivel regional si national. 

 

Care este procedura de înscriere a copiilor? Ce facilități au copiii înscriși?

 

Parintii interesati pot sa faca o inscriere pentru o vizita la centrul Sisu Academy, pe site sau telefonic. In cadrul vizitei vor primi oferta si detaliile programului. Copiii inscrisi beneficiaza de 5 zile gratuite si o evaluare in baza careia se schiteaza un program individual de dezvoltare. Urmarim evolutia copilului constant si  stabilim intalniri periodice: parinte-trainer pentru evaluarea programului si stabilirea nevoilor copilului. 

IMG 20210902 093743

Scrie un comentariu (0 Comentarii)
Limba în care copilul meu a spus prima dată mama. Limba în care "te iubesc" sună autentic. Limba de care mi-e dor când stau mai mult de câteva zile într-o țară străină.
 
Limba română! Mâine o sărbătorim! Unic, așa cum lucrurile au început să se întâmple la Ploiești! Orașul căruia nimeni nu prea îi oferă șanse primește sclipiri de autenticitate, prin oameni dedicați! Și presimt că acesta e doar începutul, căci sunt mulți oameni de calitate, din toate domeniile!

Citește mai departe: La Ploiești, corect vorbești! La Breaza, la fel!

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Cioc, cioc,  septembrie bate la ușă! Eu îl aștept cu drag și dor. Mi-e dor de liniștea pe care mi-o insuflă, mi-e dor de buchete mari de crizanteme galbene, de căldura căminului și muzică de cameră.

Cu toate acestea în sezonul rece îmi lipsesc florile verii așa că vă propun un material colorat despre cum putem integra florile în designul casei noastre, în sezonul rece, cu ajutorul Sophia România Ploiești, evident!

Citește mai departe: Lasă-mi toamnă, florile!

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Încep prin a vă spune că în mod normal nu împărtășesc chestiuni intime, dar fac o excepție pentru simplu fapt că experiența mea ar putea să-i ajute pe cei care trec prin aceeași situație.

În urmă cu 2 săptămâni m-am operat de deviație de sept. M-am născut cu un nas strâmb. Dintotdeauna am avut „unghiul meu bun”. De făcut poze sau filmat, însă estetic nu pot să spun că m-a complexat prea tare aspectul acesta, doar mă deranja, așa că nu acesta a fost motivul principal pentru care am ales să fac intervenția într-un final.

Citește mai departe: Jurnal de operație. Septorinoplastie

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Dragilor,

 

De multă vreme țin să vă povestesc "întâmplarea anului" în familia Chelba în ideea că poate  ajută pățania noastră.

Se făcea că era luna mai, vreo 10 ale lunii, țin minte pentru că era a doua zi după ziua tatei, vreo 2 dimineața când aud soneria. Mi-am imaginat că e dimineață și o fi ajuns curierul. Dau să mă ridic repede din pat și să văd cine este. Când pun piciorul jos, surpiză, apa era până la glezne. Dau să mă scutur bine, zic, stai , visez. Pun și piciorul celălalt, totul era mai real decât credeam. Ies pe hol, covoarele bălteau, pieile mele de oi erau înecate la propriu :))))), deschid ușa, o doamnă agitată îmi spune: Scuze deranjul, dar o cascadă curge din balconul dvs. Îl trezesc pe Chelba,  îmi pun cizmele mele de cauciuc fashion :)))))), intrăm în bucătătie, ziceai că suntem " La fântâni", de sub chiuvetă țâșnea o "superbă" fântână arteziană. În 10 minute casa era plină cu vecini, care mai de care gata să ne ajute, să ridice m0bila, să scoată apa, să strângă feng shui-ul meu frumos expus pe jos, pe lângă oglinzi, cărți, lumânări parfumate, statuiete, glastre cu flori :)))) Buun, Înspre dimineață, după ce am reușit să "secăm balta" am evaluat pagubele. Daună totală cum s-ar spune. Primul lucru pozitiv care ne-a venit în minte a fost: Bineeeee că a evm asigurareeeeee! Dragilor, nu ignorați importanța asigurării, este vitală în cazuri din acestea, noi am avut asigurare la Groupama și lucrurile au evoluat foarte repede, au venit, au evaluat, ne-au comunicat că în asigurare intră parchetul fără mobilă, iar în 2 săptămâni ne-au dat și banii. Am ajuns repede la concluzia că trebuie să ne mutăm de acasă și să ne apucăm de renovare. Totală. Deși apropiații ne-au spus să ne pregătim că va dura 2 luni până să ne putem muta înapoi, am zis nu, nu se poate, eu am nevoie de mediul meu, așa că am început organizarea lucrărilor. Familia s-a mobilizat și într-o singuă zi am scos tot parchetul care evident era compromis, am lăasat câteva zile să se usuce căci mirosul era teribil apoi am identificat cu ușurință "furnizorii". O cunoșteam deja pe Aida, de la Zoom Design, am programat o întâlnire rapid, am ales parchetul la fel de rapid, am optat pentru o nuanță foarte deschisă, doamne ce mult mi-am dorit un parchet deschis având în vedere că înainte aveam un maro foarte închis, se vedea absolut totul pe el (mulți prieteni mă bănuiesc că eu am aruncat țeava în aer ca să schimb parchetul că mi-a făcut viața amară 10 ani :))))) ). Nu știu ce magie a făcut Aida, dar a reușit ca în câteva zile să-mi programeze și montajul în condițiile în care erau foarte aglomerați. Vă recomand cu maximă căldură și încredere Zoom Design (în trecut am achiziționat de aici și tapetul pentru camera lui Agnes).

În ceea ce privește zugrăvitul am avut noroc cu tata și un prieten al său care a făcut echipă bună cu Chelba, altfel credeți-mă cred că zugrăveam eu, după exeprința cu cerutul oferetelor pentru dat cu lavabil 3 camere și un hol, tind să cred că ar trebui să mă reprofilez, se câștigă mi bine ca în publicitate :))))))))

Prețurile se învârteau în jurul sumei de 3000 lei.

 

După ce am terminat cu chestiunile acestea tehnice, am hotărât să schimbăm și mobila de la sufragerie întrucât oricum trebuia să facem asta, schimbasem stilul camerei acum 6 luni schimbând canapeaua și fotoliul, sigur că am vorbit cu Mobella, știam exact ce vreau, doar că modelul de care m-am îndrăgostit  (destul de complex ca producție) trebuia realizat la comandă,  timp aproximativ de producție 30-40 de zile, acest timp evidnet nu se potrivea cu propriul meu termen alocat renovării,  de 2 săptămâni, nu întrebați cum, dar cam atât a durat în final, tot Mobella a venit rapid și a montat-o. Voi să nu faceți ca mine, nu puneți presiune pe oameni.

Ca să fie totul perfect mai aveam de schimbat draperiile din dormitorul meu și perdeaua de la Agnes, aici a intervenit evident Sophia Ploiești, producție, montaj!

 

Și ca să nu mai greșesc am făcut repede un moodboard cu prietena mea arh. Irina Pătășanu,  astfel încât sî ne asigurăm în ceea ce privește culorile  și texturile alese. Era important să se aromonizeze cu ușile și cu piesele pe care le-am păstrat în apartament.

 

Vă îmbrățisez,

Loredana

 

 

 

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Iată cum după o perioadă absolut bizară oraganizarea și participarea la o nuntă a devenit un lucru apreciat și mult așteptat! Ușor, ușor pare că ne întoarcem la normalitate așa că avem privilegiul de a împărtăși alături de prieteni sau rude, cel mai important moment din viață acestora! Dacă tot am avut parte de o perioadă în care un lucru normal a devenit anormal, vă propun să faceți acest moment al nunții memorabil. Cum? În primul rând prin alegerea locației, iar vestea bună e că din luna August se deschide lângă Ploiești o locație complexă care se poate mula pe orice tematică de eveniment! Ramatuelle! Apoi, optați pentru o  nuntă cu tematică! Chiar dacă poate părea complicat, e foarte simplu, trebuie să urmezi câțiva pași  ca să organizezi o nuntă tematică.

Ia-o de la 0 și stabilește tematica odată cu realizarea invitației. Alege o invitație care să se potrivească cu  evenimentul care urmează!

 Alege paleta de culori  pentru eveniment, iar de aici poți hotărî accente pe care le au ținutele voastre, aranajamentele florale, place    cardurile, meniurile!

-       Identifică tema și caracteristicile definitorii ale acesteia, pentru a le putea integra apoi în eveniment

-      Stabilește dress code-ul pentri invitați și ai grijă să fie trecut pe invitație. dei de nunți tematice

 

Red carpet weeding. Cum ar fi dacă invitații tăi s-ar simți ca la Hollywood la nunta ta? Strălucire, elganță și îndăzneală.

Culori: negru, roșu, auriu

Rochie: rochii din  satin, croieli perfecte, bijuterii cât mai opulente

Costum: stil clasic, negru sau alb

Flori: crini, cale, trandafiri

 

Fall Wedding

Scrie alături de invitații tăi Legendele Toamnei!

Culori: roșu, galben, orange, ruginiu

Rochie: rochii în stil grecesc sau liniare care urmează linia corpului, optează pentru coronițe din flori naturale pe cap

Costum: casual din 3 piese, gri, carouri, grena

Flori: crizanteme, trandafiri, dovleac. Inserează ghinde sau fructe!

 

Medieval Wedding

Te-ai visat în romanele lui Alexandre Dumas? E momentul ca tu să fii prințesă, iar alesul tău să fie cavalerul tău!

Culori: roșu, Bordo, negru

Texturi: catifea, inserții din dantelă

Rochie & costum: rochie în stil medieval, amplă, cu dantelă și coreset, costum în tematică. Se pot închiria ambele de la firmle de organizări evenimente!

Ar fi drăguț ca meniul să fie tot inspirat din epoca medievală, bazat pe preparate precum prepeliță, miel, mistreț, gâscă, pește, brânzeturi, un adevărat ospăț regal!

 

Winter Wonderland

 Vara este pentru nunți, dar cum ar fi să te bucuri de o nuntă magică într-o seară de argint?

Culori: alb, argintiu

Texturi: glitter, paiete

Rochie: tip prințesă, sirenă

Costum: black tuxedo, alb, gri-rgintiu

Flori:  garoafe albe, trandafiri, orhidee, camelii, cale, inserții metalizate, conuri, plante suculente, eucalipt

 

Valentine S Day Wedding

Vrei să spui da într-o mare de inimi  chiar de ziua îndrăgostiților?

Fă-o! 

Culori: mult roșu

Texturi: dantelă

Costum: de ceremonie, burgundy

Rochie: rochii din dantelă, decolteu generos, mânecă lungă transparentă, inserții de roșu

Flori: trandafiri roșii, aranajamente cu accesorii tip inimă

Nu uitați că orice ideee ați avea, ea poate fi pusă în practică dacă alegi să-ți organizezi nunta cu echipa potrivită, în locația potrivită!
Beyond imagination! Descoperă Universul Ramatuelle din luna august!

 

63ff6a7a9b117fd3049732a0f2d0604f

5955fe4876f2bc1da432c4b16513e95d

29716d5285d187a55743f4312454518d

c3a5cb6ae9cc611cc1b36c4ca4f72d77

f7b6f29c45a86e08af8ca23ea347074d

Logo Ramatuelle vectorial 01

 

 

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

VitejiePeTocuri la tine in inbox

Te tinem la curent cu cele mai noi articole, recomandari, tips & tricks pentru tine si familia ta!