Lifestyle

Bucură-te de vară în biroul de acasă!

Tot mai multe persoane lucrează de câteva luni de acasă. Încerci să te adaptezi, să îți creezi cadrul perfect pentru a face față oricărei provocări. Dacă vrei ca în ședințele online colegii să îți admire biroul de acasă, urmează cele câteva sfaturi pe care trebuie să le urmezi. A lucra de acasă în timpul verii poate părea de invidiat pentru unii. Tentația de a sta la soare, pe șezlong cu o limonadă și o carte bună este foarte bună. Dar biroul de acasă este pentru taskurile de la job. Așa că realizează câteva modificări și bucură-te de vară chiar și din biroul de acasă.

Circulaţia aerului

Dimineața, deschide ferestrele larg pentru a lăsa aerul curat să inunde biroul. Aroma florilor te poate ajuta să fii mai productiv. Conform studiilor, capacitatea dvs. de a lua decizii scade dacă nu aveți o ventilație adecvată în camera de lucru. Așadar, lăsați aerul curat de afară sa va inunde biroul până faceți exercițiile fizice și serviți micul dejun.

Vederea către exterior

Dacă spațiul vă permite, ar fi bine că așezați biroul astfel încât să vedeți peisajul din exterior. Culorile verii, lumina razelor solare aduc buna dispoziție. Din punct de vedere Feng Shui , dacă așezați biroul într-un unghi drept față de fereastră, lumina naturală și vederea către exterior vă vor oferi pauze constructive  pe tot parcursul zilei. 

Plantele de interior

Pe parcursul zile este nevoie să porniți aerul condiționat din cauza temperaturilor ridicate de afară. Dar păstrați în birou câteva plante verzi pentru a completa atmosfera. De exemplu, cercetătorii olandezi susțin că arborele de cauciuc este un bun purificator al aerului și, pe deasupra, reduce si strezul zilelor aglomerate cu multe taskuri. 

Perdelele

Bucurați-vă  de vară! Este anotimpul pe care îl așteptăm atâtea luni și parcă trece mult prea repede. Folosiți perdele simple, vaporoase, care în adierea vântului de dimineață își mișcă unduitor fiecare fald. Lăsați lumina naturală să pătrundă în birou. Perdelele vaporoase conferă camerei o atmosferă aerisită și aduc, pe deasupra, și eleganță biroului de acasă, fără a fi nevoie de schimbări majore.  

Schimbă culoarea biroului

Schimbarea culorii biroului necesită ceva mai mult timp și energie, dar dacă le aveți pe amândouă, pictați-vă biroul pentru a aduce vara și în interior și pentru a vă stimula eficiența. Culorile strălucitoare vă ajută să fiți productivi și nuanțele soft creează o atmosferă liniștitoare. Intensitatea culorilor depinde de cât de productiv sau relaxat îți dorești să fie biroul de acasă.

Există nenumărate beneficii ale muncii de acasă. Bucură-te de vara aceasta! Ai ales deja culoare potrivită? Dacă mai ai întrebări nu ezita să ceri ajutorul designerilor de la Sophia Home Decoration. 

Urmărește-ne! Inspiră-te! Și spor la decorare cu www.sophia-romania.ro

IMG 20200813 WA0027

IMG 20200813 WA0028IMG 20200813 WA0030IMG 20200813 WA0031IMG 20200813 WA0032

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Cred mult în puterea exemplului, dar doar prin intermediul poveștilor adevărate cu oameni adevărați, de aceea azi v-am adus la rubrica Femei de succes, puterea exemplului, o femeie despre care mi-am dorit să aflu lucruri interesante, o femeie pe care o apreciez.

Cu magazinul Sophia am făcut cunoștință mult mai devreme când mi-am amenajat apartamentul și eram în căutări de perdele și draperii. Pe Amalia însă, am cunoscut-o de curând prin intermediul colaboratorilor și prietenilor mei, Robin & Raluca Eparu, dar și Magic 5

Citește mai departe: Cine transformă în Ploiești o casă în acasă?

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Acum ceva timp, să fie prin ianuarie, am mers la doamna doctor nutritionist, cu treabă, dar zic să mă “urc și pe aparate”. Am constatat atunci ca Sărbătorile s-au desenat pe mine sub forma kilogramelor în plus. Apoi, în  “minunata” izolare am reușit performanța de a avea 60 de kg. 60!!! Când m-am cântărit, nu am crezut din prima, așa că am încercat vreo 3 cântare. Bun, am zis, asta e! Încep să fiu foarte strictă cu mine. Având încă proaspete în minte amintirea tinereței când dacă mă supăram dădeam 2 kg jos în 2 zile, mi-am zâmbit complice. Zis și făcut, m-am apucat să mă țin de ceea ce îmi scrisese doamna doctor pe 4 foi. Trece o zi, două, trei, mie mi-era foame, cântarul mă amăgea cu câte 200 gr în minus.  Abia după o săptămâna am început ușor, ușor să am rezultate. După 1 lună și 2 săptămâni am reușit să ajung la 56 de kg. 

Și uite așa am ajuns să realizez că nu mai am 25 de ani. Și când mă gândesc cum strâmbam din nas când auzeam expresia: “vezi tu după 30 de ani!”

Citește mai departe: Când mi-am dat seama că îmbătrânesc

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Cu siguranță toată perioada asta ne-a făcut să ne fie dorim cu ardoare o vacanță, mai cu seamă în contextul în care toți cei care aveau vacanțe stabilite în martie, aprilie sau mai, nu s-au mai putut bucura de ele. Am discutat despre toată situația actuală cu managerul agenției de turism Mika Travel, Mihaela Stanciu.

 

Cum sunteți?

 

Trecem printr-o perioadă dificilă pentru Industria Ospitalității, însă sunt optimistă că lucrurile vor intra în normal, iar călătoriile vor fi la mare căutare. 

Dreptul la vacanțe este greu de luat unui om care muncește 12 luni pe an!

 

Cum a fost luna martie  și aprilie pentru Mika Travel?

Pentru mine și echipa mea a fost o perioada care ne-a sudat, am luat partea bună a lucrurilor și ne-am mobilizat pentru dezvoltare. Am investit in  confort pentru oaspeții noștri, atât la agenție, dar și la pensiunea Sf Nicolae din Aluniș.

La pensiune am creat un plus de confort și am facut lucrări de modernizare astfel: s-au montat în camere aparate de aer condiționat, băile de la parter au fost renovate complet, bucătăria mică la fel, absolut toată pensiunea a fost în mod "exagerat" dezinfectată, dezinsectată și zugrăvită.

La agenție am achiziționat o platformă online pentru rezervări, platformă care va permite turiștilor să iși aleagă orice produs turistic disponibil în momentul căutarii  în așa fel încât la orice oră din zi și din noapte să poată rezerva oriunde în lume, produse turistice prin Mika Travel. Despre acest aspect vom avea ocazia să discutăm mult mai multe, la lansarea oficială a acestei platforme.

 

Se vede luminița de la capătul tunelului?

Turiștii sunt interesați în continuare de vacanțe, iși doresc mai mult ca oricând să le aibă, chiar dacă trebuie să respecte anumite reguli inpuse în urma pandemiei Covid 19. Ne adapatăm cu toții!

 

Ce s-a întâmplat cu vacanțele rezervate anul acesta? Au fost anulate? Amânate?

Împreună cu turiștii noștri, cu care am ținut permanent legătura, am reușit să reprogramăm toate vacanțele din Martie, Aprilie, Mai și parțial din Iunie, ce-i drept, pentru prima dată în 30 de ani de muncă în turism, cu date nespecificate. Adică am reprogramat vacanțele însă fără să stabilim exact și o dată, un aspect tehnic imposibil in condiții normale, dar... am reușit!

 

Cum preconizați că va fi restul anului?

Un an plin de provocări, dar vom lupta să fie bine atât turistilor, cât și nouă.

 

Să ne bazăm anul acesta pe vacanțe în România? 

Sincer, aș lua în calcul și alte variante de destinații turistice sigure, nu doar România. De ce spun asta, pentru că România trebuie să profite de această pandemie, însă nu prin tarife mari! Oaspeții ajung la tine, dar dacă ai prețuri decente, mâncare bună, curățenie, mai exact știi să îi primești cu ospitalitate.

 

Credeți că se va înregistra o creștere pe segmentul turismului intern?

Va fi o creștere pentru România din acest punct de vedere, însă repet, doar dacă tarifele sunt corecte! Așa văd eu lucrurile.

 

Ce le recomandați clienților care aveau deja plătite concediile?

Cu orice preț să nu renunțe la gândul de vacanță, să o mențină prin reprogramare dacă nu au încă posibilitatea să călătorească. În felul acesta avem grijă și de starea noastră psihică, o vacanță ne ajută cu siguranță după perioada aceasta de izolare, și bineînțeles, evităm și pierderile materiale, dacă vacanțele erau deja plătite.

 

 

13680028 1244054358938305 6851333054490153783 o

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Dacă îmi urmăriți postările, puteți crede că sunt ușor ancorată mai mult în trecut decât în prezent, ceea ce e profund greșit. Într-adevăr vorbesc mult despre trecut, despre copilărie, despre mama care a fost, despre fratele meu care a fost și el, despre începuturi, în general.

De ce? Pentru că tot ce s-a clădit în momentul în care vă scriu, emoțional vorbind, s-a clădit pe fundația emoților, sentimentelor trăite în trecut sau a încrederii oferite de un cineva, cândva.

Nu vă fie frică să priviți cu ochii deschiși către trecut, eu zic că acesta este un bun exercițiu tocmai pentru a rămâne conectat la realitatea efectivă căci așa cum scriam în carte, prezentul nu îți anulează nicicând trecutul.

 

De ce anume îmi amintesc astăzi, cu câteva zile înainte de Paște?

De curățenia de acasă.

De geamurile care scârțâiau sub ziarul cu care mama le "maltrata" de fiecare dată, de perdelele albe care erau înșirate băț la geam în urma unei minuțioase operațiuni de apretare cu aracet, de mirosul dușumelei din lemn lustruită cu motorină, de pomii infloriți care zâmbeau la soare cu tulpina proaspăt văruită, de covoarele pufoase ale căror culori erau mai vii în fiecare an chiar dacă ele practic erau mai bătrâne, de la an la an!  Îmi amintesc cum le întindea mama pe plăcile de ciment din curte, cum le spăla colțișor cu colțișor, cu bucăți mari de săpun de casă care îi alunecau buclucașe din mâini.  Cu siguranță spălatul covoarelor era ritualul favorit al mamei. După ce le spăla atentă, strângea spuma cu peria și o întindea pe florile albe ale covorului astfel încât spuma să mai acționeze până își mai făcea ea o Elita mică. Apoi, scotea apă rece din fântână și arunca câteva găleți pe el. Într-un final, într-o albie mare umplută cu apă punea oțet (spunea ea că acesta ajută la dispariția spumei) și îl presa cu picioarele încălțate în cizme de cauciuc curate până apa rămânea limpede.

În timp ce vă scriu, îi văd mâinile roșiatice, cu pielea strânsă, ca de burete, de la atâta apă și detergenți. Mă văd parcă și pe mine, undeva, la fel de zbanghie, așteptând să-mi termin treaba și să o tulesc la deniile de la Biserică! Doamne, ce amintiri și ce viață ne curgea prin vene!


Acum, ne e mai ușor cu toate pe de-o parte! Dar asta ne costă într-un fel!  Parcă nu mai găsim sarea și piperul în nimic. De aceea eu empatizez foarte tare cu oamenii care duc mai departe aceste lucuri care pot părea minore, cu dragostea lucrului bine făcut. Azi, vă invit să cunoașteți echipa Iacomoz Serv. De când mă alint cu titulatura pe care nu am dorit-o vreodată în mod special, de  "fată de bloc"(doar în buletin căci în profunzime nu voi deveni niciodată, străduța mică din cartierul  ușor rural al Brezei, Nistorești, nu va ieși niciodată cu adevărat din mine, pentru mine casa pe pământ, florile și grădina sunt definția pură a iubirii față de viață) ei mă ajută cu spălatul covoarelor. Iar faptul că își fac bine treaba este o declarație a faptului că trăirile adormite în noi, pot fi readuse la viață doar printr-o simplă atingere, prin miros sau prin  simpla asociere a unor acțiuni cu momente dragi nouă. 

 

Pe lângă asta, Iacomoz Serv are o poveste pe care nu îmi permit să o relatez aici, dar pe care sunt recunoscătoare să o cunosc.

E o poveste despre o familie, o afacere de familie, despre dramele prin care trec oamenii la un moment dat și despre puterea de a te remobiliza în urma loviturilor pe care viața ți le servește. Iacomoz este o declarație de putere frumos materializată în zâmbete curajoase și optimiste.

 

În final, nu pot uita că Iacomoz a fost unul dintre primii clienți Adboutique. De pe vremea când nimic nu mă recomanda.  

Vă invit cu drag să apelați la Iacomoz, îi gășiți aici : Iacomoz Serv

 

De asemenea, puteți citi un articol foarte util în perioada aceasta, scris de Liliana Costache, content manager Iacomoz, chiar aici: http://spalatoriaiacomoz.ro/index.php/2020/04/06/cat-traieste-coronavirusul-pe-covor/

 

Loredana

varuire 920x552

 

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Bine ne-am regasit!

Este incredibil cum un inceput ne poate gasi atat de obositi. Pe multi dintre noi, ianuarie ne găsește secati de energie pentru ca nu reusim sa ne formam obiceiul de a o lua mai usor de sarbatori.

Decembrie e un maraton pentru mulți dintre noi intr-o goana nebuna de a face lucrurile perfecte de cele mai multe ori pentru oricine altcineva in afara de noi insine.

Citește mai departe: 2020 e despre tine!

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

VitejiePeTocuri la tine in inbox

Te tinem la curent cu cele mai noi articole, recomandari, tips & tricks pentru tine si familia ta!