Sănătate

O simplă analiză de sânge făcută din proprie inițiativă poate, uneori, mai rău să încurce decât să elucideze starea de rău pe care o acuză o persoană care nu are noțiuni de medicină. De aceea, medicii buni fac mai întâi o anamneză completă, apoi un examen clinic și, pe baza acestora, recomandă anumite analize de sânge și investigații, pentru a stabili diagnosticul corect. Am vrut să aflăm cum procedează „Doctorii House“ ai zilelor noastre pentru a diagnostica boli dificile, rare sau pentru a pune un diagnostic corect, atunci când simptomele sunt complexe. Pentru aceasta, am discutat cu doi medici MedLife – dr. Alina Păcurari, medic primar medicină internă, Hyperclinica Medlife Timișoara, și dr. Elena Kosa, medic primar medicină de laborator și șeful Laboratorului MedLife Timișoara. În materialul următor, aflăm cât de importante sunt anamneza și discuția cu medicul despre istoricul medical, dar și care e rolul analizelor, dar și al altor investigații paraclinice, în stabilirea unui diagnostic corect și a unui tratament adecvat. 

Citește mai departe: #MediciBuni Dr. Alina Pacurari, MedLife : „ Ne aflăm în era medicinei bazate pe dovezi, nu în era...

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Când mergem la control senologic?

 

Auzim din ce în ce mai multe voci care spun același lucru: „Mergeți din timp la control!”. Din acest cor de voci fac parte medici, asociații de pacienți, organizații non-guvernamentale, influenceri și, mai ales, femeile supraviețuitoare unui cancer mamar sau rudele celor care au pierdut bătălia. Datorită acestor îndemnuri, adresabilitatea către serviciile medicale senologice a crescut mult în ultimii ani, acest lucru fiind corelat și cu dezvoltarea mai multor servicii specifice în sistemul privat. Astfel, ajung pentru investigații atât femei ce își doresc un control senologic periodic, ca parte a unui proces de screening, cât și femei cu probleme reale în sfera patologiei mamare. Pentru noi, medicii, este un semnal bun, deoarece ne arată că atenția acordată propriului corp și stării de sănătate a crescut considerabil în ultimii ani, la această situație contribuind și campaniile de informare și de conștientizare a cancerului mamar.

Citește mai departe: Când mergem la control senologic?

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Infarctul miocardic reprezintă o urgență medicală ce pune viața pacientului în pericol. Infarctul miocardic apare când un vas responsabil cu vascularizarea inimii este blocat, cel mai frecvent din cauza unui cheag. Are loc o ischemie a țesutului miocardic, urmată de necroza și de pierderea funcției cardiace.
Literatura de specialitate arată că incidența infarctului miocardic este mai mare după vârsta de 50 ani.
Din nefericire, în ultimii ani asistăm la o creștere a incidenței infarctului miocardic la pacienți cu vârste sub 50 ani.

Citește mai departe: INFARCTUL MIOCARDIC LA TINERI, Dr. Diana Turcu, Medlife Spital Lotus Ploiești

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Cine este Doina Marinescu?

 

O femeie împlinită care, dincolo de carieră, se bucură de familia ei frumoasă și de călătorii. O ploieșteancă prin căsătorie, titlu de care sunt foarte mândră, pentru că am întâlnit aici oameni minunați. Dintr-o mare pasiune am terminat facultatea de geografie, în anul 2001, iar din dorința de dezvoltare și evoluție, facultatea de management financiar contabil în 2008. De pe vremea când eram studentă la geografie și băteam țara în lung și în lat mi-a rămas pasiunea pentru călătorii și, ori de câte ori găsesc o portiță în programul meu, planific o călătorie. Acesta este modul meu de a mă relaxa și în acest fel sunt și mai productivă la birou. 

Citește mai departe: Doina Marinescu, directorul Spitalului MedLife Lotus Ploiești

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Ce este albirea dentară?

Albirea dentară este un tratament al cărui obiectiv este de a deschide culoarea dinților, eliminând petele, fiind cel mai popular tratament estetic dentar. Este o metodă sigură, simplă și non invazivă.

Pentru a menține o culoare mai strălucitoare, tratamentul trebuie repetat ocazional, deoarece NU este un tratament UNIC.

Citește mai departe: ALBIREA DENTARĂ by First Dent

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Vedem peste tot reclame legate de implanturi și dinți ficși în aceeași zi așa că am cerut câteva informații relevante de la First Dent.

Trebuie să știm că implanturile și dinții ficși în aceeași zi se realizează cu intervenție chirurgicală care se realizează pe un număr de 6 implanturi la maxilar și 4 implanturi la mandibulă.

Citește mai departe: Dinți ficși în 24 h cu First Dent

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

VitejiePeTocuri la tine in inbox

Te tinem la curent cu cele mai noi articole, recomandari, tips & tricks pentru tine si familia ta!