Fashion
Ne dorim copii și adolescenți sănătoși din punct de vedere emoțional însă e o misiune din ce în ce mai grea trăind într-un continuu miraj social media, unde perfecțiunea pare unica opțiune, unde coșurile dispar ca prin minune prin filtre, unde trăsăturile feței capătă simetrie automat, unde devenim mai slabi sau mai înalți, unde totul este fabricat prin aplicații sinistre.

Citește mai departe: „Filon de România", rampă de lansare spre concursurile internaționale de miss și contracte cu...

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Pornind de la conceptul “modelingul este o artă”,  echipa Unique Models a  îmbinat modelingul cu arta fotografică într-un proiect unic, controversat, dar deosebit de interesant.

Astăzi, acest concept se numeşte Unique Models Agency. Deja știți că echipa Unique Models este echipa din spatele editorialelor de modă Lace Magazine.

Fotografi profesionişti, make-up artişti, stilişti şi hair stilişti, împreună au format o echipă dedicată, care nu pune accent doar pe imaginaṭie şi creativitate, ci pe seriozitate, profesionalism şi naturalețea nativă a fiecărui model. Îmbinând entuziasmul cu pasiunea, au realizat împreună un portofoliu vast de şedinṭe foto,  prezentări de modă,  cataloage fashion şi pictoriale, un adevărat spectacol de culori şi lumini, în care frumuseṭea întâlneşte irealul. 

Fondată în 2011 de către Diana Stanciu, fotograf, agenṭia Unique Models reprezintă astăzi modele la nivel naṭional şi internaṭional, colaborând cu unele dintre cele mai faimoase agenţii din Milano, Paris, Londra, New York, Tokyo, Praga, Shanghai, Beijing, Hong Kong.

“Deţinem toate avizele necesare desfăşurării activităţii de impresariat artistic în mod legal. Avem ca scop principal descoperirea de noi talente pe teritoriul României, pentru a le promova şi a le construi o imagine atât pentru piaţa naţională, cât şi internaţională. “

De unde ideea de UNIQUE?

Mi s-a spus toată viața că sunt ciudată, atunci când cei din jurul meu nu înțelegeau de ce fac alte alegeri decât ei, când îmi plăceau alte lucruri decât le plăceau lor. Cu toate astea, îmi era foarte ușor să îmi fac prieteni peste tot, fiind jovială și deschisă. Trebuie să recunosc, nu am fost mereu așa. Am fost mică și timidă, mi-a luat atât de mulți ani să învăț singură să îmi depășesc această barieră și să îmi câștig încrederea în mine și în forțele proprii. Îmi puneam target-uri mici  și mă străduiam să le ating, tocmai ca să îmi demonstrez că pot. După un timp, am început să înțeleg că pot orice, trebuie doar să vreau cu adevărat. Și tot atunci am început să îi corectez pe cei din jurul meu când îmi spuneau că sunt ciudată, le spuneam că sunt doar deosebităUnicăspecială, dar niciodată ciudată! Sunt ani acum de când nu mi-a mai zis cineva altfel decât unică sau specială. Apoi mi-am pus întrebarea, cum ar fi fost ca toată încrederea dobândită de-a lungul anilor, să o fi avut din copilărie? Cineva să îmi fi spus că nu sunt prea slabă, să nu îmi pună alţi copii etichete doar pentru că gândeam diferit, să mi se spună că sunt ok așa cum sunt și că pot să fiu mai departe orice vreau și oricum aleg eu să fiu?

Probabil că aș fi mutat munții din loc. Despre asta este vorba la cursurile pentru copii. Și despre asta este vorba și în agenție: caut întotdeauna feţe noi, atipice, diferite… și apoi le dau aripi. 

Ce înseamnă că le dai aripi?

Le dau o şansă: le alcătuiesc un portofoliu și îi impresariez atât pe plan național, cât și internațional. În trecut, și eu începusem o carieră în domeniul modelingului, știu cât de mult m-a ajutat asta să mă dezvolt frumos și știu cât de departe aș fi putut să ajung, dacă aș fi avut o agenție serioasă alături de mine. Am trecut destul de rapid din fața aparatui foto în spatele lui, m-am simțit mai confortabil să fiu persoana care creează din umbră, dar asta și pentru că nu am avut curaj să plec să lucrez ca model pe piața internațională atunci când am avut ocazia. Pe atunci, lucrurile erau destul de incerte în modeling. Așa că, mi-am dedicat viața acestui domeniu, ca drepturile modelelor să fie respectate. Am făcut cursuri pentru partea de legislație, am negociat clauze și m-am asigurat că ședințele foto sau filmările sunt în conformitate cu legislația în vigoare, iar fotografiile finale sunt folosite fix pentru scopul menționat în contract și atât, prin urmare imaginea lor este în siguranță.

Ce se poate întâmpla rău când un model nu are agenție în spate?

În primul rând, munca de model trebuie și este imperativ să fie remunerată. Este un job, nu este un hobby. Modelele care fac o carieră din asta și pleacă pe internațional pe contracte între două săptămâni și trei sau chiar cinci luni, merg la câte 5 sau poate și 7 castinguri pe zi, și ulterior la joburi care pot să fie campanii pentru branduri foarte mari sau lookbook-uri, prezentări de modă, filmări, reclame. Dar asta fac zi de zi. Ori sunt la castinguri, ori la joburi, pe perioada contractului. modelele care vor sa facă din asta o carieră, în România se pregătesc numai pentru piața internațională. Aici avem fotografi buni care pot ajuta un model să crească, prin simplul fapt ca le pot oferi avantajul unui portofoliu bogat și experiență. Editorialele pentru reviste, de asemenea, sunt binevenite în portofoliul unui model. Dar joburile trebuie să fie remunerate pe oră, iar sedinţele foto sau reclamele, de asemenea,  pe drepturile de imagine cedate, în funcție de unde sunt folosite imaginile sau filmările ulterior. În mediul online este un preț, în print pentru bannere sau afișe stradale alt preț, de exemplu. Eu, ca agent, propun clienților un model, negociez aceste prețuri în numele lui, și ulterior mă asigur că demersurile legale în acest sens, sunt corecte si că banii lor ajung în cont. Toate modelele au agenție-mamă. O agenție-mamă te formează și apoi îți negociază contractele atât pe piaţa națională cât și pe cea internațională, se ocupă de întreaga evoluție a carierei. Dacă un model nu are agenție – mama, nu poate pleca pe internațional să lucreze, iar la joburi în România, orice sumă de bani primește, atâta timp cât nu există o agenție să semneze un contract pentru acel job si drepturile de imagine, se numesc “bani la negru”. Pe lângă faptul că nu ar fi în legalitate, nu poţi știi unde ajung fotografiile respective cu adevărat, unde vor fi folosite și daca o sa mai primească suma de bani promisă, care oricum, de obicei, este cu mult sub valoarea adevărată a ședinței foto. Firmele sau brandurile de încredere, chiar și în România, lucrează numai cu agenții. 

Imaginea unui model este importantă, și prin urmare trebuie respectată. 

Am avut o dată un model masculin, care a fost, înainte să vină la agenție, pe cont propriu la o ședință foto cu un fotograf care postase pe un grup că are nevoie de un model pentru câteva fotografii lângă bradul de Crăciun. El s-a oferit să meargă, și un an mai târziu, când deja lucra pe internațional și era un  model foarte bine cotat, a găsit fotografiile respective într-un calendar gay, în altă țară europeană. El credea că a făcut fotografiile acelea pentru portofoliul fotografului numai. De firmele fantomă de modeling nici nu mai vorbesc: cele care stau pe scări la mall-uri și cer sute de euro, doar ca să te bage într-o bază de date. Castingurile sunt întotdeauna gratuite! Nu există taxă de participare la un casting. Acolo unde vedeți astfel de firme care se planteaza peste noapte pe scările mall-urilor, să știți că este o mare păcăleală. Când este vorba de cursuri, care să îți ofere ceva real în schimb, însă, este cu totul altă poveste.

De unde ți-a venit ideea de a ține cursuri de modeling în Ploiești?

Să fiu sinceră, asta este specializarea mea. Meseria mea de bază este profesor, trebuia să predau engleză si franceză la liceu, dar am renunțat acum 10 ani. Am preferat să mă duc în domeniul modelingului, sau cum îi mai spun eu, arta frumosului. În prezent, pot spune că am dezvoltat această artă a frumosului pe mai multe ramuri: specialist imagine, impresar artistic, manager, fotograf …Pe scurt, am înființat această agenție și am construit totul de la zero: am recrutat potențiale modele, ulterior le-am creat o imagine, un portofoliu, le-am făcut ședințele foto, le-am învățat să meargă pe podium, să aibă un stil de viață sănătos,  să aibă grijă de ele și de corpul lor și ulterior le-am impresariat pe plan național, cât și pe internațional. Sediul nostru social este în Ploiești, chiar dacă activăm mai mult în București, sau alte orașe din țară. Tot primeam telefoane de la părinți doritori să își înscrie copiii la agenție, iar eu le tăiam aripile din fașă, refuzându-i, deoarece vârsta minimă pentru a intra în agenție era de 16 ani. Într-o zi am avut o mămică mai insistentă, mi-a spus că fetița ei își dorește să facă niște cursuri de modeling acum, nu peste alți 8 ani pentru că nu are încredere în ea, că aceste cursuri ar ajuta-o foarte mult, apoi m-a rugat să mă gândesc la asta. Așa că m-am gândit. Și am stabilit cu colega mea, Antonia, să ținem cursurile. Mi-am dat seama că este un efort, având în vedere faptul că mai renunțasem la un set de cursuri acum câțiva ani pe care le țineam pentru adolescenți, din lipsa de timp, iar fotografia și managementul agenției propriu zis îmi ocupau și așa destul de mult timp,  așa că de data aceasta am făcut cursul compact și intens: 8 module a câte două ore, timp de 2 luni. 

Ce activități aveți la aceste cursuri?

Se numesc “Cursuri de modeling”, dar părinții ne-au spus că sunt mai mult de dezvoltare personală și că i-au ajutat pe copii să fie mai dezinvolți, mai încrezători și foarte important: să se simtă mai frumoși în pielea lor. Pornim de la ideea de frumusețe naturală, discutând calitățile pe care se pune accent în industria modelingului, cât de important este ca ei să rămână naturali și ce înseamnă cu adevărat “frumusețea”. Avem invitați specializati care le oferă noțiuni pentru un stil de viață sănătos și îngrijire personală, trucuri pentru încrederea de sine, mers scenic și atitudine pe podium, posing în fața camerei atât pentru ședințe foto cât și pentru videoclipuri și reclame. La finalul cursului, fiecare participant primește un album foto cu o ședință foto realizată în cadrul cursului, alături de toate materialele de care are nevoie pentru a se prezenta mai departe la castinguri pentru reclame sau diferite roluri. 

Care sunt rezultatele pe care le-ai văzut de-a lungul timpului la copii?

Am avut așa un feedback pozitiv din partea copiilor, încât unii dintre ei își doresc să reia cursurile, și revin la anumite module. Așa că am avut ocazia să observăm și evoluția lor în timp, prin urmare am observat că a fost una benefică: unii copii au avut mult mai mare grijă de corpul lor, de stilul de viață… Se vedea că se simțeau bine în pielea lor și radiau frumusețe! 

Care a fost cel mai emotionant moment din cadrul acestor cursuri?

Este foarte greu să mă decid la unul singur…Cursurile, în sine, sunt încărcate de foarte multă emoţie. Uneori, râdem și ne distrăm învăţând lucruri noi, iar alteori stăm în cerc şi vorbim, iar astfel atingem subiecte delicate, cum ar fi efectul de “bullying” din şcoli, ce anume ii face să se simtă nesiguri, vorbim despre “noţiuni” şi “etichete”. Pentru mine, cel mai emoţionant este momentul când ei se deschid, atunci când stăm în cerc. Acolo ei înteleg că avem un spatiu safe şi că în interiorul acelui cerc nimeni nu judecă pe nimeni, ba chiar învăţăm să depăşim anumite bariere, pentru a ne simţi bine în pielea noastră. La fel de emotionant este şi când se întorc, unii dintre ei, şi reiau unele module, sau când avem şansa să lucrăm ulterior mai departe în cadrul agenţiei şi ne revedem la joburi, unde ei aplică ce au învăţat a cursuri. Sunt mândră de ei, de cât de frumos au crescut şi au evoluat, de fiecare dată când ii revăd.

Copiii care termină cursurile, activează mai departe în cadrul agenţiei?

Nu este obligatoriu, cursurile sunt o introducere în modeling, dar cu o parte dintre ei am început să lucrăm deja, deşi birocraţia este mult mai stufoasă în cazul minorilor sub 16 ani. Noi, practic, le oferim toate noţiunile de bază pentru a deveni modele. Fiind copiii, ei se pot modela mai departe, pot alege ce anume îşi doresc pe viitor şi ulterior vor acţiona în consecinţă: unii aleg să se îndrepte către reclame şi atunci se axează pe actorie, alţii vin să câstige experienţă şi încredere mai mare în ei, alţii pentru diferite trucuri de posing sau stil de viaţă sănătos, iar alţii vor să meargă mai departe,  să fie modele si atunci aplică tot ceea ce au învăţat la cursuri, în viata lor de zi cu zi. Iar perseverând, apar şi rezultatele.

Ce calități trebuie să aibă cineva pentru a face cariera in modeling?

Înălțimea și vârsta sunt criterii foarte importante. La fete înălțimea minimă este de 1,75 m, la băieți 1,85 cm. Iar vârsta trebuie să fie undeva la 16-18 ani pentru a începe o carieră în modeling. Spun carieră pentru că fix asta este, nu un hobby, după cum am mai spus deja. Un păr natural, nevopsit, ten curat și sănătos, unghiile simple și scurte, sprâncene naturale, sunt un MUST în cariera de model. Întotdeuna le spun atât la cursuri cât şi celor de la agențieun model este ca o pânză albă, pe care artiștii vin să își expună creațiile: hair stilistul, make-up artist-ul, stilistul vestimentar, fotograful. Toate aceste elemente trebuie să fie în deplină armonie și să respecte un concept. Iar modelul, ulterior prin atitudine, poate să pună în valoare mai departe întreaga creație! Iar această deprindere se învață cu timpul și odată cu experiența dobandită.  Asta înseamnă  modeling, sau cum îmi place mie să spun, “arta frumosului”. 

Unde se pot înscrie copiii la cursuri? Dar adolescenții la agenție?

Toate detaliile sunt pe site-ul agenției: www.uniquemodelsagency.ro . La secția BECOME A MODEL, adolescenții pot introduce toate datele lor alături de o fotografie pentru a se înscrie în agenție. Iar înscrierile pentru următorul curs pentru copii cu vârste între 8 și 16 ani, care încep în Ploiești și București pe 4 septembrie 2021, se pot face la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Toate detaliile legate de curs sunt, de asemenea, pe site la secția UNIQUE KIDS SCHOOL https://uniquemodelsagency.ro/ro_RO/unique-kids-school/

 

 DSC0764 1

 DSC0764 1

curs 2021 septembrie

curs 2021 septembrie

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Nu există. Fragilitatea femeii în vreme de pandemie nu există. Cred că oamenii în general și-au dezvoltat un sistem de luptă cu nebunia ce ni se întâmplă, dar femeile în mod special s-au mobilizat cu totul. Cu privirea sus, se reinventează. Creativitatea le este la cote maxime. Sunt obosite de la atâtea gânduri, dar au prins și mai mare încredere în forțele propri când au văzut ce stă ascuns în propriul "eu".

Citește mai departe: Fragilitatea femeii în vreme de pandemie

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Bine v-am regăsit!

Pentru că urmează Romanian Fashion Philosophy (în perioadă 16-18 octombrie) și am aflat că printre numele mari care își vor prezenta  colecțiile la această ediție se află chiar prietena mea dragă, designer-ul Laura Olaru, era imperios necesar să o am zilele acestea invitată pe blog!

Romanian Fashion Philosophy, cel mai exclusivist eveniment de modă din țară, se va desfășura timp de trei zile, în perioada 16-18 Octombrie, la Ambasad’Or Events Otopeni.

Citește mai departe: Romanin Fashion Philosophy & Laura Olaru- Interviu

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

De mult mă țin să vă scriu despre experiența mea referitoare la cursurile de fashion styling pe care le-am făcut cu Ovidiu Buta. Așa cum îmi place să spun, m-am apucat de acest e cursuri din dorința de a evolua, de a mă baza și pe altceva în afară de instinctul meu pe alocuri sălbatic, în ceea ce privește pasiunea mea pentru modă, bla, bla, bla!

De fapt, motivul real și acel ceva care m-a determinat să iau decizia, a fost unul singur, faptul că aceste cursuri erau susținute de Ovidiu Buta.

L-am admirat de când am început eu să înteleg care e treaba cu moda. L-am urmărit la emisiuni tv și l-am citit. Recunosc, am avut o oarecare strângere de inimă atunci când m-am dus la primul curs, eram ferm convinsă că omul acela sobru, care nu zâmbea așa des, este rigit și intangibil.  Îmi asumasem asta fără vreo problemă! Mi-am zis,  e normal, omul e artist! 

Când am ajuns la primul curs am întârziat, mi-am cerut scuze cu vocea mea de bariton, s-a întors relaxat și a excalmat ceva legat de vocea mea.  Mi-am pierdut cuvintele, iar asta era nou pentru mine.

În fine. 

Ce voiam să zic. Școala asta de am urmat-o de prin luna aprilie a fost  pentru mine cea mai frumoasă perioadă din ultimii ani. Dacă ești îndrăgostit de modă, Ovidiu Buta te va face să te îndrăgostești și mai tare, dar doar după ce crezi în faptul că lucrurile sunt mai simple decât par. Că totul e mai simplu decât pare. Că tot ce ai nevoie este să crezi în tine. Să fii perseverent și creativ. Să crezi că în modă nu există bariere. Să te accepți exact așa cum ești, să nu -ți faci idoli ci să devi tu unul!

Dincolo de lucurile tehnice, de shootinguri și alte minunății învățate la aceste cursuri, experiența cu Ovidiu Buta,  a fost în primul rând despre încrede re și simplitate. Simplitatea ridicată la rang de artă!

Personal,  nu am văzut vreodată un om atât de complex și totuși atât de simplu și relaxat! 

Mulțumesc, Ovidiu Buta. Pentru tot.

You are the only teacher i ever had! 

BUTA 512x768

 

 

 

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Deja suntem plecați  de ore bune de acasă și parcă oboseala începe să ne ajungă. Dar e o oboseală plăcută, ne gândim la faptul că în câteva ore ne revedem finii, iar mâine o creștinăm pe micuța Olivia. Suntem aproape de Târgu Mureș,  un apus perfect ne călăuzește prin serpentinele amețitoare care spintecă dealurile orânduite de natură în forme rotunde care din depărtare par niște cuiburi de rândunele realizate cu multă măiestrie. Cerul le sărută parcă cu patos amenințând că le cuprinde cu totul la orizont.


Ochii mi se închid de oboseală, dar  privirea îmi cade pe lumânarea albă împodobită cu hortensie naturală. Rezistă cu stoicism de azi dimineață. Mi-am aminte cu câteva zile în urmă că m-am ocupat de toate, dar am uitat să coma nd lumânarea. Realizez cu vinovăție că îmi fuge gândul la Laura mea cu flori în special când arde câte ceva. Am apucat să dau un mesaj și să-i spun că am nevoie de lumânarea de botez. M-a rugat să o sun să discutăm amănunte. Am uitat. Noroc că mă cunoaște atât de bine încât dacă privesc lumânarea pot să jur că a auzit fiecare gând al meu. Dantela cu care a innobilat-o și crenguțele de eucalipt sunt dovada vie că Laura cu flori aude și reține tot. 

Ador să pregătesc evenimente, dar cele de suflet, cum este botezul Oliviei, mă fac să-mi doresc cu ardoare să se oglindească dragostea în fiecare element care compune evenimentul.

V-ați dat seama că vă vorbesc de Laura cu Flori, adică Laura, Chic Fleuriste.

Multe minunății am realizat împreună cu ea și Marius Petre (Marius Petre Photography) de când ne cunoaștem. Printre cele mai recente , proiectul meu pentru finalul școlii de Fashion Styling (o să pun pozele în curând). O cafea de 20 minute, o temă expusă rapid, și 2 zile la dispoziție. Ne-am pus cap la cap ideile, am pus bazele unui shooting care a fost extrem de apreciat. 

De suflet, va rămâne pentru totdeauna proiectul coperții cărții Vitejie pe tocuri! 

Din categoria Magiile Chic Fleuriste aș putea să vă amintesc, dacă nu ați observat deja, faptul  că  cea mai mare revistă de design floral din America a selectat opere floristice ale Laurei și le-a publicat în ediția de Iulie, este vorba despre revitsa Florists Review! 

Bineînteles, opera a fost pusă în cea mai bună lumină tot de prietenul nostru, fotograful Marius Petre!

Chic Fleuriste face artă floristică la cel mai înalt nivel! Întotdeauna am empatizat cu fiecare idee marca Chic datorită original ității și a inovației cu care Laura vine de fiecare dată. Fie că vorbim de evenimente de familie sau corporrate, fie că vorbim despre creațiile deosebite cu care Laura a inovat piața bijuteriilor destinate evenimentelor! Bijuteriile vii, din flori naturale! Urmăriții activitatea Chic Fleuriste aici!

https://www.facebook.com/chicfleuriste/?epa=SEARCH_BOX

 

67081294 2323864340984587 444463049949052928 n

 

 

 

 

67512656 2323864144317940 8655281475731587072 n

 

 

Scrie un comentariu (0 Comentarii)