Fashion

Nu există. Fragilitatea femeii în vreme de pandemie nu există. Cred că oamenii în general și-au dezvoltat un sistem de luptă cu nebunia ce ni se întâmplă, dar femeile în mod special s-au mobilizat cu totul. Cu privirea sus, se reinventează. Creativitatea le este la cote maxime. Sunt obosite de la atâtea gânduri, dar au prins și mai mare încredere în forțele propri când au văzut ce stă ascuns în propriul "eu".

Citește mai departe: Fragilitatea femeii în vreme de pandemie

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Bine v-am regăsit!

Pentru că urmează Romanian Fashion Philosophy (în perioadă 16-18 octombrie) și am aflat că printre numele mari care își vor prezenta  colecțiile la această ediție se află chiar prietena mea dragă, designer-ul Laura Olaru, era imperios necesar să o am zilele acestea invitată pe blog!

Romanian Fashion Philosophy, cel mai exclusivist eveniment de modă din țară, se va desfășura timp de trei zile, în perioada 16-18 Octombrie, la Ambasad’Or Events Otopeni.

Citește mai departe: Romanin Fashion Philosophy & Laura Olaru- Interviu

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

De mult mă țin să vă scriu despre experiența mea referitoare la cursurile de fashion styling pe care le-am făcut cu Ovidiu Buta. Așa cum îmi place să spun, m-am apucat de acest e cursuri din dorința de a evolua, de a mă baza și pe altceva în afară de instinctul meu pe alocuri sălbatic, în ceea ce privește pasiunea mea pentru modă, bla, bla, bla!

De fapt, motivul real și acel ceva care m-a determinat să iau decizia, a fost unul singur, faptul că aceste cursuri erau susținute de Ovidiu Buta.

L-am admirat de când am început eu să înteleg care e treaba cu moda. L-am urmărit la emisiuni tv și l-am citit. Recunosc, am avut o oarecare strângere de inimă atunci când m-am dus la primul curs, eram ferm convinsă că omul acela sobru, care nu zâmbea așa des, este rigit și intangibil.  Îmi asumasem asta fără vreo problemă! Mi-am zis,  e normal, omul e artist! 

Când am ajuns la primul curs am întârziat, mi-am cerut scuze cu vocea mea de bariton, s-a întors relaxat și a excalmat ceva legat de vocea mea.  Mi-am pierdut cuvintele, iar asta era nou pentru mine.

În fine. 

Ce voiam să zic. Școala asta de am urmat-o de prin luna aprilie a fost  pentru mine cea mai frumoasă perioadă din ultimii ani. Dacă ești îndrăgostit de modă, Ovidiu Buta te va face să te îndrăgostești și mai tare, dar doar după ce crezi în faptul că lucrurile sunt mai simple decât par. Că totul e mai simplu decât pare. Că tot ce ai nevoie este să crezi în tine. Să fii perseverent și creativ. Să crezi că în modă nu există bariere. Să te accepți exact așa cum ești, să nu -ți faci idoli ci să devi tu unul!

Dincolo de lucurile tehnice, de shootinguri și alte minunății învățate la aceste cursuri, experiența cu Ovidiu Buta,  a fost în primul rând despre încrede re și simplitate. Simplitatea ridicată la rang de artă!

Personal,  nu am văzut vreodată un om atât de complex și totuși atât de simplu și relaxat! 

Mulțumesc, Ovidiu Buta. Pentru tot.

You are the only teacher i ever had! 

BUTA 512x768

 

 

 

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Deja suntem plecați  de ore bune de acasă și parcă oboseala începe să ne ajungă. Dar e o oboseală plăcută, ne gândim la faptul că în câteva ore ne revedem finii, iar mâine o creștinăm pe micuța Olivia. Suntem aproape de Târgu Mureș,  un apus perfect ne călăuzește prin serpentinele amețitoare care spintecă dealurile orânduite de natură în forme rotunde care din depărtare par niște cuiburi de rândunele realizate cu multă măiestrie. Cerul le sărută parcă cu patos amenințând că le cuprinde cu totul la orizont.


Ochii mi se închid de oboseală, dar  privirea îmi cade pe lumânarea albă împodobită cu hortensie naturală. Rezistă cu stoicism de azi dimineață. Mi-am aminte cu câteva zile în urmă că m-am ocupat de toate, dar am uitat să coma nd lumânarea. Realizez cu vinovăție că îmi fuge gândul la Laura mea cu flori în special când arde câte ceva. Am apucat să dau un mesaj și să-i spun că am nevoie de lumânarea de botez. M-a rugat să o sun să discutăm amănunte. Am uitat. Noroc că mă cunoaște atât de bine încât dacă privesc lumânarea pot să jur că a auzit fiecare gând al meu. Dantela cu care a innobilat-o și crenguțele de eucalipt sunt dovada vie că Laura cu flori aude și reține tot. 

Ador să pregătesc evenimente, dar cele de suflet, cum este botezul Oliviei, mă fac să-mi doresc cu ardoare să se oglindească dragostea în fiecare element care compune evenimentul.

V-ați dat seama că vă vorbesc de Laura cu Flori, adică Laura, Chic Fleuriste.

Multe minunății am realizat împreună cu ea și Marius Petre (Marius Petre Photography) de când ne cunoaștem. Printre cele mai recente , proiectul meu pentru finalul școlii de Fashion Styling (o să pun pozele în curând). O cafea de 20 minute, o temă expusă rapid, și 2 zile la dispoziție. Ne-am pus cap la cap ideile, am pus bazele unui shooting care a fost extrem de apreciat. 

De suflet, va rămâne pentru totdeauna proiectul coperții cărții Vitejie pe tocuri! 

Din categoria Magiile Chic Fleuriste aș putea să vă amintesc, dacă nu ați observat deja, faptul  că  cea mai mare revistă de design floral din America a selectat opere floristice ale Laurei și le-a publicat în ediția de Iulie, este vorba despre revitsa Florists Review! 

Bineînteles, opera a fost pusă în cea mai bună lumină tot de prietenul nostru, fotograful Marius Petre!

Chic Fleuriste face artă floristică la cel mai înalt nivel! Întotdeauna am empatizat cu fiecare idee marca Chic datorită original ității și a inovației cu care Laura vine de fiecare dată. Fie că vorbim de evenimente de familie sau corporrate, fie că vorbim despre creațiile deosebite cu care Laura a inovat piața bijuteriilor destinate evenimentelor! Bijuteriile vii, din flori naturale! Urmăriții activitatea Chic Fleuriste aici!

https://www.facebook.com/chicfleuriste/?epa=SEARCH_BOX

 

67081294 2323864340984587 444463049949052928 n

 

 

 

 

67512656 2323864144317940 8655281475731587072 n

 

 

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

-      Tu nu porți cercei? Mă întreabă cineva în parc. 

-      Poftim? Eu? 

Priveam cu ochii măriți de mirare, gândindu-mă șocată, dar eu nu pot să trăiesc fără cercei! Viața mea nu ar fi la fel fără cercei. Îi iubesc și îi colecționez de mică. Dacă sunt valoroși? Economic vorbind, nu. Cerceii de aur nu-i mai port de mult, am două perechi. Unii ai mei, primii mei cercei din aur. I-am primit la 14 ani. Știu sigur că ai mei i-au luat în rate de la doamna care aducea aur din Turcia. Dacă stau bine să mă gândesc, parcă zăresc ziua când doamna Mariana a venit cu o cutiuță mică și verde. 

Citește mai departe: 3 grame și câteva puncte

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Încă de când eram însărcinată salvam fotografii cu outfit-uri mamă-fiică, rochițe identice, accesorii, gentuțe. Mi se părea fantastic să fiu o mămică tânără, cu o mini me de mână.

Nu vă spun că la botezul lui Agnes, m-am întrecut pe mine însămi comandându-i copilei același outfit care era compus dintr-o salopetă și...un turban.

Am trecut prin toate fazele în ceea ce privește acest subiect. Acum, când Agnes are 4 ani și jumătate, am înțeles că ea este ea, cu propria ei personalitate. Am renunțat de ceva timp la a mai îmbrăca copilul ca mine. Sigur că Agnes a împrumutat multe de la mine, și da, îi place în general ce vede la mine. Mergem împreună la cumpărături și ne sfătuim. 

Citește mai departe: Mix & Match, mamă-fiică, copil-părinte?

Scrie un comentariu (0 Comentarii)