Lifestyle
×

Mesaj

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Lunile trecute când eram în plină priză cu amenjarea apartamentului, un prieten mi-a recomandat DecoriArt pentru a-mi face face un perete cu rășină epoxidică. Încă nu e definitivat acest proiect căci acum l-am reluat, dar revin cu poze când termin.

Am mers la showroom-ul aflat pe Ghe. Canatacuzino. M-au cucerit din start mostrarele, îmi plăceau toate, mai ales că multe dintre ele erau "în dulcele stil clasic" în armonie cu casa mea. Așa cum știți mă cuprinde rapid entuziasmul de a împărtăși cu voi atunci când descopăr un loc nou cu servicii sau produse care cred că ar plăcea și altora, drept pentru care m-am băgat în vorbă cu Clara, cea care deține acest business alături de soțul ei.

Când ați deschis business-ul și cum ați ajuns la acest domeniu care este totuși, destul de nișat?

Clara: Claudiu, fiu de zugrav care deja avea bazele finisajelor interioare, student fiind, a început să lucreze cu vopsele decorative încă din anul 2007 când a întâlnit un italian. Acesta i-a prezentat acest gen inovativ de decoratiuni, un domeniu destul de necunoscut pe piața din România. Pe vremea aceea făcea mostre într-un garaj și mergea cu ele pe teren sau chiar chema clienții la noi acasă pentru a le arăta pereții casei noastre. Până în anul 2013 când ne-am hotărât efectiv să deschidem un showroom de prezentare, el deja își crease o bază de clienți și era destul de cunoscut în domeniu. 

 

Personal, consider că încă este o opțiune de amenajare interioară destul de necunoscută publicului larg și destul de exclusivistă. Este adevărat? Dacă da, de ce?

Comparând situația actuală cu cea de acum 10-15 ani, pot spune că această opțiune de finisaje a luat amploare în ultimii ani și sunt în continuă ascensiune,  însă, într-adevăr, încă sunt considerate produse și servicii de nișă, dacă ne raportăm la clasicele finisaje cu ceramică și vopsele lavabile care sunt accesibile tuturor.


Povestiți-ne puțin despre rășinile epoxidice. Ce sunt și la ce pot fi folosite în amenajarea casei? Unde se potrivesc mai bine? La apartament sau la casă?

Claudiu: Rășinile epoxidice reprezintă o alternativă inovativă a clasicelor finisaje cu ceramică sau lemn. Ele înlocuiesc cu succes parchetul, gresia și chiar faianța din băi și bucătării și sunt perfect compatibile cu pardoselile încălzite. Rășinile se pot aplica atât în spații rezidențiale precum și în cabinete medicale, saloane, magazine, hale industriale, garaje și chiar pe terasele caselor sau alei exterioare. Bineînțeles că rășinile sunt de mai multe tipuri, de aceea noi invităm întotdeauna clienții în showroom pentru a le prezenta variantele potrivite fiecărui proiect pe care îl au.

 

Care sunt avantajele amenajărilor interioare cu rășini epoxidice? Dar dezavantajele?

Claudiu: Rășinile se pot aplica pe beton sau chiar pe vechea gresie sau faianță, fără efortul suplimentar de decopertare prealabilă a suprafeței. Aplicarea acestora presupune un ciclu compus din mai multe etape în care se utilizează mai multe produse și acesta durează în general 3-4 zile, avantajul principal fiind dispariția completă a rosturilor sau a altor îmbinări inestetice și chiar neigienice de multe ori. Rășinile se întrețin foarte ușor, sunt tratate anti-calcar ceea ce le recomandă pentru aplicarea în zone care intră în contact frecvent cu apa, precum cabine de duș, căzi sau chiar backsplasurile bucătăriilor. 

La dezavantaje, am putea pune prețul care este totuși peste media clasicelor finisaje și faptul că cele foarte lucioase se pot mătui în timp (5-6 ani), însă există aici o soluție, după aceasta perioadă pot fi șlefuite și astfel devin ca și cum ar fi noi. În general noi recomandăm clienților să aleagă rășini cu finisaj opac sau semilucios.

 

Cum găsiți mentalitatea românilor în ceea ce privește aceste finisaje ultramoderne? Au renunțat ei la tradiționalele plări cu ceramică sau lemn?

Clara: Spre bucuria noastră, în ultimii ani observăm un interes tot mai crescut și nu doar în rândul tinerilor, care în general sunt mai deschiși către ceea ce este nou. Românilor le place unicitatea, iar aceste finisaje permit obținerea de efecte deosebite și personalizate, fiecare lucrare în parte fiind unică.

 

Care este rolul artistului decorator în desfășurarea proiectului? Dacă vine un client la dvs, poate hotărâ singur cum își va face proiectul sau primește consiliere și este îndreptat către ceea "ce trebuie" cu riscul de a fi în contradicție cu ceea ce își dorea inițial?

Clara: Rolul artistului este esențial, efectul final obținut depinzând atât de calitatea materialelor cât și de experiența și creativitatea aplicatorului. De obicei, clienții noștri se bazează pe recomandările noastre și de multe ori ne dau „mână liberă” pentru a crea noi designul, culorile alegându-le împreună. Bineînțeles că avem și clienți foarte hotărâți atunci când intră în showroom, care vin pregătiți cu diverse poze ale lucrărilor deja postate pe conturile de socializare sau pe site.

 

Care este profilul clienților dvs? Lucrați preponderent cu clientul final ori business to business?
Claudiu: Către ce gen de afaceri se pretează acest tip de amenajare?

Majoritatea clienților noștri sunt persoane fizice care își amenajează locuințele sau spațiile de lucru, însă avem colaborări de durată și cu designeri, arhitecți și constructori care ne solicită serviciile.Finisajele decorative se pretează în aproape orice domeniu de activitate.

 

Aud din ce în ce mai des prieteni care optează în construcția casei/decorarea ei pentru microciment. Ce este acesta și la ce poate fi folosit?

Claudiu: Microcimentul, ca și rășinile epoxidice poate fi folosit ca finisaj decorativ atât pe pardoseli, cât și pe pereți. La scară largă, este cunoscut ca fiind un finisaj monocrom, spatulat, pe care îl întâlnim în special în amenajările mediteraneene, însă cu ajutorul lui se pot obține efecte decorative chiar spectaculoase și unice.


În final, voiam să vă întreb despre vopselurile decorative. Personal le iubesc, mi se pare că sunt wow din punct de vedere estetic însă întotdeauna mi s-a părut că este extrem de greu să renunți la pereții vopsiți astfel, dacă te plictisești. Cum este din punct de vedere tehnic? Se poate?

Clara: În cei peste 15 ani de activitate, rar am auzit pe cineva să își dorească să renunțe la vopselele decorative, poate doar să schimbe efectele sau culorile. În general, în funcție de textură și culori, acestea pot fi șlefuite sau se pot aplica alte decorațiuni direct peste ele. Din punct de vedere tehnic nu este o procedură greoaie sau imposibil de realizat și nu implică un deranj prea mare.

 

Care sunt trendurile în ceea ce privește texturile și culorile care se poartă în materie de vopsele decorative?

Clara: În momentul de față cele mai solicitate sunt efectele cele mai nou apărute, adică efectul de marmură lucioasă, atât pentru pereți cât și pentru pardoseală. Vopselele pensulate sunt mereu în trend, atât datorită efectului deosebit comparativ cu clasicele lavabile, cât și datorită rezistenței în timp. Observăm un interes tot mai crescut din partea designerilor dar și al clienților către finisajele cu inserții aurii și argintii care crează un efect glamour, clasic sau vintage.

 

Care sunt avantajele optării pentru astfel de vopsele?

Clara: Vopselele decorative personalizează orice spațiu și pot fi adaptabile oricărui stil. Acestea creează senzația de unicitate, transformând fiecare locuință așa cum ne place nouă să spunem, într-o adevarată „operă de artă”. Pe Clara și Claudiu îi găsiți la showroom-ul DecoriArt din Str. Gheorghe Cantacuzionom nr. 115-117.

 

IMG 8941

 

 

 

VitejiePeTocuri la tine in inbox

Te tinem la curent cu cele mai noi articole, recomandari, tips & tricks pentru tine si familia ta!