Lifestyle
×

Mesaj

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Pe mine tapetul mă duce cu gândul la epoci de mult apuse, la epoci în care canapelele din catifea, candelabrele și bibliotecile masive erau must have

Văd geamuri cu perdele dantelate și draperii grele și mai văd pereți tapetați.

Discutând cu Corina de la Interior Vibe, am aflat că tapetul a revenit în trenduri și este solicitat din ce în ce mai des în amenajări. Ce ar trebui să luăm în calcul atunci când dorim să ne tapetăm casa aflăm în cele de urmează.

Corina, în primul rând, spune-mi, există un interes deosebit pentru tapet în ultimul timp? Către ce spații ale locuinței se îndreaptă clienții tăi atunci când optează pentru tapet?

Pot spune că tapetul este vedeta anului 2023. În prezent există o mare diversitate de tapete, de la cel cu nuanțe uni până la modele internaționale. Cu ajutorul acestuia poți conferi structură pereților, atât vizual, cât și fizic. În general, clienții noștri aleg tapetul pentru living ,dormitoare, dar și băi sau bucătării.

Din ce îmi amintesc, părinții noștri cam „fugeau” de tapet, întrucât se știa că, dacă vor vrea să renunțe la el, se va dezlipi foarte greu. În acest moment cum stau lucrurile? 

Tehnologia a evoluat foarte mult. Producătorii moderni au venit cu instrumente care facilitează îndepărtarea tapetului vechi – spălări chimice. Ele pătrund adânc în structura tapetului și distrug stratul adeziv.

Ce ne recomanzi în ceea ce privește texturile, printurile și culorile tapetului? Te rog să ne faci aceste recomandări pe trei zone diferite: dormitor, living și holuri.

Dacă dorești să pui tapet în toată casa sau în tot apartamentul, ar fi bine să ai în vedere liniile vizuale. Dimensiunea camerei sau suprafața totală a peretelui sunt ghidajele principale în alegerea modelului. Există o regulă de bază care spune: camere mici – model mic, camere mari – model mare. Această recomandare pleacă de la ideea că modelele de mari dimensiuni au adesea nevoie de mai mult spațiu pentru „a se desfășura” în voie, așa că un astfel de tapet plasat într-o cameră mică ar putea să o aglomereze. Modelele mici tind să se amestece când le privești de la distanță, dând o senzație liniștitoare, și scot în evidență obiectele individuale (o lampă, o piesă de mobilier), în timp ce modelele mari acaparează totul, pentru că sunt mai vocale. Și numărul de culori poate influența impresia generală. Cu cât sunt mai multe culori, cu atât imaginea este mai complexă. Dacă te intimidează ideea de tapet, poate fi de ajutor să alegi ceva mai blând, cu nuanțe palide, cu modele care avansează de la ton la ton. Dar dacă ești în căutarea unui tapet care să atragă privirea, ar trebui să lași deoparte modelele monocrome și să te concentrezi pe culorile și pe nuanțele puternice.

Există vreun model de tapet care să se preteze bucătăriilor sau băilor? Ceva care să reziste mai bine aburului, căldurii?

Există tapet conceput special pentru băi și bucătării. Un tapet rezistent la apă poate fi instalat absolut oriunde în baie, chiar și în cabina de duș, în saună sau pe peretele unde este instalată cada. Aceste tipuri de tapet folosesc compuși adezivi moderni pentru a crea o membrană impermeabilă menită să protejeze tapetul de contactul direct cu apa. Acest tip de material nu oferă loc pentru dezvoltarea microorganismelor, ceea ce elimină probabilitatea formării mucegaiului sau a igrasiei. La fel ca acesta este și tapetul de bucătărie. Acesta se poate monta inclusiv în zona chiuvetei. Când totul în bucătărie este simplu și într-o singură culoare, atunci recomandările noastre se îndreaptă spre tapete bogate ornamental, cu motive florale, de exemplu. Dacă locul de luat masa se situează în bucătărie, iar acesta este vizibil și din altă încăpere, atunci merge să îl marchezi, îmbrăcând peretele din zona mesei cu tapet.

Despre ce prețuri vorbim pe ml? De la cât pornesc prețurile? Știu că la Interior Vibe aveți și o colecție de lux. Ne povestești puțin despre ea?

Prețurile din gama economică pornesc de la 120 ron/rola, asta însemnând în jur de 5 mp. Da, este adevărat, la Interior Vibe avem o gamă de lux în ceea ce privește tapetul și ne mândrim și cu o exclusivitate pentru județul Prahova, de la firme de renume precum DESIGNERS GUILD, HARLEQUIN și chiar și DE GOURNAY, tapet pictat manual, caracterizat printr-o atenție minuțioasă până la cele mai mici detalii. Acești pictori folosesc cele mai înalte abilitați posibile pentru a ajuta la realizarea visurilor fiecărui client, nu pentru a se impune un stil. Fiecare dintre imaginile de fundal reprezintă o operă de artă unică. Christian Lacroix țesături și tapet distribuite exclusiv la nivel mondial de DESIGNERS GUILD își exprimă dinamismul și dragostea pentru culoare prin colecțiile sale lifestyle. Tapetele Ralph Lauren, de asemenea, sunt bogate în detalii și sunt imprimate în cele mai bune fabrici, surprinzând stilurile de viață luxoase și clasice ale lumii Ralph Lauren.

Mulți oameni cred că își pot monta singuri tapetul. Ce ne spui despre asta? Ce riscă ei dacă aleg să facă asta singuri? 

Noi recomandăm specialiști pentru montarea tapetului. Chiar dacă pare simplu, nu este deloc așa. Înainte de montarea tapetului este nevoie de o pregătire a spațiului de lucru și de corectare a pereților, dacă este cazul. Este foarte important când aplici tapetul să ții cont de temperatura camerei, de perete și de tipul de adeziv. Cele mai frecvente greșeli apar la îmbinarea fâșiilor.

Texturi monocromatice sau printuri florale?

Fiecare stil arhitectural are propriile simboluri, care se regăsesc în tapetul clasic, dar și în cel modern. Stilul designului interior al camerei respective, dimensiunea sunt un punct de reper de la care plecăm. Fie că alegem un model floral sau monocromatic, rezultatul final trebuie să fie un ansamblu echilibrat.

Cum facem ca o casă să nu devină sufocată stilistic, dacă dorim să optăm totuși pentru tapetarea pereților? La ce ar trebui să renunțăm?

Dacă vrei să creezi un ritm mai lent, optează în una dintre camere pentru un tapet cu un model puternic, care „să se dilueze” în pereții din camera alăturată, acoperiți cu o culoare solidă, sau alege un model mai simplu pentru o cameră și unul expansiv pentru alta. Gândește-te la o culoare care să se regăsească pe tapetul cu model din camera următoare. Totul ține de gust, dar ideal ar fi să gândim în ansamblu, în loc să evaluăm tapetele individual, pentru a face alegeri corecte și pentru a nu fi surprinși de efect când vom privi modelele împreună.

Recomanzi să tapetăm toți pereții unei camere sau optăm pentru unul, doi?

Depinde foarte mult de modelul ales și de dimensiunea spațiului respectiv. Dacă optăm pentru modele blânde, atunci putem să tapetăm întreaga cameră. Prin folosirea tapetului putem crea anumite efecte: de micșorare ,de mărire, efect de camuflaj, de îngustare a spațiului etc.

Care ar fi avantajele aplicării tapetului?

Corectează optic încăperea, poate masca defectele pereților, dacă acestea există. Este foarte ușor de întreținut și cel mai important lucru îl reprezintă impactul vizual, care devine mult mai puternic, și aspectul mult mai interesant și dinamic. În funcție de modelul ales, el poate deveni o piesă de rezistență a camerei.

Recomandați aplicarea tapetului și pe zona de clădiri comerciale? Dacă da, ce ne propuneți ca modele, culori?

Fie că vorbim despre complexe hoteliere și spa-uri, birouri, magazine, restaurante, trebuie să ne gândim în primul rând la rezistență și mai apoi la aspect. Cel mai indicat este un material pentru fabricarea căruia s-a folosit metoda de presare la cald. Acest material are o densitate mare și, astfel, rezistența lui este superioară față de alte materiale. Tapetele comerciale sunt rezistente la apă și pot rezista la spălarea frecventă cu produse chimice. În ceea ce privește calitățile decorative, acestea nu sunt inferioare, deoarece există numeroase texturi care imită mătasea, lemnul, piatra, vopseaua decorativă etc.

Pe Corina Burlacu o găsiți în showroomul Interior Vibe din str. Gh. Gr. Cantacuzino, nr. 21. O veți găsi cu zâmbetul pe buze, punându-și în practică pasiunea pentru design interior și împărțindu-se între două businessuri (alături de soțul ei) și de trei copii minunați!

A fondat Interior Vibe privind această afacere ca pe o provocare de a livra calitate și frumos printr-o abordare prietenoasă față de ploieșteni, într-o călătorie intimă, de a oferi suflet unui cămin în care ne dorim să avem liniște și frumos.

La Interior Vibe găsim o gamă largă de produse, perdele și draperii, tapet, covoare, lenjerii, prosoape, galerii, storuri romane, șine și sisteme automatizate. Unul dintre avantaje îl reprezintă stocurile disponibile în magazin.

Screenshot 20230501 132145 Chrome

 

Screenshot 20230501 132005 Chrome

Screenshot 20230501 131943 Chrome

 

Screenshot 20230501 131943 Chrome

VitejiePeTocuri la tine in inbox

Te tinem la curent cu cele mai noi articole, recomandari, tips & tricks pentru tine si familia ta!