Lifestyle
×

Mesaj

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Vine primăvara și ne gândim din ce în ce mai mult la reîmprospătarea casei. Am vorbit cu Corina Burlacu, partenera noastră de la Interior Vibe pe rubrica de “ Sfaturi pentru Acasă” pentru a ne oferi câteva ponturi de reîmprospătare a casei.

Dacă nu facem parte din categoria celor care se mută într-o casă nouă, ce ne sfătuiești să facem pentru a oferi casei un suflu proaspăt fără modificări capitale?

Cea mai simplă solutie pentru reîmprospatarea casei este schimbarea draperiilor.

Acestea vor fi mereu piesele de rezistență ale oricărei încăperi reușind să dea personalitate oricărui spatiuAtunci când simți că te-ai plictisit sau pur și simplu vrei un refresh, consultă-te cu un designer de interior care va adapta noile draperii urmând linia estetică deja existentă. Sigur că în tot acest drum nu trebuie să uiți de cel mai important aspect pe care noi îl transmitem clienților. Acasă trebuie să-ți reflecte personalitatea și trebuie să-ți decorezi casa așa cum simți, nu cum se poartă.

La fel ca în modă și în cazul draperiilor și perdelelor există tendințe în ceea ce privește lungimile, volumele și croielile însă consider, cu riscul de a mă repeta, că acestea alegeri trebuie făcute bazate exclusiv pe stilul clientului. Alegem să decorăm ferestrele cu perdele sau draperii atât din motive practice cât și estetice. Noile trenduri promovează spații frumoase, dar „sănatoase”. Anul acesta se pune accent pe materiale sustenabile. În amenajări optăm pentru materiale naturale,prietenoase cu mediul, lemn, bambus, ratan, piatră, iar referitor la texturi pentru draperii/perdele folosim foarte mult inul.

Mergi frecvent la târguri de profil, ce ne poți spune în ceea ce

privește anul 2023? Care sunt tendințele în materie de

amenajări interioare?

De asemenea, de menționat că în materie de design interior vedeta noului sezon este tapetul. Anul 2023 aduce nuanțe îndrăznețe în tonuri spectaculoase. Dacă este de inteers vă invităm la noi în showroom să vedeți câteva mostrare superbe!

Ce culori și ce texturi se poartă?

Deși variante „safe” când vine vorba de alegerea culorilor, albul și culorile neutre pierd teren în fața nuanțelor extra vesele. Un lucru foarte important este să alegem conștient fiecare culoare pentru că ele ne pot influența viața în bine sau rău. Culoarea este emoție.

Care ar trebui să fie direcțiile astfel încât să nu alegem pentru casele noastre ceva de care ne-am putea plictisi rapid? Ce greșeli fac oamenii de regulă în ceea ce privește aspectul acesta?

Cred că râmânem tot în zona culorilor pe acest subiect.

Trebuie să ținem cont că în orice interior este cel mai simplu să te joci cu nuanțe care se regăsesc în natură: verde, albastru sau maro. Cea mai frecventă greseala pe care o facem atunci când decidem să folosim CULOARE este sa abuzăm. Secretul este să aplici echilibrat culoarea și să nu exagerezi. O alta greșeală de menționat ar fi inexistența punctului de focus.

Daca intri într-o încăpere și nu sti către ce să îți indrepți privirea, înseamnă că acolo lipsește un punct central. Într-un spațiu interior nu trebuie să fie multe elemente și accesorii care să copleșească încăperea, ci un singur punct de focus în care să se întâlnească toate liniile.

Cum stăm cu alegerea perdelelor și draperiilor? Se merge pe un anumit stil anul acesta? Simplu sau complex?

Atunci când vrem să decorăm feresterele trebuie să luăm în calcul toate detaliile. Ce vezi de partea cealaltă? Vrei să ascunzi acea priveliște sau să o accentuezi? Ferestrele mari înseamnă adesea o priveliște generosă din exterior în interior, mai ales în zonele unde casele sunt apropiate. Un material diafan poate ajuta la crearea senzației de intimitate, făra a bloca lumina zilei. Materialele care fac valuri contribuie la îmblânzirea unui design modern și pot da senzația de confort în camere reci și dure. Un alt aspect foarte important îl reprezintă lungimile materialului.

Țesăturile care atârnă pâna la podea conferă un aer sofisticat încăperilor și creează iluzia de spațiu mai înalt în timp ce perdelele și draperiile prea scurte fac ca o cameră să pară mică și inestetică.

3db1fda4 85f4 4d55 b441 f292885359e3

VitejiePeTocuri la tine in inbox

Te tinem la curent cu cele mai noi articole, recomandari, tips & tricks pentru tine si familia ta!