Lifestyle
A VIII-a ediție a evenimentului “Dream’s Ballon” organizat de pictorița Manuela Holban, dedicat pacientelor cu
afecțiuni oncologice, va avea loc in data de 13 mai 2024, ora 20:00, la Radisson Blu
Proiectul abordează subiecte delicate - se aduce în prim plan tema afecțiunilor oncologice, care reprezintă un diagnostic
greu, cu un impact major in viața fiecăruia, un diagnostic ce pune sub semnul întrebării propria identitate, in cazul femeilor,
propria feminitate.

Citește mai departe: “Dream’s Ballon”, ediția a VIII-a!

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Zurli intră în cinematografe. Cele mai iubite personaje ale copiilor din Romănia își fac debutul în cinematografe, printr-un film care se anunță block-buster-ul începutului de 2024 „Superpietonii Zurli”. Fetița Zurli, Lulu, Mulțumesc, Vrăjimaturica, Truli, și Tanti Prezentatoarea, sunt chemați de  către președintele țării să salveze situația atunci când vrăjitoarea Tura Vura concepe un plan malefic pentru a destabiliza ordinea și a aduce haosul în oraș, răpind-o pe zebra Tony, cea care ține sub control circulația rutieră.

Citește mai departe: Cel mai așteptat film pentru copii „Superpietonii Zurli” din ianuarie în cinematografe

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

În viața fiecărui om există momente când și-ar dori să se așterne liniștea. Când și cel mai agitat om vrea să tragă cortină și să se „caute” de pace. Cred cu tărie că în viață totul se întâmplă cu un motiv.

Într-un context destul de agitat al vieții mele, drumurile m-au dus către Mănăstirea Turnu din Prahova. Un loc de o frumusețe aparte, parcă desprins dintr-o poveste. De Mănăstirea Turnu și oamenii magici de acolo am tot auzit de-a lungul timpului, ba mai mult, am încercat să sprijin prin promovare proiectele sociale inițiate de domniile sale. Am auzit, de asemenea, atât de multe lucruri de bine despre părintele stareț Valentin Ieromonahul, încât mi-am dorit mult să am o discuție despre ce-mi dicta mintea, dar și sufletul să-l întreb.

Interviul a fost răvășitor. Prin sinceritate, dar și prin armonia incredibilă cu care reușește să își urmeze calea și, de ce nu, obiectivele fixate în cadrul mănăstirii, armonia între tradiționalismul statutului, dar și raportarea la prezentul concret.

Citește mai departe: Interviu de colecție. Părintele Valentin, starețul Mânăstirii Turnu

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Covorul este mai mult decât o simplă piesă a unei încăperi. Acesta este o componentă esențială a decorului interior, ce oferă căldură, confort și personalitate în fiecare cameră a casei. Este poate singurul accesoriu care poate transforma chiar și cea mai rece cameră într-una confortabilă și primitoare. 

Covorul stabilește direcția și stilul. Flexibilitatea coloristică pe care o oferă, varietatea de dimensiuni din care poți alege și toate avantajele pe care le aduce atunci când vine vorba despre confort, fac din covor un element obligatoriu. Diversitatea în design este una dintre caracteristicile remarcabile ale covoarelor. Prin alegerea unui covor cu diferite culori, modele și texturi, poate fi adăugată o notă distinctă și unică în fiecare încăpere. De asemenea, un rol esențial al covoarelor este acela de a defini spațiile în interiorul unei camere. De exemplu, un covor sub masa de cafea din living, ce este delimitat de restul spațiului, poate oferi un sentimente de organizare și structură.

Citește mai departe: Casa trebuie să aibă covor!

Scrie un comentariu (0 Comentarii)
Muzeul M2M va găzdui în Sala Atelier expoziția de artă contemporană a tinerei artiste Ioana Aron (n. 1994), intitulată A House, a Home începând de sâmbata, 15 iulie, ora 13:00, când va avea loc vernisajul. 
 
Expoziția repune în discuție conceptele legate de casă, cămin, atelier de artist, muzeu, privite ca un loc determinat, dar și ca spațiu identitar, ca amprentă personală.

Citește mai departe: "A House, a Home", expoziție de artă contemporană la Muzeul M2M de la Slon

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Am început să iubesc secțiunea de design interior de pe blog pentru că aflu tot ce e nou pe direcția asta!

Azi am fost curioasă să aflu de la Corina Burlacu, owner Interior Vibe detalii despre storurile romane, o alternativă de luat în calcul pentru acoperirea ferestrelor.

Ce sunt storurile romane?

Storurile romane sunt un mix perfect între rulouri, perdea și draperie. Sunt elegante, practice și adaptabile oricărui stil de decorare, ele putând fi realizate din aproape orice țesătură. Alegerea acesteia se va face în funcție de destinația pe care o va avea camera respectivă, dar și în funcție de cerințele stilistice ale ambientului. Storurile se pot personaliza prin adăugarea unei borduri de contrast sau a unui ornament de-a lungul marginii inferioare. E important de știut că în magazinul Interior Vibe puteți găsi și varianta de stor roman automatizat.

De ce să alegem storuri în detrimentul draperiilor?

Storurile romane nu ocupa fizic la fel de mult spațiu precum draperiile tradiționale deoarece sunt montate în cadrul ferestrei sau deasupra acesteia. Varianta de stor roman montat pe tavan este folosită pentru a mări vizual zona ferestrei. Un alt avantaj, storurile sunt foarte rezistente la praf,  durabile și rezistente. Cu ajutorul acestora putem controla nivelul luminii din cameră prin reglarea înălțimii. Se întrețin foarte ușor, se curăță la fel de usor, iar materialul se poate detașa de pe șina de aluminiu, se spală, se calcă și se repun apoi pe sistem. Storurile romane combină excelent rafinamentul cu simplitatea oferind căldură, intimitate și protecție solară.

În ce încăperi se pretează aceste storuri?

Storurile roamane se pot folosi în orice încăpere, fie că vorbim de dormitor, living, baie, bucătărie, birou, hol, cu condiția să folosim materiale adecvate.

De la ce prețuri pleacă mp?

Preturile sistemelor cu acționare manuală pornesc de la 200 de lei ml, iar dacă se dorește sistem automatizat, kitul acestuia costă 1300 lei.

Cât de complicat este montajul?

Montajul nu este deloc complicat. Trebuie să ținem cont în primul rând de modul de deschidere al ferestrei ,distanța dintre pereții laterali și profilul ferestrei, ținând cont de lungimea necesară de strângere a sistemului în partea de sus astfel încât fereastra să poată fi deschisă. Un alt aspect important este unde se oprește storul. Ținem cont de existența unui glaf, a unui calorifer sau a unei podele.

fe54e696 fb6d 4d26 8711 5cc14fcd3728

 

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

VitejiePeTocuri la tine in inbox

Te tinem la curent cu cele mai noi articole, recomandari, tips & tricks pentru tine si familia ta!