Lifestyle

Covorul este mai mult decât o simplă piesă a unei încăperi. Acesta este o componentă esențială a decorului interior, ce oferă căldură, confort și personalitate în fiecare cameră a casei. Este poate singurul accesoriu care poate transforma chiar și cea mai rece cameră într-una confortabilă și primitoare. 

Covorul stabilește direcția și stilul. Flexibilitatea coloristică pe care o oferă, varietatea de dimensiuni din care poți alege și toate avantajele pe care le aduce atunci când vine vorba despre confort, fac din covor un element obligatoriu. Diversitatea în design este una dintre caracteristicile remarcabile ale covoarelor. Prin alegerea unui covor cu diferite culori, modele și texturi, poate fi adăugată o notă distinctă și unică în fiecare încăpere. De asemenea, un rol esențial al covoarelor este acela de a defini spațiile în interiorul unei camere. De exemplu, un covor sub masa de cafea din living, ce este delimitat de restul spațiului, poate oferi un sentimente de organizare și structură.

Citește mai departe: Casa trebuie să aibă covor!

Scrie un comentariu (0 Comentarii)
Muzeul M2M va găzdui în Sala Atelier expoziția de artă contemporană a tinerei artiste Ioana Aron (n. 1994), intitulată A House, a Home începând de sâmbata, 15 iulie, ora 13:00, când va avea loc vernisajul. 
 
Expoziția repune în discuție conceptele legate de casă, cămin, atelier de artist, muzeu, privite ca un loc determinat, dar și ca spațiu identitar, ca amprentă personală.

Citește mai departe: "A House, a Home", expoziție de artă contemporană la Muzeul M2M de la Slon

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Am început să iubesc secțiunea de design interior de pe blog pentru că aflu tot ce e nou pe direcția asta!

Azi am fost curioasă să aflu de la Corina Burlacu, owner Interior Vibe detalii despre storurile romane, o alternativă de luat în calcul pentru acoperirea ferestrelor.

Ce sunt storurile romane?

Storurile romane sunt un mix perfect între rulouri, perdea și draperie. Sunt elegante, practice și adaptabile oricărui stil de decorare, ele putând fi realizate din aproape orice țesătură. Alegerea acesteia se va face în funcție de destinația pe care o va avea camera respectivă, dar și în funcție de cerințele stilistice ale ambientului. Storurile se pot personaliza prin adăugarea unei borduri de contrast sau a unui ornament de-a lungul marginii inferioare. E important de știut că în magazinul Interior Vibe puteți găsi și varianta de stor roman automatizat.

De ce să alegem storuri în detrimentul draperiilor?

Storurile romane nu ocupa fizic la fel de mult spațiu precum draperiile tradiționale deoarece sunt montate în cadrul ferestrei sau deasupra acesteia. Varianta de stor roman montat pe tavan este folosită pentru a mări vizual zona ferestrei. Un alt avantaj, storurile sunt foarte rezistente la praf,  durabile și rezistente. Cu ajutorul acestora putem controla nivelul luminii din cameră prin reglarea înălțimii. Se întrețin foarte ușor, se curăță la fel de usor, iar materialul se poate detașa de pe șina de aluminiu, se spală, se calcă și se repun apoi pe sistem. Storurile romane combină excelent rafinamentul cu simplitatea oferind căldură, intimitate și protecție solară.

În ce încăperi se pretează aceste storuri?

Storurile roamane se pot folosi în orice încăpere, fie că vorbim de dormitor, living, baie, bucătărie, birou, hol, cu condiția să folosim materiale adecvate.

De la ce prețuri pleacă mp?

Preturile sistemelor cu acționare manuală pornesc de la 200 de lei ml, iar dacă se dorește sistem automatizat, kitul acestuia costă 1300 lei.

Cât de complicat este montajul?

Montajul nu este deloc complicat. Trebuie să ținem cont în primul rând de modul de deschidere al ferestrei ,distanța dintre pereții laterali și profilul ferestrei, ținând cont de lungimea necesară de strângere a sistemului în partea de sus astfel încât fereastra să poată fi deschisă. Un alt aspect important este unde se oprește storul. Ținem cont de existența unui glaf, a unui calorifer sau a unei podele.

fe54e696 fb6d 4d26 8711 5cc14fcd3728

 

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Pe mine tapetul mă duce cu gândul la epoci de mult apuse, la epoci în care canapelele din catifea, candelabrele și bibliotecile masive erau must have

Văd geamuri cu perdele dantelate și draperii grele și mai văd pereți tapetați.

Discutând cu Corina de la Interior Vibe, am aflat că tapetul a revenit în trenduri și este solicitat din ce în ce mai des în amenajări. Ce ar trebui să luăm în calcul atunci când dorim să ne tapetăm casa aflăm în cele de urmează.

Citește mai departe: Tapetul, puntea de legătură între două epoci

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Lunile trecute când eram în plină priză cu amenjarea apartamentului, un prieten mi-a recomandat DecoriArt pentru a-mi face face un perete cu rășină epoxidică. Încă nu e definitivat acest proiect căci acum l-am reluat, dar revin cu poze când termin.

Am mers la showroom-ul aflat pe Ghe. Canatacuzino. M-au cucerit din start mostrarele, îmi plăceau toate, mai ales că multe dintre ele erau "în dulcele stil clasic" în armonie cu casa mea. Așa cum știți mă cuprinde rapid entuziasmul de a împărtăși cu voi atunci când descopăr un loc nou cu servicii sau produse care cred că ar plăcea și altora, drept pentru care m-am băgat în vorbă cu Clara, cea care deține acest business alături de soțul ei.

Citește mai departe: Afaceri de familie. DecoriArt- Casa ta, o operă de artă!

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

Vine primăvara și ne gândim din ce în ce mai mult la reîmprospătarea casei. Am vorbit cu Corina Burlacu, partenera noastră de la Interior Vibe pe rubrica de “ Sfaturi pentru Acasă” pentru a ne oferi câteva ponturi de reîmprospătare a casei.

Dacă nu facem parte din categoria celor care se mută într-o casă nouă, ce ne sfătuiești să facem pentru a oferi casei un suflu proaspăt fără modificări capitale?

Citește mai departe: Cum dăm refresh casei fără modificări capitale?

Scrie un comentariu (0 Comentarii)

VitejiePeTocuri la tine in inbox

Te tinem la curent cu cele mai noi articole, recomandari, tips & tricks pentru tine si familia ta!