Am început să iubesc secțiunea de design interior de pe blog pentru că aflu tot ce e nou pe direcția asta!
Azi am fost curioasă să aflu de la Corina Burlacu, owner Interior Vibe detalii despre storurile romane, o alternativă de luat în calcul pentru acoperirea ferestrelor.
Ce sunt storurile romane?
Storurile romane sunt un mix perfect între rulouri, perdea și draperie. Sunt elegante, practice și adaptabile oricărui stil de decorare, ele putând fi realizate din aproape orice țesătură. Alegerea acesteia se va face în funcție de destinația pe care o va avea camera respectivă, dar și în funcție de cerințele stilistice ale ambientului. Storurile se pot personaliza prin adăugarea unei borduri de contrast sau a unui ornament de-a lungul marginii inferioare. E important de știut că în magazinul Interior Vibe puteți găsi și varianta de stor roman automatizat.
De ce să alegem storuri în detrimentul draperiilor?
Storurile romane nu ocupa fizic la fel de mult spațiu precum draperiile tradiționale deoarece sunt montate în cadrul ferestrei sau deasupra acesteia. Varianta de stor roman montat pe tavan este folosită pentru a mări vizual zona ferestrei. Un alt avantaj, storurile sunt foarte rezistente la praf, durabile și rezistente. Cu ajutorul acestora putem controla nivelul luminii din cameră prin reglarea înălțimii. Se întrețin foarte ușor, se curăță la fel de usor, iar materialul se poate detașa de pe șina de aluminiu, se spală, se calcă și se repun apoi pe sistem. Storurile romane combină excelent rafinamentul cu simplitatea oferind căldură, intimitate și protecție solară.
În ce încăperi se pretează aceste storuri?
Storurile roamane se pot folosi în orice încăpere, fie că vorbim de dormitor, living, baie, bucătărie, birou, hol, cu condiția să folosim materiale adecvate.
De la ce prețuri pleacă mp?
Preturile sistemelor cu acționare manuală pornesc de la 200 de lei ml, iar dacă se dorește sistem automatizat, kitul acestuia costă 1300 lei.
Cât de complicat este montajul?
Montajul nu este deloc complicat. Trebuie să ținem cont în primul rând de modul de deschidere al ferestrei ,distanța dintre pereții laterali și profilul ferestrei, ținând cont de lungimea necesară de strângere a sistemului în partea de sus astfel încât fereastra să poată fi deschisă. Un alt aspect important este unde se oprește storul. Ținem cont de existența unui glaf, a unui calorifer sau a unei podele.