Lifestyle
×

Mesaj

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Așa cum am susținut mereu cred în educație și dezvoltare. Când spun educație mă refer inclusiv la educarea bunului gust în designul interior. Mulți dintre noi facem greșeli "la prima mână" mai ales când ne mutăm în casă nouă. De cele mai multe ori se aplică același scenariu peste tot. Dăm toți banii pe casă și pentru că trebuie să ne mutăm cât mai repede, amenajăm pe grabă și luăm ce ne trece prin mână, ieftin și de calitate îndoielnică. Perdelele și draperiile trebuie însă să fie neapărat de calitate pentru că ele au darul de a schimba aspectul întregii case. 

Perdelele pot crea schimbarea, pot accentua conturul. De fiecare dată când pășești în cameră, primele lucruri care îți atrag atenția sunt culorile dominante din interior și intensitatea luminii. Ele sunt o investiție pe termen lung pentru că, evident nu le schimbăm în fiecare zi! Azi v-am pregătit un material extrem de util despre perdelele/draperiile colorate, alături de designerii Shophia Home Decoration Ploiești!

Psihologii ne recomandă folosirea culorilor într-o încăpere pentru un echilibru emoțional, pentru un sentiment de siguranță, pentru armonie în cuplu. Culorile ne influențează viața. Cu siguranță ai avut o dimineață în care te-ai trezit nervoasă, agitată, iar hainele pe care le-ai luat din dressing au fost cele închise la culoare. Sau ai trăit și experimentat și reversul. Te-ai trezit super-bine, cu zâmbet, fredonând melodia preferată la duș. Și ce culoare ai purtat în acea zi? Galben, portocaliu, verde. Așa ne întâmplă și cu tonurile de culoare din casă. Ne afectează sentimentele, stările de spirit, trăirile, atrăgând diferite energii în încăpere. O casă fără ferestre este o casă fără viață. Iubește-ți casa și decoreaz-o corespunzător.

Regula de aur în alegerea culorii potrivite 

Cel mai important lucru înainte de alegerea culorii perdelei dintr-o cameră este să îi definești stilul. Să faci o mică analiză a camerei – ce culoare au pereții, podeaua sau parchetul, covorul în ce nuanțe este. Și, bineînțeles culoarea mobilei. Alegerea culorii perdelei este elementul care definește aspectul final. Perdeaua aduce un plus minunat și întregește decorul. 

Regula care trebuie aplicată? Dacă o cameră are pereții în culori vii, covorul și celelalte obiecte de decor, este indicat să alegeți perdele care au un ton neutru. Și evident invers! Dacă întreaga camera, inclusiv mobilierul sunt în nuanțe neu tre, perdelele viu colorate sunt cele care vor aduce un plus încăperii.

Culoarea perdelelor este elementul cheie al întregului decor 

Acum trebuie să alegem culoarea perdelei. Care se potrivește?

• Culoarea roșie stimulează apetitul, energia și face oamenii mai activi. Perdelele de roșii sunt potrivite în dormitor, living și chiar în bucătărie. Trebuie totuși să știi că prea mult roșu alimentează și exprimă prea multe emoții. 

• Culoarea portocalie face mai ușoară acceptarea schimbărilor, creează un sentiment de confort și oferă energie. Este indicate pentru living. Portocaliul este potrivit în special în bucătărie, deoarece culoarea îmbunătățește digestia și conferă confort. Cu toate acestea, perdelele portocalii nu sunt recomandate în dormitor, deoarece stimulează gândirea și alungă somnul.

• Galbenuldă un sentiment de intimidate, de prietenie. Oaspeții vor fi mai relaxați, vor fi mai liberi în comunicare. Decorați-vă camera de zi cu perdele galbene sau portocalii.

• Perdelele verzi sunt perfecte pentru dormitor. Verdele relaxează, aduce un somn bun și face camer a să pară mai spațioasă. Cu toate acestea, această culoare nu este potrivită tuturor, deoarece folosită în exces, poate crea anumitor persoane o stare de iritare.

• Turcoazul ajută la obținerea armoniei interioare. Perdelele turcoaz sunt potrivite în camerele de zi unde vă relaxați după o zi grea cu multe ședințe și taskuri.

• Albastrul este o culoare pașnică care ajută la combaterea insomniei și a anxietății. Albastrul aduce concentrare. Perdelele albastre sunt bune pentru birou sau dormitor.

• Violet. Perdelele de culoare violet vor crea o culoare roz foarte pal în cameră,  având un efect calmant. Această culoare se potrivește cu elementele de decor viu colorate. Pentru a fi apt de muncă, folosiți perdele violet în birou.

• Rozul și purpuriul stimulează tandrețea și dragoste. Aceste culori au, de asemenea, un efect bun asupra relațiilor intime, astfel încât perdelele in aceste culori sunt perfecte pentru dormitor.

• Perdelele marondeschis vor ajuta la crearea unei case confortabile. Culoarea maron ajută la concentrare, dar necesită accente interioare luminoase, astfel încât camera să nu pară plictisitoare sau prea sobră.

Ai ales deja culoare potrivită sau mai ai întrebări? Nu ezita ceri ajutorul designerilor de la Sophia Home Decoration Ploiești!  Îi găsești pe Strada Vasile Lupu nr. 2, Ploiești!

Chicago 1024x767

VitejiePeTocuri la tine in inbox

Te tinem la curent cu cele mai noi articole, recomandari, tips & tricks pentru tine si familia ta!