Lifestyle
×

Mesaj

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Sigur că atunci când muncești pentru a-ți clădi o carieră, ajungi la un moment dat să te bucuri de succes și să culegi roadele muncii tale. Provocarea  însă, apare atunci când lângă tine mai apare cineva. O persoană care îți împărtățește valorile și principiile de business și care are rolul de a creiona un concept diferit și provocator. Acela de  A FI BUN în echipă. De a aduce schimbare către clienții tăi, prin eficientizarea timpului și a costurilor.

Dragilor, azi povestea Casei de Arhitectură și Design Interior!

 

Dragă Andra, Oana

 

Vă cunosc pe fiecare dintre voi, separat, știu cât de pasionate sunteți de munca voastră. Să reluăm pentru cititori, povestiți-ne fiecare care este specializarea pe care o aveți? De cât timp sunteți în „branșă  ? 

 

Oana: Am terminat Facultatea de Arhitectură și m-am specializat în Arhitectură de Interior.

După, am urmat  şi un curs de specializare în Designul Interior de un an de zile în cadrul unei Şcoli Particulare, care pentru mine a însemnat foarte mult şi mi-a schimbat viaţa. Cu ocazia aceasta, simt nevoia să îi mulţumesc domnului profesor Arhitect Daniel Şerban pentru impactul pozitiv asupra tuturor cursanţilor.

Lucrez în proiectare de la 18 ani, iar Design de Interior fac din 2012.

 

 

Andra: În general, las lucrările mele să vorbească despre mine, oamenii vor să ştie cum lucrez. Mă numesc Andra Georgescu, am terminat Facultatea de Arhitectură în 2004, am dat examenul de diplomă, specializarea în programul hotelier, am urmat stagiul de 2 ani, apoi am susținut examenul pentru dreptul de semnatură. Lucrez încă din timpul facultății, am avut norocul să intru într-un birou de proiectare strucură şi arhitectură cu nume de rezonanţă în oraşul nostru, oameni care mi-au insuflat incă o dată placerea de a proiecta. Lucrez pe cont propriu din 2005, sunt înscrisă şi în tabloul arhitecților din Italia cu drept de semnatură, am avut caţiva ani o colaborare cu o echipă de tipometrişti de acolo. M-am axat pe rezidenţial, dar şi pe arhitectura industrială. Am avut câţiva ani biroul în Bucureşti, făcând facultatea acolo, am rămas în acea zonă, apoi am revenit, păstrând însă conexiunile de acolo, local. Nu pot spune că muncesc, profesia mea este şi pasiunea mea. Consider că această meserie mi-a fost dată pentru felul meu de a fi, pentru plăcerea de a interacţiona cu oamenii. Pentru dorinţa de creativitate.

 

Știu că nu a fost vreodată cazul să vă plângeți de clienți, puteți să-mi spuneți de ce ați ales să vă asociați? Care e povestea voastră?

 

Oana + Andra: Ne cunoaştem din liceu, foste colege de clasă, am urmat împreună  un profil care ne-a dictat viitorul: desen tehnic. Am urmat amândouă, în ani diferiţi Facultatea de Arhitectură. Drumurile noastre evident că s-au despărțit, fiecare urmându-şi calea din acel moment, însă ne-am regăsit acum caţiva ani la un eveniment de bussiness unde am depănat amintiri din copilărie şi am realizat că avem aceeaşi viziune asupra a tot ce înseamnă Ahitectură şi Design Interior. Credem cu desăvârşire că munca în echipă de la bun început se concretizează în proiecte şi concepte complete, într-un timp mult mai scurt şi economic pentru beneficiari. Aşa ne-a venit ideea să aducem sub acelaşi acoperiș şi construcţia casei, dar şi amenajarea ei, oferindu-le clienţilor pachetul complet, astfel încât ei să fie degrevaţi de tot ce înseamană o casă la "Cheie".

 

Ce aduce nou această asociere?

 

Oana: Două minţi luminate sub acelaşi acoperiş reprezintă un câştig pentru oricine, 2 x idei creative, 2 x viziune, 2 x experienţă, 2 x eficienţă.

 

Andra : Noutatea este Specializarea. Aici vin cu un exemplu din Madrid, acum caţiva ani, când am plecat cu o echipă de colaboratori în proiectare pentru construcţia unui Mall. Ajunşi la sediul Chaptam Taylor, şeful de proiect fiind dezvoltătorul portughez Sonae Sierra , eu fiind singurul reprezentant din România pe partea de arhitectură, asistam zilnic la discuţiii legate de arhitectură cu diferiţi arhitecţi. Fiecare era specializat într-un singur domeniu, dar acel domeniu îl stăpânea extraordinar de bine. Aşa mi-a venit ideea ca fiecare să facă ce ştie mai bine. Pe domeniul lui, nu să facem de toate, dar nimic bine. Eu ştiu să construiesc o casă de la A la Z, Oana ştie să o pună în cea mai bună lumină pentru propietarul ei şi consider că este şi dorinţa clienţilor să fie consiliaţi de oameni pregătiți în domeniul în care ei au nevoie.  

 

Spuneți-mi vă rog, de ce să aleagă un client o firmă de arhitectură și design cu servicii integrate în locul a două firme separat?

 

Oana : Timpul. Fiind sub acelaşi acoperiş , am optimizat timpul clientului având în acelaşi birou ambele specializări: arhitectura (toate etapele proiectului  pentru autorizare, cât şi execuţie) şi design interior (detectarea nevoilor specifice, optimizarea şi organizarea spaţiilor în funcţie de aceste nevoi, proiectarea optimă a tuturor instalaţiilor în conformitate cu conceptul gândit şi personalizat, parteneriatul cu furnizori şi colaboratori din diverse ramuri).

 

Andra: Timpul!  Atât de preţios şi atât de scurt în zilele noastre .

Fiind în acelaşi loc şi arhitect şi designer, discuțiile pot avansa rapid, soluţiile se găsesc mai repede .

Ne putem coordona mult mai bine de la aceeaşi masă de discuţii.

 

Ce oferiți în acest moment în ceea ce privește aceste servicii?

Oana:  Consultanţă, servicii proiectare interior design, contactul cu furnizorii (discount-uri, promptitudine în livrare, seriozitate), implementare proiecte (asistenţa/ urmărire şantier).

Andra: Desigur că, în continuare avem şi vom avea şi clienţii nostri separat, dar noutatea va veni la clienții mei, de exemplu, care vor dori şi amenajarea interioară să continue cu Oana, sau clienţii Oanei care vor dori modificări de structră. Evident, cu acordul proiectantului iniţial, să-i preiau eu.

 

Unde vă pot găsi clienții?

 

Oana:  Strada Mândra,  Nr. 8, Bl. 5, Ap. 2, Ploieşti

Andra: Clienţii ne pot găsi pe mai multe canale social media: Facebook şi Instagram. Mereu la telefon şi fizic la biroul nostru.

 

Ce planuri aveți pentru acest an?

Oana+Andra: Aceleaşi planuri pe care le avem mereu: să creştem şi profesional şi în ochii clienților, ne putem declara mulţumite cu piaţa pe care deja o avem, dorim să ne păstrăm imaginea bună şi să ne bucurăm de roadele muncii noastre.

Mulţumirea supremă sunt feedback-urile clienţilor, proiectele implementate şi clienţii noi, care vin în urma recomandărilor clienţilor existenţi. 

 

Care sunt trendurile anului în design interior?

Oana: Oamenii, culoarea, lumina şi bucuria. Proiectele sunt gândite în funcţie de fiecare beneficiar în parte, de dorinţele şi nevoile specifice fiecăruia, de hobby-uri, stil de viaţă, personalitate. Este ca în modă, porţi ce ţi se potriveşte, ce-ţi este confortabil şi-ţi arată personalitatea. 

 

Cum găsiți profilul clientului care apelează la un designer de interior?

Oana: Încrederea şi respectul faţă de fiecare profesie. Timp câştigat, bani economisiţi, relaxare.

Andra+Oana: Profilul  clientului care doreşte casa la cheie este profilul omului preocupat de familie şi carieră, timpul lui este foarte preţios, munceşte suficient de mult să-şi permită să plătească pe cineva să îi ducă visurile la Cheie.

 

Cum au fost ultimii ani pentru voi? Ați înregistrat o scădere a business-ului?

Andra+ Oana: Ultimii ani au fost nesperat de buni. Oamenii stând mai mult acasă , au dorit să îşi construiască sau să şi reamenajeze căminul, astfel încât au fost doi ani foarte plini pentru noi.

Pe Andra și Oana le găsiți aic ihttps://www.facebook.com/AndraMihaelaMariaOana

 

IMG 20220314 WA0043

 

 

VitejiePeTocuri la tine in inbox

Te tinem la curent cu cele mai noi articole, recomandari, tips & tricks pentru tine si familia ta!