Lifestyle
×

Mesaj

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Așa cum vă povesteam săptămâna trecută, am început acomodarea lui Agnes cu after school-ul la care o să meargă din septembrie, respectiv SISU Academy. A mers toată săptămâna acolo și a nimerit în săptămâna Japonia. A fost extraordinar de încântată de experiența ei, pe lângă faptul că a învățat o mulțime de lucruri, s-au jucat, au dansat și nu s-au plictisit nici măcar o clipă (voi reveni cu  mărturia ei video, mi-a promis că mi-o oferă).

Pentru că știu cât de important este pentru orice părinte acest subiect, am rugat-o pe Laura Mistodinis să-mi răspundă la câteva întrebări care vă vor ajuta să cunoașteți mai bine conceptul SISU Academy. O idee foarte bună ar fi să mergeți în vizită și să o cunoașteți pe Laura, să simțiți atmosfera de acolo și căldura în care se desfășoară activitatea!

 

În contexul în care instituțiile de tip after school apar ca ciupercile după ploaie, cum de ai decis să te îndrepți în această direcție? Nu era puțin riscant?

Dupa 17 ani de cariera in marketing si resurse umane, am ales ceea ce m-a inspirat in ultima perioada: lucrul cu tanara generatie. Implicarea mea in proiecte pentru copii si adolescenti  in cadrul a doua organizatii non guvernamentale: ‘Zonta Club Valea Prahovei’ si “Un strop de fericire” mi-au oglindit un vis din copilarie, cand  doream sa devin invatatoare. Asa a aparut ideea proiectului “SISU Academy” – un Centru Educational cu program de after-school si alte  activitati  pentru copii, tineri si parinti. Acest proiect a fost pus in aplicare in cadrul unei Intreprinderi sociale, un concept nou de business pe care il administrez prin proiectul “Acceleratorul de intreprinderi sociale” cu scopul de a contribui la dezvoltarea comunitatii si a incluziunii sociale. 

Intr-adevar, este un moment special, s-au deschis mai multe centre educationale in timp foarte scurt, tocmai pornind de la nevoia care exista in piata acum doi ani, cand am initiat eu proiectul. Am credinta ca exista loc pentru toti cei care fac lucrurile bine si cu pasiune. 

 

Ai lucrat mulți ani într-o companie mare, de top, cât de provocator este să dezvolți puțin câte puțin un business care nu este de amploarea celui pentru care ai lucrat? 

Da, este foarte provocator. De la organizare, program educational, motivarea echipei si pana la resurse, activitatea presupune multe cunostinte, experienta, vigilenta, responsabilitate si, mai ales, creativitate. In compania in care mi-am dezvoltat abilitatile aram obisnuita cu lucrul in echipa si departamente, acum activitatea mea implica  multa diversitate. Imi place sa fiu in mijlocul actiunii si fac cu bucurie multe activitati, insa cel mai mult imi place interactiunea si activitatea cu copiii.

 

Ce este SISU Academy? De unde ideea denumirii și care este povestea?

Povestea a inceput acum cativa ani, intr-o perioada de cautare si dezvoltare personala. Am participat la multe workshopuri si cursuri care mi-au deschis perspectiva voluntariatului si a misiunii personale. Am inceput sa ma implic (individual si prin intermediul companiei Metigla) in activitati de voluntariat care se adresau tinerilor si copiilor. Nevoia lor de autocunoastere, de dezvoltare si comunicare intr-un mediu mai putin formal decat scoala, m-a determinat sa ma gandesc la un cadru propice.

 

 „ Descopera Eroul din tine” este sloganul nostru. Este si credinta noastra ca avem misiunea de ai indruma pe copii spre a-si descoperi resursele nebanuite cu care sunt inzestrati si a-si dezvolta superputerile care sa-i propulseze in a-si indeplini visurile. Noi însoțim copiii în propria Călătorie a Eroului cu scopul de a se descoperi, de a ieși din zona de confort, de a fi astăzi mai buni că ieri și mâine mai buni ca azi, pentru a-și îndeplini misiunea și rolurile pe care și le asumă.

 

De ce Sisu Academy? In fiecare zi, copiii își vor dezvolta spiritul SISU, concept finlandez prin care se definește curajul, perseverența, puterea interioară de care dispun pentru a trece peste orice obstacol. 

 

Ce crezi că are în plus sau are diferit ca abordare Sisu Academy în comparație cu alte unități de tip after school?

Programul este creat pe baza metodei de învăţare prin experiment care creează premisele unei conexiuni permanente cu realitatea. La Sisu Academy copilul este în centrul atenţiei şi beneficiază de un plan de dezvoltare personalizat în vederea modelării caracterului individual, însă fără a minimaliza importanţa şi puterea spiritului de echipă. Tocmai de aceea, aici se pun bazele unei comunităţi în care cu toţii ne dorim spiritul SISU. Credem că doar împreună putem face lucrurile mai bine, putem fi “schimbarea pe care o dorim” în educaţia din România. Încurajăm pasiunea pentru natură, sport şi pentru lectura, dorim să le dăm copiilor posibilitatea să experimenteze şi să afle că nu există eşec, există doar feedback.

 

Suntem convinşi că deschidem copiilor drumul spre cunoaşterea, dezvoltarea şi accesarea resurselor interioare, care îi va propulsa către performanţă şi leadership.

 

Care sunt vârstele  copiiilor cărora vă adresați? Aveți mai multe grupe? 

Prin programul de after-school ne adresam copiilor cu varsta intre 6 si 11 ani. Pentru anul scolar 2021-2022 am oranizat trei grupe ( pentru clasa 0, clasa 1 si clasa a 2-a si a 3-a). In fiecare grupa sunt 10 (maxim 12) copii. 

 

Câți membri are echipa Sisu și ce specializare au aceștia?  Echipa este formata din 5 persoane specializate in pedagogie, psihologie si logopedie, limbi straine, coaching si programare neurolingvistica. Ne puteti cunoaste mai bine urmarind site-ul nostru: www.sisuacademy.ro.

 

Când încep înscrierile și câte locuri aveți? 

Inscrierile au inceput din august si avem 36 de locuri. 

 

Cum decurge o zi din viața unui elev Sisu? 

Fiecare zi e speciala, are vibratia ei si copiii incep activitatile cunoscand-o. Miscarea in aer liber este foarte importanta (indiferent de vreme). Copiii participa la aranjarea si strangerea mesei si, dupa o pauza de relaxare si relationare, incep pregatirea temelor, lucrul individual si suplimentar. Sunt supravegheati si ghidati in realizarea temelor, scopul principal fiind ca ei sa devina independenti si responsabili. De asemenea dorim sa dezvoltam cooperarea si nu concurenta si suntem foarte placut surprinse sa vedem cum se ajuta copiii intre ei. Dupa gustare urmeaza  activitatea zilei (de 45 de min) dupa o tematica a saptamanii: educatie financiara, activitati STEAM, ateliere de creatie, dezvoltare personala, clubul de lectura, miscare, dezvoltarea limbajului (limba franceza, teatru, storytelling), atelierul de miscare. Programul este afisat saptamanal. Avem si cursuri optionale care se desfasoara incepand cu ora 16.30: limba engleza, aikido, sah, programul „Calatoria Eroului”- dezvoltare personala prin tehnici de programare neurolingvistica. Pentru parinti am pregatit intalniri bilunare pe teme de parenting (intra in pachetul educational) deoarece dorim sa creem o comunitate si credem ca doar intr-un cadru: trainer-copil-parinti putem avea rezultate. 

 

Care sunt planurile voastre de viitor? Unde vă doriți să ajungeți cu acest after school? Ce vă doriți să integrați în programa voastră pe termen mendiu și lung?

Ne dorim sa cream un model functional pentru dezvoltarea cognitiv-emotionala a copiilor, model pe care sa-l putem multiplica la nivel regional si national. 

 

Care este procedura de înscriere a copiilor? Ce facilități au copiii înscriși?

 

Parintii interesati pot sa faca o inscriere pentru o vizita la centrul Sisu Academy, pe site sau telefonic. In cadrul vizitei vor primi oferta si detaliile programului. Copiii inscrisi beneficiaza de 5 zile gratuite si o evaluare in baza careia se schiteaza un program individual de dezvoltare. Urmarim evolutia copilului constant si  stabilim intalniri periodice: parinte-trainer pentru evaluarea programului si stabilirea nevoilor copilului. 

IMG 20210902 093743

VitejiePeTocuri la tine in inbox

Te tinem la curent cu cele mai noi articole, recomandari, tips & tricks pentru tine si familia ta!