Daca va place mancarea libaneza si mai si postiti, va recomand Tabbouleh! Eu am mancat la pranz! Buuun si sanatos! Alaturi hummus cu ulei de masli ne si curry!
P.s: E la moda sa traim sanatos!
Ingrediente
400g de pătrunjel proaspăt
200g de roşii fără sâmburi
120g de ceapă
80g de bulgur (grâu zdrobit)
foi de salată pentru ornat
mentă (proaspătă sau uscată)
sare
4 linguri ulei de măsline
2 lămâi medii
Mod de preparare
1. Pătrunjelul se spală şi se toacă mărunt. Roşiile şi ceapa se taie cubuleţe mici.
2. Grâul măcinat se pune în apă caldă timp de 15 minute, înainte de utilizare, pentru a se rehidrata. După cele 15 minute se scurge bine de apa în exces.
3. Într-un castron potrivit de mare se pun pătrunjelul, roşiile, grâul şi ceapa. Se adaugă după gust: sare, piper, mentă şi ulei de măsline. Se stoarce deasupra o jumătate de lămâie. Se amestecă uşor.
4. Se ornează cu o frunză de salată. Se ser veşte imediat.
sursa reteta: goodfood