Interviuri
×

Mesaj

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Mirela Retegan. Nu cred că mai are nevoie de vreo prezentare. Dacă ar fi să o descriu în câteva cuvinte totuși, aș spune așa. Este o forță. Este frumoasă în toate sensurile posibile. Frumoasă prin zâmbetul ei larg, omniprezent. Prin asumare. Prin curaj. Prin cuvinte. Prin povești. Este frumoasă prin felul în care se poartă cu cei din jur și cu copiii, în general.

Este Tanti Prezentatoarea. Este cea care a lăsat-o pe Agnes fără aer încă de foarte mică, prin emoția pe care copilul a avut-o atunci când a văzut-o de-adevăratelea, (fiind familiarizată cu fenomenul Zurli, în online, în fotografia de mai jos, aveți "dovada") prima dată la un eveniment Forbes și apoi la un spectacol Zurli, la Casa Sindicatelor din Ploiești.

Mirela e Mirela pentru toată lumea chiar dacă nu o cunoști personal. Pentru că tot ceeea ce transmite ea este o invitație la a-i fi prieten. Simplu și onest. Cu calități și defecte. Mă bucur tare să o am azi pe blog! Vă invit să citiți interviul!

 

Care era visul dvs când erați mică? Ați devenit ceea ce v-ați propus?

Când eram mică îmi doream să fiu educatoare. Apoi, am avut o perioadă în care mi-am dorit să fiu actriță, să fiu pe scenă. Lucrurile nu mi-au ieșit chiar așa cum visam eu atunci, dar am ajuns, cumva, să îmbin cele două visuri prin tot ceea ce fac acum. 


 

Cum a fost drumul către success și care a fost primul “moment de glorie” ? Când ați simțit că sunteți unde trebuie?

Simt că sunt unde trebuie în fiecare moment în care primesc mesaje de mulțumire, de susținere ori de apreciere de la părinți, în fiecare reacție și în fiecare zâmbet pe care îl primesc de la copii.

 


Ce greșeală ați făcut în cariera și ar fi bine de menționat pentru a nu o repeta și celălalte doamne?

Nu îmi vine niciuna atât de gravă în minte. Noi trebuie să reținem doar un lucru: că din fiecare greșeală, oricât de mare sau mică ar fi ea, să învățăm ceva care să ne ajute mai departe în viață să luăm decizii bune. Să nu renunțăm la primul eșec, să luptăm pentru visul nostru. Greșelile se repară, din greșeli învățăm lecții care ne fac mai atenți, mai puternici, mai buni. Greșind evoluezi.

 Este ținuta- carte de vizită?

Clar. Uite, îți dau exemplul meu. De când a intrat Eni ( Eniko Szanto) în viața mea, am intrat într-o nouă eră. Există Mirela de dinaintea lui Eni și Mirela de după, cea pe care o vedeți acum și care în urmă cu câțiva ani n-ar fi pus roz pe ea nici în ruptul capului.

 


Spuneți-mi vă rog, care credeți că ar fi 3 greşeli majore pe care le fac părinţii în relaţia cu copiii lor de până la vârsta de 5 ani?

Cred că cea mai des întâlnită, este să îi lase în fața ecranelor fără supraveghere și pentru un timp îndelungat. E atât de ușor să cazi pradă acestui obicei ca părinte. Suntem ocupați tot timpul și ne e ușor să îi punem pe copii în fața unui ecran, doar, doar nu ne mai cer atenție. Părinții trebuie să învețe să petreacă timp cu copiii lor, pentru că un copil stabil din punct de vedere emoțional e un copil căruia părinții îi oferă iubire și atenție, nu gadgeturi și jucării scumpe. Asta e o altă greșeală, majoritatea părinților au sentimentul că dacă nu le cumpără copiilor ultimul tip de jucărie, ultima generație de joc, nu sunt părinți buni. Copiii au nevoie de noi, de noi cu mintea limpede, pregătiți de joacă. Puteți inventa jocuri din orice și gratis. Noi putem ca părinți să le creăm amintiri cu care vor rămâne toată viața. Și mai e un lucru foarte important pe care părinții nu prea îl fac, nu își ascultă copiii.

 

Ce vă inspiră în viața de zi cu zi?

Oamenii, cerul, natura, orice. Îmi găsesc inspirația în orice mă înconjoară. Acum poate fi frunza unui copac care mi se pare mie că e într-un fel, sau narcisele din vaza de pe birou. Poate fi o conversație cu o prietenă sau cu un coleg.

 


Cum v-a schimbat calitatea de mama și cum reușiți să aveți relația pe care o aveți cu fiica dvs?

Am învățat să o ascult pe Maya, am învățat să îi respect opiniile, să o respect. Noi două avem o relație bazată pe respect și iubire. Bineînțeles că n-am avut o viață roz și să nu vă imaginați că noi n-am purtat “războaiele” noastre. Am avut destule, dar din fiecare am ieșit mai sudate. Maya m-a învățat să ascult și să nu mă mai grăbesc, să am răbdare, să văd lucrurile și din perspectiva ei, nu doar a mea.

 

Adoptă o mama. Povestiți-ne puțin despre cum ați reușit să schimbați mentalități într-un subiect atât de delicat?

Adoptă o mamă e o campanie tare dragă mie. E greu să schimbi mentalități, e un proces de lungă durată, dar mă bucur enorm că în cei 6 ani de existență ai proiectului, am reușit să strâng lângă mine o mână de femei din toată țara, alături de care simt și stiu că pot să mut munții ca să facem Roata Binelui să se învârtă. Campania se extinde de la an la an, din ce în ce mai mulți oameni se alătură, sunt din ce în ce maim ai numerose companiile ai căror angajați se mobilizează și strâng ei, intern, daruri pentru mame. Dar cred că cea mai mare realizare a campaniei constă în faptul că femeile din România au început să prindă încredere în ele, să nu mai tacă și să rabde pumni și bătăi, să lupte pentru ele, copiii și viața lor. Au învățat să ceară ajutor și să înțeleagă că oamenii din jur le pot ajuta să aibă o viață mai frumoasă, că se poate și fără violență și umilință. Ori asta mi se pare extraordinar.

 

Ce proiecte aveți în plan în viitorul apropiat?

Pregătim un spectacol nou nouț pe care îl vom transmite live în aplicație (nr. Aplicația Zurli). Facem asta pentru prima oară, îi o să fie primul spectacol transmis live în aplicație. Încercăm să creăm momente speciale în casa fiecărui spectator, să îi implicăm pe oameni direct în scenariul spectacolului, să le transmitem emoții reale. Ne dorim ca cei care se vor uita la spectacol să se pregătească ca pentru un eveniment în familie. În duminica Floriilor, vi-l aducem în case pe Iuti, iepurașul Zurli, cel mai nou personaj din Gașca Zurli.

 

Unde vă vedeți peste 10 ani?

Într-un loc pe sufletul meu, poate în Brugges, poate pe malul mării ori la poalele munților, scriind cărți, povești și cântece pentru copii.

 

 

Retegan Mirela 5Retegan Mirela 5

FB IMG 1616585774499

VitejiePeTocuri la tine in inbox

Te tinem la curent cu cele mai noi articole, recomandari, tips & tricks pentru tine si familia ta!