Fashion
×

Mesaj

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Pornind de la conceptul “modelingul este o artă”,  echipa Unique Models a  îmbinat modelingul cu arta fotografică într-un proiect unic, controversat, dar deosebit de interesant.

Astăzi, acest concept se numeşte Unique Models Agency. Deja știți că echipa Unique Models este echipa din spatele editorialelor de modă Lace Magazine.

Fotografi profesionişti, make-up artişti, stilişti şi hair stilişti, împreună au format o echipă dedicată, care nu pune accent doar pe imaginaṭie şi creativitate, ci pe seriozitate, profesionalism şi naturalețea nativă a fiecărui model. Îmbinând entuziasmul cu pasiunea, au realizat împreună un portofoliu vast de şedinṭe foto,  prezentări de modă,  cataloage fashion şi pictoriale, un adevărat spectacol de culori şi lumini, în care frumuseṭea întâlneşte irealul. 

Fondată în 2011 de către Diana Stanciu, fotograf, agenṭia Unique Models reprezintă astăzi modele la nivel naṭional şi internaṭional, colaborând cu unele dintre cele mai faimoase agenţii din Milano, Paris, Londra, New York, Tokyo, Praga, Shanghai, Beijing, Hong Kong.

“Deţinem toate avizele necesare desfăşurării activităţii de impresariat artistic în mod legal. Avem ca scop principal descoperirea de noi talente pe teritoriul României, pentru a le promova şi a le construi o imagine atât pentru piaţa naţională, cât şi internaţională. “

De unde ideea de UNIQUE?

Mi s-a spus toată viața că sunt ciudată, atunci când cei din jurul meu nu înțelegeau de ce fac alte alegeri decât ei, când îmi plăceau alte lucruri decât le plăceau lor. Cu toate astea, îmi era foarte ușor să îmi fac prieteni peste tot, fiind jovială și deschisă. Trebuie să recunosc, nu am fost mereu așa. Am fost mică și timidă, mi-a luat atât de mulți ani să învăț singură să îmi depășesc această barieră și să îmi câștig încrederea în mine și în forțele proprii. Îmi puneam target-uri mici  și mă străduiam să le ating, tocmai ca să îmi demonstrez că pot. După un timp, am început să înțeleg că pot orice, trebuie doar să vreau cu adevărat. Și tot atunci am început să îi corectez pe cei din jurul meu când îmi spuneau că sunt ciudată, le spuneam că sunt doar deosebităUnicăspecială, dar niciodată ciudată! Sunt ani acum de când nu mi-a mai zis cineva altfel decât unică sau specială. Apoi mi-am pus întrebarea, cum ar fi fost ca toată încrederea dobândită de-a lungul anilor, să o fi avut din copilărie? Cineva să îmi fi spus că nu sunt prea slabă, să nu îmi pună alţi copii etichete doar pentru că gândeam diferit, să mi se spună că sunt ok așa cum sunt și că pot să fiu mai departe orice vreau și oricum aleg eu să fiu?

Probabil că aș fi mutat munții din loc. Despre asta este vorba la cursurile pentru copii. Și despre asta este vorba și în agenție: caut întotdeauna feţe noi, atipice, diferite… și apoi le dau aripi. 

Ce înseamnă că le dai aripi?

Le dau o şansă: le alcătuiesc un portofoliu și îi impresariez atât pe plan național, cât și internațional. În trecut, și eu începusem o carieră în domeniul modelingului, știu cât de mult m-a ajutat asta să mă dezvolt frumos și știu cât de departe aș fi putut să ajung, dacă aș fi avut o agenție serioasă alături de mine. Am trecut destul de rapid din fața aparatui foto în spatele lui, m-am simțit mai confortabil să fiu persoana care creează din umbră, dar asta și pentru că nu am avut curaj să plec să lucrez ca model pe piața internațională atunci când am avut ocazia. Pe atunci, lucrurile erau destul de incerte în modeling. Așa că, mi-am dedicat viața acestui domeniu, ca drepturile modelelor să fie respectate. Am făcut cursuri pentru partea de legislație, am negociat clauze și m-am asigurat că ședințele foto sau filmările sunt în conformitate cu legislația în vigoare, iar fotografiile finale sunt folosite fix pentru scopul menționat în contract și atât, prin urmare imaginea lor este în siguranță.

Ce se poate întâmpla rău când un model nu are agenție în spate?

În primul rând, munca de model trebuie și este imperativ să fie remunerată. Este un job, nu este un hobby. Modelele care fac o carieră din asta și pleacă pe internațional pe contracte între două săptămâni și trei sau chiar cinci luni, merg la câte 5 sau poate și 7 castinguri pe zi, și ulterior la joburi care pot să fie campanii pentru branduri foarte mari sau lookbook-uri, prezentări de modă, filmări, reclame. Dar asta fac zi de zi. Ori sunt la castinguri, ori la joburi, pe perioada contractului. modelele care vor sa facă din asta o carieră, în România se pregătesc numai pentru piața internațională. Aici avem fotografi buni care pot ajuta un model să crească, prin simplul fapt ca le pot oferi avantajul unui portofoliu bogat și experiență. Editorialele pentru reviste, de asemenea, sunt binevenite în portofoliul unui model. Dar joburile trebuie să fie remunerate pe oră, iar sedinţele foto sau reclamele, de asemenea,  pe drepturile de imagine cedate, în funcție de unde sunt folosite imaginile sau filmările ulterior. În mediul online este un preț, în print pentru bannere sau afișe stradale alt preț, de exemplu. Eu, ca agent, propun clienților un model, negociez aceste prețuri în numele lui, și ulterior mă asigur că demersurile legale în acest sens, sunt corecte si că banii lor ajung în cont. Toate modelele au agenție-mamă. O agenție-mamă te formează și apoi îți negociază contractele atât pe piaţa națională cât și pe cea internațională, se ocupă de întreaga evoluție a carierei. Dacă un model nu are agenție – mama, nu poate pleca pe internațional să lucreze, iar la joburi în România, orice sumă de bani primește, atâta timp cât nu există o agenție să semneze un contract pentru acel job si drepturile de imagine, se numesc “bani la negru”. Pe lângă faptul că nu ar fi în legalitate, nu poţi știi unde ajung fotografiile respective cu adevărat, unde vor fi folosite și daca o sa mai primească suma de bani promisă, care oricum, de obicei, este cu mult sub valoarea adevărată a ședinței foto. Firmele sau brandurile de încredere, chiar și în România, lucrează numai cu agenții. 

Imaginea unui model este importantă, și prin urmare trebuie respectată. 

Am avut o dată un model masculin, care a fost, înainte să vină la agenție, pe cont propriu la o ședință foto cu un fotograf care postase pe un grup că are nevoie de un model pentru câteva fotografii lângă bradul de Crăciun. El s-a oferit să meargă, și un an mai târziu, când deja lucra pe internațional și era un  model foarte bine cotat, a găsit fotografiile respective într-un calendar gay, în altă țară europeană. El credea că a făcut fotografiile acelea pentru portofoliul fotografului numai. De firmele fantomă de modeling nici nu mai vorbesc: cele care stau pe scări la mall-uri și cer sute de euro, doar ca să te bage într-o bază de date. Castingurile sunt întotdeauna gratuite! Nu există taxă de participare la un casting. Acolo unde vedeți astfel de firme care se planteaza peste noapte pe scările mall-urilor, să știți că este o mare păcăleală. Când este vorba de cursuri, care să îți ofere ceva real în schimb, însă, este cu totul altă poveste.

De unde ți-a venit ideea de a ține cursuri de modeling în Ploiești?

Să fiu sinceră, asta este specializarea mea. Meseria mea de bază este profesor, trebuia să predau engleză si franceză la liceu, dar am renunțat acum 10 ani. Am preferat să mă duc în domeniul modelingului, sau cum îi mai spun eu, arta frumosului. În prezent, pot spune că am dezvoltat această artă a frumosului pe mai multe ramuri: specialist imagine, impresar artistic, manager, fotograf …Pe scurt, am înființat această agenție și am construit totul de la zero: am recrutat potențiale modele, ulterior le-am creat o imagine, un portofoliu, le-am făcut ședințele foto, le-am învățat să meargă pe podium, să aibă un stil de viață sănătos,  să aibă grijă de ele și de corpul lor și ulterior le-am impresariat pe plan național, cât și pe internațional. Sediul nostru social este în Ploiești, chiar dacă activăm mai mult în București, sau alte orașe din țară. Tot primeam telefoane de la părinți doritori să își înscrie copiii la agenție, iar eu le tăiam aripile din fașă, refuzându-i, deoarece vârsta minimă pentru a intra în agenție era de 16 ani. Într-o zi am avut o mămică mai insistentă, mi-a spus că fetița ei își dorește să facă niște cursuri de modeling acum, nu peste alți 8 ani pentru că nu are încredere în ea, că aceste cursuri ar ajuta-o foarte mult, apoi m-a rugat să mă gândesc la asta. Așa că m-am gândit. Și am stabilit cu colega mea, Antonia, să ținem cursurile. Mi-am dat seama că este un efort, având în vedere faptul că mai renunțasem la un set de cursuri acum câțiva ani pe care le țineam pentru adolescenți, din lipsa de timp, iar fotografia și managementul agenției propriu zis îmi ocupau și așa destul de mult timp,  așa că de data aceasta am făcut cursul compact și intens: 8 module a câte două ore, timp de 2 luni. 

Ce activități aveți la aceste cursuri?

Se numesc “Cursuri de modeling”, dar părinții ne-au spus că sunt mai mult de dezvoltare personală și că i-au ajutat pe copii să fie mai dezinvolți, mai încrezători și foarte important: să se simtă mai frumoși în pielea lor. Pornim de la ideea de frumusețe naturală, discutând calitățile pe care se pune accent în industria modelingului, cât de important este ca ei să rămână naturali și ce înseamnă cu adevărat “frumusețea”. Avem invitați specializati care le oferă noțiuni pentru un stil de viață sănătos și îngrijire personală, trucuri pentru încrederea de sine, mers scenic și atitudine pe podium, posing în fața camerei atât pentru ședințe foto cât și pentru videoclipuri și reclame. La finalul cursului, fiecare participant primește un album foto cu o ședință foto realizată în cadrul cursului, alături de toate materialele de care are nevoie pentru a se prezenta mai departe la castinguri pentru reclame sau diferite roluri. 

Care sunt rezultatele pe care le-ai văzut de-a lungul timpului la copii?

Am avut așa un feedback pozitiv din partea copiilor, încât unii dintre ei își doresc să reia cursurile, și revin la anumite module. Așa că am avut ocazia să observăm și evoluția lor în timp, prin urmare am observat că a fost una benefică: unii copii au avut mult mai mare grijă de corpul lor, de stilul de viață… Se vedea că se simțeau bine în pielea lor și radiau frumusețe! 

Care a fost cel mai emotionant moment din cadrul acestor cursuri?

Este foarte greu să mă decid la unul singur…Cursurile, în sine, sunt încărcate de foarte multă emoţie. Uneori, râdem și ne distrăm învăţând lucruri noi, iar alteori stăm în cerc şi vorbim, iar astfel atingem subiecte delicate, cum ar fi efectul de “bullying” din şcoli, ce anume ii face să se simtă nesiguri, vorbim despre “noţiuni” şi “etichete”. Pentru mine, cel mai emoţionant este momentul când ei se deschid, atunci când stăm în cerc. Acolo ei înteleg că avem un spatiu safe şi că în interiorul acelui cerc nimeni nu judecă pe nimeni, ba chiar învăţăm să depăşim anumite bariere, pentru a ne simţi bine în pielea noastră. La fel de emotionant este şi când se întorc, unii dintre ei, şi reiau unele module, sau când avem şansa să lucrăm ulterior mai departe în cadrul agenţiei şi ne revedem la joburi, unde ei aplică ce au învăţat a cursuri. Sunt mândră de ei, de cât de frumos au crescut şi au evoluat, de fiecare dată când ii revăd.

Copiii care termină cursurile, activează mai departe în cadrul agenţiei?

Nu este obligatoriu, cursurile sunt o introducere în modeling, dar cu o parte dintre ei am început să lucrăm deja, deşi birocraţia este mult mai stufoasă în cazul minorilor sub 16 ani. Noi, practic, le oferim toate noţiunile de bază pentru a deveni modele. Fiind copiii, ei se pot modela mai departe, pot alege ce anume îşi doresc pe viitor şi ulterior vor acţiona în consecinţă: unii aleg să se îndrepte către reclame şi atunci se axează pe actorie, alţii vin să câstige experienţă şi încredere mai mare în ei, alţii pentru diferite trucuri de posing sau stil de viaţă sănătos, iar alţii vor să meargă mai departe,  să fie modele si atunci aplică tot ceea ce au învăţat la cursuri, în viata lor de zi cu zi. Iar perseverând, apar şi rezultatele.

Ce calități trebuie să aibă cineva pentru a face cariera in modeling?

Înălțimea și vârsta sunt criterii foarte importante. La fete înălțimea minimă este de 1,75 m, la băieți 1,85 cm. Iar vârsta trebuie să fie undeva la 16-18 ani pentru a începe o carieră în modeling. Spun carieră pentru că fix asta este, nu un hobby, după cum am mai spus deja. Un păr natural, nevopsit, ten curat și sănătos, unghiile simple și scurte, sprâncene naturale, sunt un MUST în cariera de model. Întotdeuna le spun atât la cursuri cât şi celor de la agențieun model este ca o pânză albă, pe care artiștii vin să își expună creațiile: hair stilistul, make-up artist-ul, stilistul vestimentar, fotograful. Toate aceste elemente trebuie să fie în deplină armonie și să respecte un concept. Iar modelul, ulterior prin atitudine, poate să pună în valoare mai departe întreaga creație! Iar această deprindere se învață cu timpul și odată cu experiența dobandită.  Asta înseamnă  modeling, sau cum îmi place mie să spun, “arta frumosului”. 

Unde se pot înscrie copiii la cursuri? Dar adolescenții la agenție?

Toate detaliile sunt pe site-ul agenției: www.uniquemodelsagency.ro . La secția BECOME A MODEL, adolescenții pot introduce toate datele lor alături de o fotografie pentru a se înscrie în agenție. Iar înscrierile pentru următorul curs pentru copii cu vârste între 8 și 16 ani, care încep în Ploiești și București pe 4 septembrie 2021, se pot face la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Toate detaliile legate de curs sunt, de asemenea, pe site la secția UNIQUE KIDS SCHOOL https://uniquemodelsagency.ro/ro_RO/unique-kids-school/

 

 DSC0764 1

 DSC0764 1

curs 2021 septembrie

curs 2021 septembrie