Acasa
×

Mesaj

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

1.2 h. Mi-a sunat alarma acum câteva minute, Facebook mă avertizează că am petrecut maximul pe care mi l-am setat acum ceva vreme ca "timp de petrecut pe facebook". Având în vedere că o mare parte a jobului meu presupune social media mi s-a părut un timp de bun simț.

M-am întors de la Breaza, era imperios necesar ca Agnes să iasă puțin la aer după 2 săptămâni de stat în casă din cauza varicelei. Am considerat că nu e vreun pericol, ne-am urcat în mașină și am coborât fix în curte.

 Știți ce am simțit în puținul timp cât am stat acolo? Liniște. Bucurie. Împăcare. Am simțit revoltă față de mine, de Loredana cea conectată non stop. De ce? Pentru că niciodată nu a fost mai apăsător ca acum Facebook-ul și tot ceea ce se întâmplă în perioada asta. Niciodată. Avalanșă de informație, avizată sau nu, avalanșă de glume, mai bune sau mai proaste, după gust,  suntem unii mai deștepți ca alții (nu neg că poate și unii dintre voi ați avut senzația asta la unele postări ale mele), frică, panică, oameni care efectiv exploatează totul și în special slăbiciunile altora. Presa, o Doamne, presa! M-am mândrit mereu cu profesia de jurnalis t, dar este clar că nu aș putea niciodată să fac parte din circul mediatic de acum! Există și jurnaliști (felici tări din sufletul, Emanuela Schweninger, Oana Dobre-Dimofte, Horea Mihai Bădău, vă recomand să îi urmăriți pentru informații clare, fără titluri bombă, fără instigare, ba din contră!), publicații care își fac treaba cu profesionalism acționând și scriind etic și deontologic, dar sunt atât de puțini! M-a frustrat teribil tot ce s-a petrecut în direcția asta în ultima săptămână. M-am surprins pe mine conflictuală, așa cum eu  nu sunt! Am comentat la diverse postări cu titluri absolut sinistre menite să instige la panică, am raportat pagini ale publicațiilor și postări, am dat unfriend si unfollow oamenilor, m-am încărcat efectiv cu o energie de care nu am nevoie. Stop.

Azi la Breaza m-am bucurat de soare, de muguri de liliac, de tot ce mă înconjoară și am fost fericită că nu am făcut asta acum, nu am descoperit  acum  fericirea normalității. Mă bucur de ea de când mă știu și asta probabil a fost o anormalitate până acum, pentru alții, un fel de "stai ca tuta și te uiți la un măr înflorit".

Să te bucuri de viață efectiv.  Să iubești momentele. Să iubești oamenii. Mă învinovățesc uneori și pentru asta că poate ar trebui să fiu mai rece, dar dacă efectiv nu poți să fii așa, inseamnă că ar fi  o mare ipocrizie să te comporți contrar propriei persoane, doar ca să te aliniezi majorității, nu?

Iubesc intens timpul meu de la cafeaua de dimineață, iubesc oamenii cu care îmi schimbam "binețea" la început de zi și mă întristează îngrijorarea din glasurile lor, dar știu că va fi bine.

Știți însă ce cred? Că în această perioadă cel mai important este să nu ne pierdem din vedere OBIECTIVELE. Doar asta ne poate face rău cu adevărat, ne poate duce în jos. Pornind de la cele mai simple, cum ar fi, ce mâncăm, mai ținem cont de ceva sau mâncăm ca și cum am muri mâine? Lăsăm copiii să mănânce ce vor și să facă ce vor, că e greu între 4 pereți? Nu.

Să nu ne pierdem. E timpul, mai mult ca oricând pentru autodisciplină. E al naibii de greu, dar acesta e planul meu pe următoarele 2 săptămâni.  

Agenda, pixul, organizarea proiectelor, organizarea plăților, organizarea meselor și a timpului de joacă cu Agnes, definitivarea revistei și tipărirea acesteia, și de ce nu, poate e timpul lui. Al romanului pe care inimă il tot amână. 

Vă îmbrățișez în limitele impuse de starea de urgență, evident!
Lori

 

89657015 214762986269097 2668397888911966208 n

VitejiePeTocuri la tine in inbox

Te tinem la curent cu cele mai noi articole, recomandari, tips & tricks pentru tine si familia ta!