Lifestyle
×

Mesaj

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Așa cum spunem zilele trecute, dintr-un motiv sau altul, în ultima vreme aud multe cazuri de oameni bolnavi. În ceea ce mă privește de fiecare dată când am avut vreo problemă de sănătate mi-am dat seama că cel mai important este să fii unde trebuie. În spitalul în care trebuie, sub supravegherea echipei potrivite. Luna aceasta se împlinește 1 an de când am fost internată la MedLife Spital Lotus si voiam să vă amintesc că în cadrul MedLife Spital Lotus Ploiești există regim de spitalizare continuă și spitalizare de zi (mulți oameni nu cunosc aceste aspecte importante).


Blocul operator dispune de echipamente de ultimă generație, săli operatorilor moderne, aparate de anestezie, electrocautere, turn de laparoscopie și histeroscopie HD.
Îmi doresc să „profităm” de colaborarea frumoasă pe care o am cu echipa Medlife Spital Lotus Ploiesti și să aflăm împreună informatii valoroase despre sănătate, sănătatea care trebuie să fie pusă în vârful ierarhiei noastre cu priorități.
Am discutat azi cu domnul Dr. Munteanu Iurii, medic primar chirurgie generala, specialist chirurgie plastica și estetică, doctor în științe medicale, asistent universitar, din cadrul Spitalului Medlife Lotus Ploiești!


Domnul doctor, deși termenul este la ordinea zilei, nu mulți știm cu adevărat ce însemână de fapt. Ce sunt herniile?
Herniile sau defectele parietale abdominale au fost cunoscute omenirii din antichitate. Prin afectarea activității fizice și prin complicațiile grave pe care le produceau acestea au reprezentat mereu o mare problema de sănătate.


Cum stăm în acest moment în ceea ce privește tratarea acestora?
Există două categorii distincte de hernii. Unele sunt determinate congenital și pe acestea nu avem cum să le evitam. Altele apar la persoane vulnerabile (deseori suferinde de diverse boli) în condițiile unor eforturi fizice mari sau prelungite. Recomandarea ar fi evitarea lor sau proporționalitatea acestora cu fizicul pacientului. Dar dacă s-a întâmplat să apară o durere parietală mai ales însoțită de o deformare locală e imperios necesar să ne prezentăm la medic.
Odată cu dezvoltarea medicinei moderne, tratamentul chirurgical al herniilor a devenit o adevărată provocare.
În prezent, în clinica noastră folosim doar cele mai noi tehnici și cele mai bune materiale de consolidare sau substituție a peretelui abdominal. Aplicam cu succes tehnici de chirurgie clasica, dar mai cu seamă metodele moderne minim invazive, în speță chirurgia laparoscopică.


Tratamentul laparoscopic funcționează în toate cazurile?
Da, în majoritatea cazurilor acesta poate fi aplicat. Laparoscopia se pretează atât herniilor primare: inghinale, ombilicale, femurale, dar și herniilor recidivate sau eventrațiilor postoperatorii.
Aș vrea să subliniez faptul că, practicam cu succes chirurgia laparoscopică și în cazul herniilor hiatale, colecistitei litiazice, chisturilor abdominale, unei largi palete de afecțiuni chirurgicale ginecologice(chisturi, tumori, fibroame).
Aceasta ne-a permis să obținem rezultate remarcabile în evoluția postoperatorie a pacientilor, aceștia părăsind spitalul in prima zi după operație în majoritatea cazurilor. Și pe termen lung, rezultatele chirurgiei laparoscopice, minim invazive sunt net superioare, pacienții noștri reintegrandu-se social și profesional într-un interval scurt de timp.


Există prevenție și în ceea ce privește aceaste diagnostice?
Cu siguranță. Chiar doresc să transmit acest mesaj important, să nu întârziem prezentarea la medic deoarece e mult mai ușor să prevenim sau să tratăm o patologie incipientă decât să tratam un caz avansat cu multiple probleme care pot apărea pe parcurs.
Avem un caz incredibil al unui pacient care a dezvoltat o hernie inghinala gigantă, de-a dreptul monstruoasă. Sigur că am reușit să-l operez, chiar daca riscurile au fost mari și multe clinici l-au refuzat. Bineinteles ca atât efortul echipei cat și suferințele pacientului ar fi putut fi mult mai mici dacă el se prezenta la timp.

 

293379889 1067809674141779 7208960644770906602 n

 

 

VitejiePeTocuri la tine in inbox

Te tinem la curent cu cele mai noi articole, recomandari, tips & tricks pentru tine si familia ta!