X

Povestea prăjiturii fără zahăr “Vitejie pe tocuri”

Bună! Numele meu este Dori Bucur și sunt o bucată din Le Bonbon de 10 ani.

De ce să mint? Pentru mine nu a plecat totul de la pasiunea pentru dulce, nu făceam prăjituri cu mama în casă.

Nici nu voiam să aud duminica dimineața când mămica voia să facă ceva dulce, eram direct cu ochii în calculator și bineînțeles că aveam altceva mai bun de făcut. În schimb, informatica și contabilitatea din facultate au avut un rol în ce urma să descopăr că îmi place și mă pasionează.
Când am făcut prima prăjitură în laborator primul gând care mi-a venit în minte a fost că totul este matematică, chimie. Și așa e. În primă fază. După am început să amestec gusturi, să mă bucur de toată magia din spate și de roadele ei. Și treptat a apărut sentimentul acela că ”aici îmi place să fiu, să cresc” să dezvolt o parte din afacere dar și pe mine. Și triggerul ăsta te face să mergi mai departe, indiferent de câte obstacole îți apar în cale.


Inovația este super importantă atunci când lucrezi într-un mediu creativ, unde ai atâtea uși deschise și poți face infinite amestecuri de gusturi. Așa a apărut și ”Vitejie pe tocuri”, din dorința de a crea ceva unic în cofetăria noastră, super sănătos, fără zahăr, dar cu multă aromă. Fără compromisuri, dar cu o textură fină și un gust memorabil. “Vitejie pe Tocuri” a devenit un omagiu adus femeilor curajoase care jonglează zilnic cu provocări dar nu uită să-și acorde momente de răsfăț.


Fiind prima prăjitură îndrăzneață din portofoliu, s-a diferențiat de celelalte printr-un raport caloric foarte mic. ( Și eu m-am bucurat maxim! ). Sofisticată în același timp dar și sănătoasă, nu putea avea alt nume decât al celei care s-a impus prin ”Vitejie pe tocuri”.


Secretul prăjiturii noastre stă în ingredientele pe care le-am ales. Fără zahăr rafinat, fără arome artificiale . Pentru a îndulci desertul, am folosit îndulcitori naturali precum maltitolul , un ingredient friendly cu glicemia dar și cu silueta. În combinație cu migdalele măcinate fin, ciocolata neagră și cea albă fără zahăr, un strop de extract de vanilie am ajuns la un rezultat cu gust bogat și echilibrat. ( Happy de 2 x, în primul rând că are foarte puține calorii și în al doilea rând că este foooarte bună! Aș mânca și 2!)


Pentru mine nu este doar un desert. Este un simbol al grijii pentru mine însumi.


De la motto-ul acesta am încercat să plecăm în orice am creat până acum în laborator. Fie că este o prăjitură fără zahăr sau cu, totul trebuie să fie natural, ca și cum l-ar face mama în casă și eu mă bucur de un dulce sănătos. Numai că mamele nu prea fac prăjituri fără zahăr. Tocmai de aceea te aștept să descoperi gustul și povestea din spate care spune despre ieșire din zona de confort, sănătate și curaj.
Dori Bucur , Le Bonbon

Dori Bucur: