Hello, reader!
Dacă ai citit articolul precedent, înseamnă că mă cunoști deja. Dar dacă nu, îți spun acum.
Scriu despre Le Bonbon și povestea din spatele viziunii mele asupra afacerii, dezvoltării și, bineînțeles, prăjiturilor.
Astăzi mi-ar plăcea să îți vorbesc despre motivație și factori declanșatori.
Motivația este esențială în orice domeniu, mai ales ca antreprenor. Este combustibilul care te ține în viață. Din punctul meu de vedere, dacă nu ești motivat, ești pur și simplu ca o frunză purtată de vânt.
Pentru noi, cofetarii, satisfacția voastră și bucuria de a savura o prăjitură cu adevărat gustoasă sunt mană cerească.
Cred că feedback-urile pozitive sunt ca niște trepte pentru oricine oferă produse sau servicii. Te inspiră să creezi produse unice, experiențe noi și amintiri legate de brandul tău. În final, ajungi la vorba aceea: “Let them talk about you”.
Ca și cofetar, aceste lucruri te provoacă să creezi gusturi noi, să testezi, să ajustezi, să eșuezi uneori, dar să nu te oprești niciodată.
Până ajungi și la feedback-urile negative, pe care oricine le primește, indiferent de câtă muncă și pasiune a investit. La un moment dat, cineva va fi nemulțumit. Și e normal. Fiecare are gusturile și preferințele lui.
Nu îmi place să scriu lucruri siropoase. Îmi place să fiu sinceră și să spun lucrurile exact așa cum sunt. Este extenuant uneori. Toată lumea vrea ceva. De la iubita mea Tatiana, care face super curat în laborator, până la clientul final, unde trebuie să fiu atentă la orice detaliu.
Nu zic că îmi displace. Îmi place de mor.
Și cred că asta se aplică oricărui antreprenor pasionat de munca sa – o muncă plină de provocări, dar și de satisfacții.
Așa a apărut Ciocolata Dubai, care a devenit super cunoscută și apreciată în Ploiești, alături de multe alte sortimente noi de prăjituri.
Pentru că, da, am avut timp să inovăm. A fost o perioadă fără evenimente mari, fără prea multe nunți și botezuri. O perioadă mai liniștită, pe care am dedicat-o dezvoltării și inovației.
Și m-am bucurat din plin de acest lucru. M-am pus pe treabă.
În următoarele articole, o să îți povestesc ce am mai pregătit.
To all of you,
Dori Bucur, Le Bonbon