Interviuri
×

Mesaj

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Am avut onoarea să am pe blog, doar invitate excepţionale, doamne şi domnişoare absolut complete. Ce are special Adele? E o mamă care se trezeşte în fiecare dimineaţă amorţită de frică. Nu, nu mi-a spus ea asta, dar pot să bănuiesc. Adele este o femeie frumoasă, de succes, dar pe care viaţa a provocat-o la duel. O chestiune de genul, hai! cât rezişti? mai poţi? Eh, surpriza este că Adele, îi răspunde de fiecare dată, da! Sigur că pot! Cu fiecare lovitură pe care mi-o dai, sunt mai şi mai puternică, pentru că Davis este Totul meu, iar tu, nu ai dreptul să te atingi de el.

O să spuneţi poate că vă înşir aici truisme, că asta ar face orice mama pentru puiul ei. Suferind. De o boala incurabilă. Sindromul Dravet. * Nu neg asta, spun doar că foarte multe femei aflate în postura aceasta cad. Durerea le sfâşie atât de tare încât nu mai au puterea de a lupta. Iar dacă mai vorbim şi de faptul că trebuie să te iei la trântă şi cu o entitate nepalpabilă, aşa cum este statul,  care nu a reglemetat în niciun fel  direcţiile pentru bolnavii  care suferă de acest sindrom teribil…inevitabil te poţi gândi la depunerea armelor. Greşit. V-o prezint pe Adele Chirică. Vă mărturiesec că am oftat mult scriind acest interviu.

Cum ai reuşit să transformi un copil care a trecut/trece totuşi printr-o boala extrem de grea într-un copil atât de vesel? Emană ferici re!

Aşa e Davis! Eu nu am transformat nimic la el şi nici nu aş face-o vreodată! Ăsta e „aluatul” lui şi el prin definiție este un copil vesel şi mereu cu zâmbetul pe buze. El şi când iese dintr-o convulsie, zâmbește… Ca să îmi dea mie putere să zâmbesc şi eu.

Cum reuşeşti să te menţii tu atât de pozitivă?

Păi ce să zic… Am profesor bun ?. Dacă el poate, eu nu am nicio scuză să nu pot! Iar dacă mă trezesc dimineața şi îi văd ochii strălucind şi zâmbetul pe buze, mă motivează să îmi încep şi eu ziua la fel.

Când spui Adele Chirica, spui şi vezi o luptătoare. De unde ai energie ca să îţi susţii cauza în toate discuţiile care apar de multe ori în social media? Uneori discuţii care îl vizează şi pe Davis.

Când e vorba de Davis mă transform în leoaică şi mereu am spus că aş călca pe cadavre zâmbind! Am realizat de la început că fiind o femeie singură am două șanse: să fiu o victimă sau să mă impun ( într-un fel sau altul). Evident că am ales a doua variantă, mai ales că viața nu a fost chiar foarte uşoară cu mine aşa că m-a învățat să lupt, orice ar fi! Iar când e vorba de drepturile copiilor cu dizabilități, nu obosesc nici odată şi nu mă opresc niciodată! Nu voi adopta poziția Ghiocelul în faţa nimănui. But…that’s just Me.

Într-o postare pe blogul tău, spuneai că nu prea îţi mai aminteşti viaţa înainte de Davis. Dacă ar fi totuşi să te gândeşti la ceva de dinainte, iţi lipseşte ceva?

Eu chiar mi-am pierdut majoritatea amintirilor de dinainte. Am făcut chiar terapie la psiholog din cauza asta şi se pare că aşa a ales psihicul meu să reziste traumelor trecute. Însă da… Imi lipsește ceva.. Tata. Şi îmi lipsește bucuria de a-l fi văzut pe Davis având un bunic care sigur l-ar fi adorat ?

Spune-mi o lecţie pe care ţi-a predat-o Davis!(deşi presimt că sunt multe)

Davis îmi dă lecții zilnic. Eu mereu spun că la noi în familie, el se ocupă cu educația! Însă cea mai importantă lecție a fost să învăț să prețuiesc ce am ACUM, să fiu recunoscătoare pentru tot ce am, să mă bucur de lucruri mici pe care înainte le luam ca pe o normalitate, ceva ce mi se cuvine! Acum sunt fericită că există AZI! Şi nu îmi fac planuri niciodată. Iau totul pe rând, aşa cum vine si ma bucur că vine…

Spune-mi câteva cuvinte despre „in my shoes”!

In my SHOES e o poveste… O poveste adevarată, la care nu am visat niciodată, pe care nu mi-am dorit-o dar pe care am primit-o deloc întâmplator. Adică sa fiu mama unui copil special! Nu am primit instrucțiuni, nu am avut cu cine sa ma sfătuiesc , am facut totul cum am simțit, fara sa stiu daca greșesc sau nu. Asa s-a născut si blogul meu „in my SHOES” pe care l-am facut pentru ca Davis candva sa poată citi tot ce s-a întâmplat cu el, cu noi. Că eu îmbătrânesc şi mai uit.

14264031 910410319063313 7061609082201550937 n

VitejiePeTocuri la tine in inbox

Te tinem la curent cu cele mai noi articole, recomandari, tips & tricks pentru tine si familia ta!