Lifestyle
×

Mesaj

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Dragilor,

Vă scriu asta cu o strânegere de inimă, dar să nu vă mirați că la final vă ofer câteva informații medicale utile, căci, până la urmă eu acesta consider că este rolul meu. Să vă spun povești adevărate și să vă ofer sugestii în ceea ce privește anumie servicii pe care le-am experimentat.

Să vă spun o poveste în poveste, spun asta căci acest text îl găsiți și în carte. Rânduri scrise în august 2018, când lucrurile s-au liniştit. Spun asta pentru că începutul anului 2018 a fost pentru mine absolut groaznic. E vorba despre o perioadă în care am simţit la propriu că o iau cu capul. Că tot v-am scris mult timp despre frică și cum ea îți poate acapara existența dacă nu o controlezi. Astfel că, prin luna februarie 2018, din neatenție m-am lovit la piciorul drept, la coapsă. La coapsa unde, de pe la vreo 15 ani, sunt fericita posesoare a unei umflături destul de vizibile denumită în limbaj de specialitate... lipom.

Nu ştiu dacă lovitura a fost  chiar atât puternică, ştiu doar că mintea mea în acel moment a luat-o razna. N-am mai putut să văd decât diagnosticul mamei mele de acum mulți, mulți ani, negru pe alb, sarcom coapsă stângă, şi buzele medicului care ne spunea că acest sarcom s-ar fi putut dezvolta şi în urma unei lovituri puternice...

Ei bine, începând de atunci am dezvoltat în minte o mie de scenarii, unul mai sumbru decât celălalt, mă chinuiam singură cu zeci de gânduri negre, noaptea la culcare mă bufnea plânsul şi îmi imaginam doar cum copilul meu va creşte singur. Ştiu că pare sumbru, pare nebunie, dar este doar realitatea unor luni crunte în care am învăţat cea mai preţioasă lecţie.

Mintea noastră este mai presus de orice, ea te urcă sau te coboară în funcție de gândurile tale. Întotdeauna am fost un om pozitiv, mereu m-am setat să gândesc pozitiv, dar de data aceasta pur şi simplu nu-mi mai ieşea. Gândurile mele erau mai puternice. Atât de puternice, încât îmi era frică să merg să-mi fac analizele să văd dacă oare chiar am ceva. Pentru că muream de frica diagnosticului. M-am dus totuşi să-mi fac o ecografie de părţi moi. Nu vă spun că pe patul acela am simţit că mi se sfârşeşte viaţa, aşteptam ca doctorul să-mi dea din clipă în clipă verdictul.

Leşinată cum eram, diagnosticul a fost cel sperat cumva: lipom constitutiv. Dacă vă aşteptaţi să mă fi liniştit, greşiți. Am început să mai scriu capitole la carte, să sap şi mai adânc în memoria mea şi în amintirile dureroase legate de mama şi de diagnosticul ei şi simţeam cum mă durea  în continuare acel picior, și mai intens. Am zis, ca orice om conştient de importanţa sănătăţii sale mintale, că poate ar fi bine să discut cu un psiholog. Cunoşteam un profesionist desăvârşit, aşa că l-am sunat.

– Ce faci, Vitejie pe tocuri? mi-a zis.

– Ce să fac, domnule doctor, o iau cu capul, i-am răspuns.

M-am programat şi m-am dus la o simplă discuţie în care am povestit ce simţeam. M-a liniştit într-un fel, confirmându-mi că există somatizarea care face un trup sănătos să perceapă nişte boli dictate de creier, dar mi-a spus că nu are ce discuta cu mine până când nu excludem factorul medical, adică trebuia să mă duc să-mi fac nişte investigaţii mai serioase şi să ştiu clar că fizic  chiar nu am nimic. Aşa m-am programat la RMN, eu claustrofobă fiind. M-am dus pe vreo 5 iunie 2018, rezultatul urmând să vină cam în 10 zile lucrătoare. Au trecut 10, 20, 30 de zile, 2 luni. Rezultatul nu mai venea, la început am crezut că din cauza faptului că au depistat ceva grav şi au nevoie de timp.

După care am încercat  pentru prima oară în tot acest timp, să-mi dau un reset mental şi să gândesc pozitiv. Am început, la recomandarea unei prietene bune, să citesc Tu eşti Placebo, o carte care a avut o putere fantastică asupra mea, readucându-mă cu picioarele pe pământ.  

Într- un final, la începutul vacanţei de vară, prin luna iunie, am primit un SMS prin care eram anunţată, după mai bine de 2 luni, că a venit rezultatul

RMN- ului. Să vă spun că m-a luat instantaneu durerea de picior? Știu, o să spuneți că eram nebună. Să vă spun că m-am dus să iau rezultatul mai mult moartă de frică decât vie? Să vă spun că mă uitam la plic paralizată de teamă? L-am deschis într- un final şi am văzut diagnosticul care m- a eliberat. Acelaşi lipom, nicio altă suspiciune. Am discutat cu un

medic şi m-am liniştit.

Vă scriu acest text acum, în 2022 când am ajuns un om care încearcă să aibă grijă de sănătatea lui, mentală și fizică, conștientizând că doar așa poți fi alături de ce îmi e drag pe lume. La  4 ani de la această întâmplare, încă mă mai tem de boala mamei, încă mă mai doare dacă am emoții puternice, cred că acolo e localizată cumva frica vieții mele, nu am reușit să operez acel lipom și nici nu l-am mai controlat.

Zilele trecute însă, mi-a revenit acest gând, că poate e timpul să termin cu el. Cred că în viață totul se întâmplă cu un motiv, așa că la o discuție despre un plan editorial, alături de Doina Marinescu, director la Spital Medlife Lotus Ploiești, mi-a spus, uite, aș vrea să îți povestesc despre un medic foarte bun, chirurg, specializat în lipoame. Nici nu o sa se vadă incizia, medical având dublă specializare: chirurgie generală, chirurgie plastică și estetică. Să vă spun că am încremenit?

Nu vă spun, vă rog să vă imaginați! Intenționez să reîncep investigațiile și să închei această poveste definitv, mai ales că lipomul meu este și foarte inestetic.

Așa cum v-am promis la început, vă invit în final, să cercetați serviciile GRATUITE în contract cu CAS din cadrul Spitalului Medlife Lotus. Nu mai fiți jenați să profitați de niște servicii pe care le plătiți până la urmă prin contribuții, servicii de care vă bucurați chiar într-o clinică privată, doar cu un bilet de trimitere!

O gamă largă de mici intervenții chirurgicale sunt GRATUITE la Spital #LOTUS!

De ex: lipom, unghie încarnată, panaritiu, debridare excizională a tegumentelor, furuncul, chist sebaceu.

 Din sfera ginecologica, decontate de CAS sunt metroragiile ( sangerarile) de orice natura. La ginecologie am avut o experienta, cu una dintre prietene mele, care insarcinata fiind, a sangerat si a ajuns la medical ginecolog din cadrul Medlife Spital Lotus , unde a aflat ca putea veni si cu bilet CAS. Dar despre asta va voi povesti alta data.

*biletul de trimitere trebuie emis către specialitatea chirurgie generală-internare sau ginecologie- internare 

Pentru informatii complete puteti suna la 0244510808 sau 0766 655 615.

VitejiePeTocuri la tine in inbox

Te tinem la curent cu cele mai noi articole, recomandari, tips & tricks pentru tine si familia ta!