Lifestyle
×

Mesaj

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Dragilor,

 

De multă vreme țin să vă povestesc "întâmplarea anului" în familia Chelba în ideea că poate  ajută pățania noastră.

Se făcea că era luna mai, vreo 10 ale lunii, țin minte pentru că era a doua zi după ziua tatei, vreo 2 dimineața când aud soneria. Mi-am imaginat că e dimineață și o fi ajuns curierul. Dau să mă ridic repede din pat și să văd cine este. Când pun piciorul jos, surpiză, apa era până la glezne. Dau să mă scutur bine, zic, stai , visez. Pun și piciorul celălalt, totul era mai real decât credeam. Ies pe hol, covoarele bălteau, pieile mele de oi erau înecate la propriu :))))), deschid ușa, o doamnă agitată îmi spune: Scuze deranjul, dar o cascadă curge din balconul dvs. Îl trezesc pe Chelba,  îmi pun cizmele mele de cauciuc fashion :)))))), intrăm în bucătătie, ziceai că suntem " La fântâni", de sub chiuvetă țâșnea o "superbă" fântână arteziană. În 10 minute casa era plină cu vecini, care mai de care gata să ne ajute, să ridice m0bila, să scoată apa, să strângă feng shui-ul meu frumos expus pe jos, pe lângă oglinzi, cărți, lumânări parfumate, statuiete, glastre cu flori :)))) Buun, Înspre dimineață, după ce am reușit să "secăm balta" am evaluat pagubele. Daună totală cum s-ar spune. Primul lucru pozitiv care ne-a venit în minte a fost: Bineeeee că a evm asigurareeeeee! Dragilor, nu ignorați importanța asigurării, este vitală în cazuri din acestea, noi am avut asigurare la Groupama și lucrurile au evoluat foarte repede, au venit, au evaluat, ne-au comunicat că în asigurare intră parchetul fără mobilă, iar în 2 săptămâni ne-au dat și banii. Am ajuns repede la concluzia că trebuie să ne mutăm de acasă și să ne apucăm de renovare. Totală. Deși apropiații ne-au spus să ne pregătim că va dura 2 luni până să ne putem muta înapoi, am zis nu, nu se poate, eu am nevoie de mediul meu, așa că am început organizarea lucrărilor. Familia s-a mobilizat și într-o singuă zi am scos tot parchetul care evident era compromis, am lăasat câteva zile să se usuce căci mirosul era teribil apoi am identificat cu ușurință "furnizorii". O cunoșteam deja pe Aida, de la Zoom Design, am programat o întâlnire rapid, am ales parchetul la fel de rapid, am optat pentru o nuanță foarte deschisă, doamne ce mult mi-am dorit un parchet deschis având în vedere că înainte aveam un maro foarte închis, se vedea absolut totul pe el (mulți prieteni mă bănuiesc că eu am aruncat țeava în aer ca să schimb parchetul că mi-a făcut viața amară 10 ani :))))) ). Nu știu ce magie a făcut Aida, dar a reușit ca în câteva zile să-mi programeze și montajul în condițiile în care erau foarte aglomerați. Vă recomand cu maximă căldură și încredere Zoom Design (în trecut am achiziționat de aici și tapetul pentru camera lui Agnes).

În ceea ce privește zugrăvitul am avut noroc cu tata și un prieten al său care a făcut echipă bună cu Chelba, altfel credeți-mă cred că zugrăveam eu, după exeprința cu cerutul oferetelor pentru dat cu lavabil 3 camere și un hol, tind să cred că ar trebui să mă reprofilez, se câștigă mi bine ca în publicitate :))))))))

Prețurile se învârteau în jurul sumei de 3000 lei.

 

După ce am terminat cu chestiunile acestea tehnice, am hotărât să schimbăm și mobila de la sufragerie întrucât oricum trebuia să facem asta, schimbasem stilul camerei acum 6 luni schimbând canapeaua și fotoliul, sigur că am vorbit cu Mobella, știam exact ce vreau, doar că modelul de care m-am îndrăgostit  (destul de complex ca producție) trebuia realizat la comandă,  timp aproximativ de producție 30-40 de zile, acest timp evidnet nu se potrivea cu propriul meu termen alocat renovării,  de 2 săptămâni, nu întrebați cum, dar cam atât a durat în final, tot Mobella a venit rapid și a montat-o. Voi să nu faceți ca mine, nu puneți presiune pe oameni.

Ca să fie totul perfect mai aveam de schimbat draperiile din dormitorul meu și perdeaua de la Agnes, aici a intervenit evident Sophia Ploiești, producție, montaj!

 

Și ca să nu mai greșesc am făcut repede un moodboard cu prietena mea arh. Irina Pătășanu,  astfel încât sî ne asigurăm în ceea ce privește culorile  și texturile alese. Era important să se aromonizeze cu ușile și cu piesele pe care le-am păstrat în apartament.

 

Vă îmbrățisez,

Loredana

 

 

 

VitejiePeTocuri la tine in inbox

Te tinem la curent cu cele mai noi articole, recomandari, tips & tricks pentru tine si familia ta!