Lifestyle
×

Mesaj

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Duminica se fac bunataturi. Asa am fost invatati de mici copii. Asa ca, va invit la un tort de morcovi! Inainte de a stramba din nas, incercati! O sa va indragostiti de aceasta reteta. Prietenii mei au fost cuceriti!

Ingrediente

Pentru blat:
140 ml ulei de floarea soarelui

2 oua
200 g zahar brun
300 g morcovi dati pe razatoarea mica
100 g stafide
75 g pecan sau alune de padure maruntite dupa gust
180 g faina
1 praf de sare
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita nucsoara

 

Pentru crema:
250 g crema de branza de la frigider
50 g de unt
1 lingurita extract de vanilie
150 g zahar pudra
coaja unei portocale data pe razatoare

Mod de preparare

1. Se pun stafidele intr-un vas cu apa fierbinte pentru a se inmuia.
2. Se amesteca ingredientele umede: uleiul, ouale; apoi se adauga zaharul si se freaca pana ce acesta din urma se topeste. Apoi, treptat, se pun morcovii rasi, stafidele, alunele si apoi, deja omogenizate, faina, bicarbonatul, scortisoara, nucsoara, sare.
3. Rezultatul se pune intr-o tava (rotunda, daca vreti ca la sfarsit sa aiba aspect de tort sau dreptunghiulara, daca vreti sa arate ca un chec) tapetata cu hartie de copt.
4. Se pune la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 40-50 de minute sau pana ce trece testul scobitorii.
5. Pentru crema, se amesteca ingredientele cu ajutorul unui mixer sau robot de bucatarie si se pune in frigider pana la servire.
6. Cand prajitura este gata, se lasa la racit putin si se serveste cu o lingura de crema deasupra sau se taie blatul pe grosime in doua parti egale si se pune un strat de crema intre blaturi si un strat deasupra prajiturii. Pofta buna!

Nota: eu am folosit acesta reteta dupa site-ul Good Food Romania, dar am pus toate cantitatile x2 ca sa iasa mai mult:)

tort de morcovi reteta pentru prieteni

 

VitejiePeTocuri la tine in inbox

Te tinem la curent cu cele mai noi articole, recomandari, tips & tricks pentru tine si familia ta!