Lifestyle

 

Atentie: Aceasta reteta se face cu muuulta pasiune si daruire. Povestile nascute la o felie de cheesecake…sunt fabuloase si nu se spun niciodata. Credeti-ma pe cuvant.

Blatul de cheesecake

300 g biscuiti digestivi (sau graham)
150 g unt


pentru compozitia de branza
1 kg branza dulce de vaca
250 g zahar
3 linguri cu varf de faina
2 lingurite coaja de lamaie rasa
2 lingurite esenta de vanilie
5 oua
2 galbenusuri
Efectiv, ce facem…

 

Pisam biscuitii digestivi. Topim untul fara a-l arde (eu l-am topit la bain-marie, se poate topi si la cuptorul cu microunde) si il turnam peste biscuitii maruntiti. In functie de cat de dulci sunt biscuitii.

Amestecam foarte bine compozitia blatului de cheesecake si apoi o folosim pentru a tapeta vasul in care o vom coace (o tapetam presand-o cu degetele). Am folosit o forma de tort rotunda (avand diamentrul de 24 cm) cu margine detasabila, pe fundul careia am pus hartie de copt si i-am uns cu unt partea laterala (putem folosi orice alta grasime).

Punem un kg de branza intr-un vas si adaugam un sfert de kg de zahar, cele trei linguri de faina (cu varf), doua lingurite cu esenta de vanilie si doua lingurite cu coaja de lamaie rasa (sau una de lamaie si cealalta de portocala). Daca branza nu este foarte fina, atunci o dam prin sita, o pasam cu blenderul sau cu mixerul. Amestecam foarte bine ingredientele cheesecake-ului, apoi adaugam, pe rand, cele cinci oua intregi si cele doua galbenusuri (punem un ou, amestecam pana cand il incorporam, apoi il punem pe al doilea si tot asa pana cand le terminam de pus pe toate). La sfarsit, compozitia noastra trebuie sa isi schimbe consistenta si sa arate cam ca un fel de smantana.

p.s: eu pun si o cutie de crema de branza Philadelphia.

Incingem cuptorul la 150 grade pentru aproximativ zece minute. In blatul de cheesecake turnam compozitia de branza si introducem vasul la cuptor. Vom coace cheesecake-ul la temperatura constanta de 150 grade timp de 50-60 de minute (la foc mediu spre mic). Atunci cand este gata, vom observa ca se va desprinde usor de marginea formei (in partea de sus), iar in mijloc va „tremura” putin, asa ca trebuie sa asteptam ca cheesecake-ul sa se raceasca complet inainte de a-l taia.

Toppingul cheesecake-ului : un borcan de dulceata de capsuni/mure/visine, punem o cana de apa la fiert, lasam pana se dizolva si adaugam putin tort gelato. Il lasam sa scada putin si gata! Eu pe al meu l-am ornat si cu capsuni!

Pofta buna:)

sursa: http://www.barbatlacratita.ro/2012/10/cheesecake-reteta.html
reteta dependentei cheesecake
img 1319

VitejiePeTocuri la tine in inbox

Te tinem la curent cu cele mai noi articole, recomandari, tips & tricks pentru tine si familia ta!