Interviuri
×

Mesaj

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Recunosc, norocul meu a fost că am avut mereu în jurul meu femei complete. Femei în armonie cu conceptul #vitejiepetocuri, care împacă cu succes și viața de familie și cariera. Femei pentru care procesul de învățare nu se termină niciodată, femei de la care poți învăța și de la care te poți inspira. Rubrica "Femei de Succes, Puterea Exemplului" are deja tradiție pe blog adunând foarte multe femei de succes, femei care au ceva de spus! Azi vă invit să o cunoașteți pe Arh. Irina Pătășanu. E tânără mămică, are un business de succes și vobește foarte frumos de meseria sa. Găsiți aici și ponturi în ceea ce privește trendurile în design interior! Mulțumesc, Irina!

 

Plus, pregătim o colaborare , împreună! Revin pe acest subiect!

 

Care era visul tău când erai mică? Ai devenit ceea ce ți-ai propus?

 

Pot începe prin a-ți spune că am avut parte de o copilărie foarte fericită, prin prisma căreia am putut să-mi dezvolt atât imaginația, creativitatea, cât și multe pasiuni, hobby-uri. Am fost încurajată de părinți să-mi urmez pasiunile, oricât de mici ar fi fost ele și astfel mi-am descoperit iubirea pentru tot ce ține de artă în toate formele ei.

 

Categoric, visul meu cand eram copil, a fost sa pictez. Oriunde, oricând, oricum. Cu trecerea anilor însa, am realizat că pot face mai multe, am descoperit ușor ușor arhitectura și mi-am dat seama că iubesc atât partea tehnică a acestui domeniu, cât iubesc și partea sa artistică și sensibilă și DA, pot spune ca am devenit ceea ce mi-am propus și mai important, ceea ce mi-am dorit întotdeauna să ajung..

 

Cum a fost drumul către succes?

 

Eu vad succesul mai mult ca pe o stare, nu neapărat ca pe un prag. Pentru mine succesul înseamna să am libertatea să fac ceea ce-mi doresc și ceea ce-mi place.

 

Desigur, daca iți dorești să faci ceva foarte bine, nu este niciodata ușor, există sacrificii, e nevoie de multă muncă și determinare, dar am simțit din propria experiență că atunci când iubești ceea ce faci, nimic nu este imposibil.

 

Ce greșeală ai făcut în cariera și ar fi bine de menționat pentru a nu o repeta și celălalte doamne?

 

Sunt o persoană care gândește în primul rând practic, îmi place să analizez toate scenariile posibile înainte de a face următorul pas, însă greșeala pe care am făcut-o până acum în carieră a fost faptul că în unele situații m-am entuziasmat mult prea repede și prea tare, lucru ce a condus ulterior la dezamăgiri.

 

Ținuta- carte de vizita?

 

Da! Fără niciun dubiu, pot spune că sunt de parere că atât ținuta, educația, modul de a fi, de a ne comporta în societate și de a-i respecta pe cei din jurul nostru reprezintă cartea noastră de vizita.

 

2 cărti care te-au motivat în viață

 

Nu citesc cărti motivaționale, îmi plac romanele de dragoste și cele polițiste, iar preferatele mele până acum sunt:

 

1.Invitația la vals – Mihail Drumeș

 

2.Zece negri mititei – Agatha Christie

 

Care este sfatul pe care l-ai da unei tinere la început de carieră?

 

Fiind și eu tot o tânără la început de carieră, deși am putină experiență, știu ca mai am foarte multe de învățat, nu mi-aș permite deocamdata să dau sfaturi nimănui, însă dacă mi-ar cere parerea, i-aș spune în primul rând să facă ceea ce ii place - niciodată nu este prea târziu - să muncească, să nu își piardă motivația, determinarea și încrederea în sine.

 

Calitatea ta fără de care nu ai fi reușit?

 

Perseverența.

 

Ce te inspiră în viața de zi cu zi?

 

Aproape tot... dar în general, ideile cele mai mult e se nasc din stările pe care le am.. în funcție de acestea am dorința de a face diferite lucruri, de a aduce mereu ceva nou atât în viața mea cât și a celorlalți.

 

De ce arhitect?

 

M-a fascinat ideea de a putea crea. Practic, ca arhitect îți poti vedea visul devenit realitate, tot ceea ce îți imaginezi ia formă, există, ai parte de un rezultat palpabil. Există o satisfacție pe care nu o pot exprima în cuvinte atunci când vad transpus în realitate un proiect pe care mi l-am imaginat și l-am gândit de la zero.

 

Ce te inspira atunci cand incepi un proiect pentru un nou client?

 

În primul rând ascult clientul, stau de vorba cu el și îmi spune ce își dorește. În funcție de dorințele și nevoile clientului îmi fac o idee despre cum va arăta proiectul și tot acestea mă și inspiră în a găsi "rețeta" perfectă pentru personalizarea proiectului său.

 

Exista metode universal valbile pe care le aplici sau totul se aplica individual, personalizat?

 

Nu cred în metode universal valabile, însă cred în trucuri care pot fi aplicate diferit în funcție de situații și bineînțeles de spațiul pe care îl amenajez. Fiecare spațiu are identitatea sa, calitațile sale ce trebuie accentuate și valorificate, defectele sale ce trebuie mascate, iar rezultatul final este unul individual, personalizat și original. Cumva, spațiul în care locuim este oglinda noastră, el preia personalitatea noastră și se mulează pe nevoile noastre.

 

Ce greseli de design întalnesti cel mai des in meseria ta? Greseli pe care le fac oamenii crezand ca pot face segmentul asta de unii singuri?

 

irina patasanu 1

 

Mai mult decât greșeli de design, am întâlnit greșeli de mentalitate, dacă mă pot exprima așa.. una dintre ele ar fi contactarea designerului în timpul amenajării, nu înaintea începerii ei. Este foarte important ca un proiect să poată fi gândit de la început, să poată fi creat un concept, o idee unitară pe baza căreia să poată fi realizat.

 

Care sunt culorile/care sunt trendurile in arhitecura/design?

 

Este adevarat că în fiecare an există unele influențe și trenduri atât în arhitectură cât și în designul de interior, acestea pornesc de obicei de la târgurile de profil ce au loc în întreaga lume, însă pentru ca amenajarea casei tale să nu te plictisească în timp, eu recomand alegerea culorilor de bază neutre într-o amenajare, lăsând doar accentele cromatice să fie dictate de culorile ”de sezon”.

 

irina patasau 2

 

În continuare ne putem baza pe culorile mate, accentele puternice de culori valorificate prin alăturarea de grafisme în tonuri mai slabe, se poartă suprapunerile de texturi și materiale, patternuri diferite, mix&match. Dacă ne dorim o amenajare în tonurile aceleiași culori, putem evidenția amenajarea prin linii grafice și geometrii accentuate. Dacă vorbim de un MUST HAVE al anului 2017 din punct de vedere al amenajărilor interioare, aș miza pe fototapetul floral, în special cel cu modele supradimensionate.

 

irina patasau 3

 

Cum te-a schimbat de-a-lungul anilor calitatea de mamă?

 

Pot spune ca ultimele 6 luni, de cand am devenit mamă, mi -au schimbat perspectiva asupra vieții, asupra lucrurilor cu adevărat importante. Eu ca persoană mă simt mai implinită, mai fericită și cred că acest lucru m-a ajutat sa fiu mult mai indulgentă și înțelegătoare cu persoanele din jurul meu. Cumva, îmi doresc să pot ajuta mai mult, să pot aduce o schimbare în bine, să evoluez.

 

Pe Irina o găsiți aici:

 

Irina Pătășanu

 

Vă puteți inspira, de asemenea, și din contul ei de Instagram!

 

https://www.instagram.com/arhirinapatasanu/?hl=en

 

irina patasau 4

irina patasanu 5

 

VitejiePeTocuri la tine in inbox

Te tinem la curent cu cele mai noi articole, recomandari, tips & tricks pentru tine si familia ta!