Interviuri
×

Mesaj

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Buna dragilor,

Revin cu un interviu de care sunt foarte mandra. Pe Roxana am intalnit-o acum vreo 3 ani prin intermediul ultimului job. Imi amintesc perfect ca faceam new business si trimiteam mailuri in care „solicitam intalniri”. I-am trimis mail fara sa sper ca voi primi vreun raspuns (dat fiind ca in mare parte oamenii raspundeau mailurilor de curtoazie doar dupa ce-i sunam. De cateva ori.

Ei bine, am primit un raspuns, si l-am primit rapid. Bineinteles ca Roxana avea colaborari in directiile propuse de mine, dar, cel mai important, mi-a acordat o intalnire ca sa asculte ce as putea sa-i ofer. Imi amintesc ca in momentul in care am venit de la intalnire le-am spus colegilor „am intalnit o femeie foarte misto la FAN Courier. Acum sunt mega incantata sa impartasesc cu voi ceea ce am aflat de la ea:)

Multumesc, Roxana.

1. Care era visul tau cand erai mica? Ai devenit ceea ce ti-ai propus ?


Da si nu
Nu, pentru că nu am ajuns profesoară deși pregătindu-ma intens pentru asta am stricat usile șifonierului exersînd scrisul la tablă cu guma de sters. A doua optiune era un job de secretară. Mi se părea fascinant să semnezi și să ștampilezi hârtii, să îndosariezi și să lucrezi la calculator. Nu sunt secretară, dar pe langa multe altele mă ocup si cu toate acestea. Deci, da

2. Cum a fost drumul către succes ?


Este o întrebare la care aș putea răspunde cel mai devreme peste cinci ani. Până atunci, aș putea povesti despre cum în 2005 am aplicat și obținut la FAN Courier un post de dispecer. Preluam comenzile telefonice de la clienți. Eram dispecera cu nr. 5 și deja arhitectura biroului (un corp de mobilier cu 4 posturi) avea de suferit. Astăzi, avem 22 de dispecere, fiecare cu biroul ei. Nici nu îndrăzneam să visez la așa ceva acum 10 ani. După o lună de muncă la dispecerat, am trecut pe un post la Vânzari, apoi după încă patru luni, m-am mutat în Departamentul de Marketing. Astăzi, pot spune cu siguranță, că prefer să negociez cu furnizorii mai mult decat cu clienții. Cred ca mi se potrivește mai bine partea aceasta a mesei de discuții.
În Ianuarie 2009, mi s-a oferit șansa să conduc Departamentul Marketing. Restul e….poveste.

3. Ce greseala ai facut in cariera si ar fi bine de mentionat pentru a nu o repeta si ceilalti?


Am ales să tac atunci cand vocea mea interioară „urla” De multe ori mi-a lipsit curajul să spun ceea ce gândesc, iar ulterior s-a confirmat ca nu făceam rău dacă aș fi îndrăznit să deschid gura și să spun ceea ce credeam sau să argumentez o propunere.

4. Tinuta poate reprezenta o carte de vizita?

 

Hmmm ….. Aici e o întreagă dezbatere pe care am avut-o si cu seful meu adesea. Datorită specificului jobului, ținuta noastra standard este business. Dar eu, ca om de marketing, cum sa rezist intr-un costum deux-piece negru si sobru ?! Incerc sa gasesc combinatii creative care sa nu ma incorseteze dar care sa respecte si regula. Si nu, un accesoriu funky nu e suficient pt mine

5. Este greu ca femeie sa te impui intr-un business?

 

Nu este greu decât dacă crezi asta sau dacă ai neșansa să lucrezi într-un mediu ostil. O femeie deșteaptă si puternica va ști să transforme eventualele piedici în avantaje și să le valorifice în favoarea business-ului pentru care lucrează.

6. 2 carti care v-au motivat in viata

 

Nu mă voi referi la 2 carti din sfera profesionala pentru ca nu ele mi-au marcat viața de până acum, voi enumera două cărți de suflet.
Prima este „Wuthering Heights”. Am citit-o de 15 ori. Legatura dintre Heathcliff și Catherine mi se pare pe cât de fictivă, pe atât de posibila. Cred cu tărie ca „what is meant to be, will be no matter what”. Ecranizarea din 1939 cu Laurence Olivier și Merle Oberon în rolurile principale mi se pare perfectă. E filmul ideal pentru o seară „cu fetele”.
Cea de-a doua carte este „Mama și copilul”. Pentru mine a fost ca o biblie a viitoarei mame, mi-a dat curaj să iau în piept provocările reale pe care le presupune acest job fulltime.

7. Familia si cariera? Cum le impacati?

 

Am noroc de colegi și șefi care înainte de toate sunt oameni, cu O mare. Niciodata nu am avut piedici sau reproșuri atunci când am avut o problema persoanlă de rezolvat urgent. Este la fel de adevărat că niciodată nu am mimat problemele. Și pentru asta, vă mulțumesc Nadir, domnii Adrian și Ninu și domnul Felix. Pe de altă parte, recunosc că citesc și raspund la mailuri si seara târziu, uneori chiar și în weekend. Sunt conectată 24 de ore, șapte zile pe săptămână, inclusiv în concediu, pentru că îmi pasă și îmi place FANtastic de mult ceea ce fac.

8. V-ati gandit sa plecati din Romania?

 

Nu numai că m-am gândit, am avut și posibilitatea reală. Dar datorită unui concurs de împrejurări (a se citi corect încapățânare personala) sunt aici. Și îmi e foarte bine.

9. Care este sfatul pe care l-ati da unei tinere la inceput de cariera?

 

Să muncească, să muncească, să muncească. Și să își asculte instinctul. Acest a, instinctul, adică, îi va spune dacă este pe directia corecta sau gresita, îi va spune când e cazul să dea bice sau să mizeze totul pe o carte.

10. Care este e calitatea fara de care nu poti reusi ca om de marketing/comunicare?

Aș paria pe creativitate.

puterea exemplului femei de succes roxana magopet

VitejiePeTocuri la tine in inbox

Te tinem la curent cu cele mai noi articole, recomandari, tips & tricks pentru tine si familia ta!