Business
×

Mesaj

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Funcția de mail a fost temporar dezactivată în acest site, vă rugăm să încercați mai târziu.

Sunt aproape 9 luni de cand am decis sa renunt la confortul statului de angajat si sa incerc sa devin propriul meu stapan. Nu a fost o decizie usoara mai ales ca ma aflam in pozitia omului care nu-si imagina chestiunile din background-ul unei afaceri. Am crescut practic in diverse agentii de publicitate care mai de care mai „educative”.

Am invatat ca e cool sa fii publicitar, am invatat ca in lumea aceasta oportunitatile de a cunoaste cei mai frumosi oameni din mediul de business sunt imense, am invatat ca programul 9.00-17.00 exista doar la ITM, nu si in publicitate, am invatat ca se pot castiga bani frumosi in domeniu, am fost victima patronilor care m-au cumparat cu functii pompoase pe cartile de vizita (dadeau bine la rude…) si intr-un final am invatat ca un salariu si bucuria de a te recunoaste lumea din domeniu la diverse evenimenete reprezinta cam tot. Tot ce iti poate oferi statutul de angajat. Am hotarat sa risc si sa incerc sa iau taurul de coarne. Frumos. Cu o etica si o deontologie profesionala care poate mi-a daunat. Am hotarat sa nu merg catre oamenii pe care-i cunoscusem la celalalte job-uri. De ce? Pentru ca am vrut foarte tare sa cresc un business sanatos, frumos.

 

Ce a urmat? Nopti albe in care mi-am facut singura materialele de prezentare, site-ul, strategia de vanzare, asa cum m-am priceput. Un brand conturat frumos (si acum iti multumesc, Claudiu), o agentie care se deosebea prin faptul ca se dorea un boutique sic in care daca paseai nu vedeai birouri multe sau angajati multi, nu vedeai cantitate ci calitate.

 

Cateva carti de vizita, o pagina de facebook, un birou cu un ficus de la tata si un fotoliu de la mama-soacra, mi-au dat o incredere oarba in mine si mi-au alimentat visul de creste o afacere. Usor nu a fost, dar deja cand oamenii vin catre tine din recomandari, cand au incredere in ceea ce spune profesionistul din fata sa, nu fata blonda care de multe ori isi conduce „marele business” dintr-un Opel Astra, te fac sa vrei mai mult. Te fac sa risti mai mult , sa pui nevoile partenerilor tai dincolo de nevoile tale pentru ca stii! Intr-o zi toate astea vor conta. Cred cu tarie in faptul ca oamenii apreciaza lucrurile asa cum sunt, ca satisfactia de a munci cu pasiune oarba pentru TINE te poate tine in viata exact pana cand apar roadele. Si e suficient! Dupa parerea mea, antreprenoriatul este treapta care te face sa te dezvolti cu adevarat. Este acel lucru destinat oamenilor care stiu ca pot sa faca ceea ce le place cel mai mult astfel incat sa nu mai fie nevoiti sa lucreze nici macar o zi in viata lor (cred ca asta a zis-o cineva mult mai destept ca mine, dar nu-mi amintesc acum cine). Sunt si capcane, cel putin la inceput: sa vrei sa stai toata ziua la cafele pentru ca seful nu te trage la raspundere, sa confunzi banii firmei cu banii tai si sa te trezesti ca n-ai bani de taxe, sa cazi in melancolie daca nu te imbogatesti de la inceput, dar daca iti dorest cu adevarat sa treci la alt nivel o sa reusesti cu siguranta!

 

Increderea e totul. Sa ai curajul sa bati la porti mari cu atitudine de ” crede -ma nu vrei sa ratezi o colaborare cu noi”! Stiu sigur ca multe dintre voi v-ati gandit macar O DATA sa va cultivati pasiunea intr-un mod eficient. Poate inca nu venise momentul potrivit pentru asta. Dar gandeste-te acum. Oare nu e timpul sa ne folosim calitatile si tot ce avem noi mai bun in ceva care sa conteze cu adevarat? Pentru angajatori suntem unelte, iar principiul dupa care multi se ghideaza este: „Nimeni nu este de neinlocuit”! O vorba spune ca pentru a ne fi bine trebuie ca mai intai sa ne fie rau. Gandeste-te de doua ori. Drumul pe la „umbra” ofera satisfactie doar pe termen scurt.

 

Intr-un final totul va fi bine,

 

Lori

 

VitejiePeTocuri la tine in inbox

Te tinem la curent cu cele mai noi articole, recomandari, tips & tricks pentru tine si familia ta!